Ziua Mondiala a Profesorilor este sarbatorita anual pe 5 octombrie, inca din 1994 cand UNESCO a stabilit ca in aceasta data este comemorata contributia vitala pe care organizatiile profesorilor o au asupra educatiei si dezvoltarii. In Romania, aceasta zi poarta numele de Ziua Mondiala a Educatiei.
Newsletter avocatnet.ro: „Viitorul digital" și „10 de azi" Primești gratuit suplimentul de weekend despre impactul tehnologiei și cum să folosești AI, plus sinteza „10 de Azi" (L-V) cu cele mai importante știri și noutăți legislative. Rămâi informat, zi de zi și weekend de weekend!
UNESCO a declarat data de 5 octombrie ca fiind Ziua Internationala a Profesorilor, pentru a celebra aportul important pe care organizatiile profesorilor il aduc educatiei si dezvoltarii, se arata in informatiile publicate pe site-ul Education International.
Sursa citatea mai informeaza ca o recomandare a UNESCO privind Statutul Profesorilor adoptata in 1966 a reprezentant carta drepturilor profesorilor din intreaga lume. Datorita importantei acestui document, data de 5 octombrie – data semnarii cartei – a fost aleasa pentru celebrarea Zilei Mondiale a Profesorilor.
In Romania, pe 5 octombrie este sarbatorita Ziua Mondiala a Educatiei. Potrivit informatiilor recent ale Ministerului Educatiei, s-a stabilit ca incepand cu anul scolar 2013-2014 Ziua Mondiala a Educatiei sa fie introdusa si marcat distinct in structura anului scolar 2013-2014.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Conform legislației în vigoare, este strict interzisă copierea, reproducerea, redistribuirea, republicarea sau orice altă formă de reutilizare a acestui conținut, integral sau parțial, fără consimțământul scris al avocatnet.ro. Nerespectarea acestor prevederi poate atrage răspunderea civilă, contravențională sau penală.
Contextul digital actual creează provocări pentru specialiștii din toate departamentele companiei. Reglementările precum AI Act, DSA, GDPR, ePrivacy Regulation, Data Act generează întrebări dificile: Cum implementăm tehnologii AI respectând legislația? Ce riscuri de bias există? Cum asigurăm conformitatea proiectelor de digitalizare? Fiecare departament se confruntă cu provocări specifice, de la recrutare automatizată în HR până la fluxuri juridice digitalizate.
Cursul de management in era AI, susținut de Alin Popescu, fondator avocatnet.ro
și specialist cu peste 25 de ani de experiență în consultanță și antreprenoriat tehnologic, îți pune la dispoziție, lună de lună, un set de repere clare despre cum să navighezi între reglementări și să integrezi noile tehnologii în activitatea ta. Pornind de la studii de caz bazate pe tehnologii AI utilizate astăzi în companii, vei înțelege cum funcționează aceste soluții, care sunt implicațiile juridice ale utilizării lor și ce riscuri trebuie luate în considerare.
Comentarii articol (1)