avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Activitate Iulianaz

Activitate Iulianaz

Dar in aceste conditii contractul de munca din Romania este considerat functie de baza (cu deducere personala la calculul impozitului pe salarii) sau nu?
Multumesc pentru raspuns!
NU stiti cumva si ce ar trebui sa se treaca in C.I.M. la: locul muncii, durata muncii, orele de desfasurare a activitatii....
Buna ziua!

Am nevoie de o clarificare pe urmatoarea spete:
O persoana este angajat cu contract de munca in Italia. In acelasi timp, a deschis in Romania o societate la care este asociat unic si administrator. Domeniul de activitate este transport marfuri. Intentia este sa factureze unele transporturi (efectuate in Italia, pe cont propriu) de pe aceasta firma.
Intrebarea mea este daca aceasta persoana poate incheia cu propria firma un contract de munca, ata timp cat contractul de munca din Italia este valabil.
Multumesc anticipat!
In ce norma, lege, regulament, etc....se prevede acest lucru?
Nu inteleg foarte bine despre ce este vorba in cazul dumneavoastra, dar daca v-ati angajat cu contract de munca in perioada in care sunteti in concediu de crestere copil (de un an sau doi, in funtie de ceea ce ati optat)nu mai puteti primi indemnizatie pentru cresterea copilului. In cazul in care v-ati reluat activitatea pana la implinirea varstei de un an a copilului (si aveati concediu de un an) atunci veti beneficia de un stimulent in valoare de 600 lei pana la implinirea varstei de doi ani a copilului. Daca nu, veti primi in continuare alocatia de 200 lei.
Sa incep: Copilul meu este nascut in luna noiembrie 2009. Pana in anul scolar 2013-2014 a frecventat grupele mica si mare la cresa. In luna mai am depus o cerere de inscriere a copilului la grupa mijlocie a gradinitei cu program prelungit din zona in care locuiesc, la care erau afisate un numar de 12 locuri vacante pentru grupa mijlocie. . Am depus toate docuementele (adeverinte de venit de la ambii parinti, copii acte, etc.). Am asteptat un timp in care nu am primit nici un raspuns si nici nu s-a afisat nimic. Am mers la secretariat unde aflu cu stupoare ca am copilul inscris la grupa mica. De atunci ma lupt cu toata lumea sa imi spuna cum sa fac sa imi scriu copilul la grupa la care vreau. Nu am reusit sa obtin nici un raspuns clar care au fost motivele pentru care, daca au fost locuri vacante, de ce copilul meu nu a fost admis sau care sunt motivele clare ale respingerii (parintii sunt ambii salariati, iar domiciului este in zona arondata gradinitei)
Intrebarea mea este: ce as putea face in continuare pentru a inscrie copilul la grupa mijlocie? Ce argumente legale pot folosi? Orice discutie amiabila cu persoanele de la scoala coordonatoare nu a avut succes.
Domnule draga, la dimensionarea unei instalatii de incalzire se iau in calcul in mod diferit peretii din exterior si cei din interior. Asta deoarece niste ingineri (asa "idioti" cum sunt ei) considera ca prin peretii comuni sunt pierderi de caldura mai mici.
Deci, atunci cand imi instalez o centrala si imi pun in casa niste calorifere presupun ca trebuie sa imi inclazesc doar locuinta proprie si nu si pe cea a vecinului.
Pacat ca nu exista nici o reglementare in acest sens. Ma doare sufletul cand vad facturile la gaze...., pe care nu mi le plateste vecinul. Nu mi se pare normal sa-i platesc eu incalzirea apartamentului lui.
Pentru regiunea Nord-Est gasiti aici: [ link extern ] .
Răspuns la discuția restante CASS- PFA inchis
Multumesc. Am inteles
Răspuns la discuția restante CASS- PFA inchis
Pentru acest PFA nu s-au depus declaratii. Impunerea s-a facut din oficiu de catre CASS. Banuiesc ca totusi nu are importanta, rapunzatoare ramane persoane fizica si nu PFA-ul ca entitate juridica. Ma insel?