În procedura de înscriere pentru granturile HoReCa trebuie, pe lângă încărcarea rapoartelor cerute și pe care-și pun semnătura, să fie indicați expres auditorii și experții contabili responsabili. Asta înseamnă că o verificare prealabilă a statutului de activ/inactiv profesional înainte ar fi utilă. Citește articolul
Pentru a putea cere granturile destinate domeniului HoReCa, companiile au nevoie de un raport prin care un expert contabil sau un auditor financiar să certifice datele financiare din care reies pierderile suferite în 2020 din cauza pandemiei de coronavirus. În acest sens, câte un model al acelui raport a fost publicat recent de Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) și de Camera Auditorilor Financiari din România (CAFR). În funcție de acel raport se stabilește exact ce ajutor primește fiecare solicitant. Citește articolul
Băncile partenere în implementarea schemei de ajutor de stat privind granturile pentru sectorul HoReCa, adică pe care le vor putea accesa cei din domeniul turismului, alimentației publice și organizării de evenimente, au fost selectate de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT), potrivit unui anunț publicat joi pe site-ul instituției. Conform procedurii de implementare, beneficiarii vor putea opta pentru o anumită bancă parteneră o singură dată, la momentul înscrierii, și nu își vor mai putea schimba opțiunea exprimată pe parcursul implementării schemei de ajutor. Citește articolul
Obținerea granturilor destinate afacerilor din domeniul HoReCa va veni la pachet cu o perioadă de monitorizare în care autoritățile vor putea face controale la beneficiari, inclusiv inopinate. În situația în care un beneficiar refuză aceste verificări, autoritățile vor cere înapoi grantul încasat, plus dobândă. Granturile vor fi acordate în curând pentru a acoperi o parte din pierderile cauzate de epidemia de coronavirus afacerilor din acest domeniu. Citește articolul
Firmele care vor accesa granturile pregătite de Guvern pentru sectorul HoReCa, adică pentru domeniul turistic, alimentației publice și organizării de evenimente, trebuie să nu aibă datorii la stat. În cazul în care aceste companii înregistrează totuși, la momentul în care aplică pentru schema de ajutor de stat, astfel de datorii restante, ele vor fi ținute să le achite în maximum 6 sau 12 luni de la data primei plăți, după caz, așa cum arată un ordin recent al Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT). Citește articolul
Procedura de implementare a granturilor pentru domeniul HoReCa a fost oficializată recent și, la o analiză atentă, am observat că aceasta indică șase situații în care solicitările de ajutor de stat pot fi respinse de autorități. Printre acele situații se numără neîndeplinirea anumitor obligații fiscale sau nerespectarea anumitor termene. Citește articolul
Procedura de implementare a granturilor pentru companiile din domeniul HoReCa a fost publicată aseară în Monitorul Oficial, astfel că în curând vor putea începe înscrierile. Ajutorul de stat are rolul de a acoperi o parte din pierderile financiare suferite de companii din cauza pandemiei de coronavirus. Citește articolul
Schema de ajutor de stat pentru firmele din sectorul HoReCa urmează să devină operațională efectiv în săptămânile ce vin, conform unui anunț de joi al Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT), după ce anterior se vehiculase data de 1 iunie pentru startul înscrierilor. Practic, autoritățile așteaptă oficializarea unor modificări la schemă pe care le-au adoptat recent parlamentarii, după care va fi modificată și oficializată procedura de accesare a banilor. Iată care sunt principalele elemente ale schemei de finanțare. Citește articolul
Firmele și operatorii economici din sectorul HoReCa vor trebui să completeze, în scopul accesării granturilor oferite de Guvern, care să le acopere, parțial, pierderile suferite în 2020, din cauza pandemiei, atât un raport de expertiză contabilă ori un raport de audit, în funcție de situație, cât și un raport sinteză, ca anexă la raportul inițial. Ambele vor trebui certificate de un expert contabil sau un auditor financiar. Vă prezentăm, concret, toate aspectele importante, disponibile la acest moment, legate de documentele menționate, esențiale în cadrul procedurii de implementare a schemei de ajutor de stat pentru HoReCa. Citește articolul
În curând, firmele și operatorii economici din sectorul HoReCa, precum agențiile de turism, hotelurile ori restaurantele, vor avea acces la granturi oferite de Guvern, care să le acopere, parțial, pierderile suferite în 2020, din cauza pandemiei, potrivit unui comunicat de presă recent al Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT). În acest sens, MEAT a publicat inclusiv raportul sinteză pe care cei interesați de aceste granturi trebuie să îl completeze, ca anexă la raportul de expertiză contabilă ori la raportul de audit, în funcție de situație. Ambele rapoarte vor trebui certificate de un expert contabil sau un auditor financiar. Citește articolul