avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Activitate Ionut.D

Activitate Ionut.D

Buna seara,

Sper sa ma puteti ajuta cu un sfat,

Astazi (30.10.2018) am primit o instintare de la banca pentru o proprire pe cont emisa de un executor judecatoresc in legatura un cu card de credit neplatit. Tot astazi am gasit si in cutia postala o scrisoare de la executor. Pana acum nimic..

Intrebararile mele:

1)
Pe data de 31.08.2018 banca si si execturoul judecatoresc s-au inteles pentru executarea judecatoreasca iar procesul / sentinta a fost data pe 13.09.2018. Eu nu am fost instintat nici de colaborarea dintre executor si banca si nici de derularea procesului. Termenul de 15 zile pentru contestatie a cam expirat avand in vedere ca eu astazi am aflat.

2)
Ultima rata a creditului a fost platita undeva prin iunie-iulie 2015, deci au trecut 3 ani. Creditul nu este prescris?

Va multumesc si sper sa nu ignorati mesajul :)

O seara buna!
Buna ziua! Ieri pe site-ul domo.ro la sectiunea tablete, modelul T311 produs de Samsung a aparut cu un pret de 319 ron (in conditiile in care pe alte site-uri si chiar si la domo.ro dar pe alta culoare, pretul tabletei este de aproximativ 1700 ron).

Astazi la prima ora toata lumea care a comandat a primit urmatorul SMS: "Stimate client, din cauza unei erori a sistemului, produsul comandat Tableta Samsung T311 a fost afisat eronat, motvi pentru care suntem nevoiti sa anulam toate comenziile."

Atasez linkuri cu 3 printscreen-uri facute. (pretul tabletei, termenii si conditiile site-ului si mailul de confirmare)

[ link extern ]

[ link extern ]

[ link extern ]

Din termenii si conditiile site-ului ei sunt acoperiti, dar cineva mi-a spus ca legea este diferita si nu au voie sa afiseze conditiile respective. Se poate face o plangere catre OPC sau nu avem sanse de castig?

Va multumesc.
Răspuns la discuția Teava comuna sparta.
Asta ar insemna ca Asociatia ar trebui sa plateasca daunele ?

[ link extern ] /

Am atasat o poza (este incercuit cu rosu locul unde a cedat).
Buna ziua,

Detin un apartament cu 2 camere intr-un bloc construit inainte de 1977. Tevile comune din bucatarie (apa rece, apa calda si scurgerea) n-au fost niciodata schimbate iar ca urmare acum cateva zile teava de apa rece s-a spart inundand apartamentul meu si cateva apartamente de la etajul inferior.

Problema este ca teava s-a spart acolo unde se imbina teava comuna cu teava care pleaca spre apometrul meu.

Eu sunt raspunzator pentru daunele respective sau Asoctiatia ?, avand in vedere ca teava s-a spart inainte sa intre in apometru, iar eu ar trebui sa raspund daca teava s-ar fi spart dupa ce iesea din ceas.

Va multumesc!
Buna ziua !

Am 22 ani, sunt orfan de ambii parinti si de anul acesta m-am inscris si la facultate, deci conform legii ar trebui sa beneficiez de pensie de urmas.
Conform "Art. 90 - Cuantumul pensiei de urmas, in cazul orfanilor de ambii parinti, se stabileste prin insumarea drepturilor de pensie de urmas, calculate dupa fiecare parinte. " inteleg ca pot beneficia de pensie de urmas de pe urma ambilor parinti.
Doar ca din anul 1993 (parintii mei au decedat in 1991) am luat pensie de urmas de pe urma mamei pentru ca era mai mare si am inteles ca asa era legea atunci, dar conform legii 19 din 17 martie 2000, modificat apoi in anul 2010, inteleg ca am dreptul sa cumulez pensia de pe urma mamei cu cea de pe urma tatalui sau cel putin asa inteleg eu din lege, este adevarat ?
Si daca este asa, pot s-o iau (pensia cumulata) retroactiv ?

Va multumesc !
Răspuns la discuția domiciliu stabil vs flotant
Buna ziua !

In cazul in care acord domiciliu permanent unei persoane, ce riscuri am eu in calitate de proprietar al apartamentului si cat de greu/usor se poate retrage acest drept ?
Daca persoana respectiva primeste o amenda, in caz de neplata, amenda trece la impozitul meu pe locuinta ? sau in cazul in care persoana are o rata la banca si n-o achita, banca sau recuperatorii de debite pot sa ma actioneze pe mine in judecata pentru recuperarea banilor ?
Va Multumesc !
Răspuns la discuția Pensie urmas copil
Buna ziua !

Am si eu o intrebare legata de pensia de urmas. Sunt orfan de ambii parinti, iar pana la varsta de 19 ani am beneficiat de o pensie de urmas, in valoare de 250-300 ron. Nu m-am inscris la facultate, decat anul acesta, dar sunt si angajat la o companie, cu program part-time. Stiu ca am dreptul la pensie pana la 25 ani, daca sunt student, dar pot beneficia de aceasta pensie si daca lucrez ?

Va multumesc, o zi buna.
Răspuns la discuția Contract de inchiriere.
Da, am vorbit cu el si n-am rezolvat nimic, tocmai de asta ma intereseaza o alta metoda.
Contractul il pot rezilia si fara a merge in instanta, dar pentru plata datoriilor alta metoda nu cred ca exista, poate cum ati spus dvs, o plangere la MAPN, dar nu stiu daca este de competenta lor.

In cazul in care ajung in instanta, din experienta dvs, cam cat ar dura un procesul ?

Va multumesc.
Răspuns la discuția Contract de inchiriere.
In contract nu este specificat nimic de subinchirierea apartamentului, singura clauza specificata in contract este ca eu, in calitate de propietar pot rezilia contractul oricand fara ca, chiriasul sa-mi poata cere daune.

Suma, nu este foarte mare, dar nu-mi permit acum s-o platesc, undeva la 1300-1500 ron.

Contractul a fost incheiat la circa financiara, deci am toate datele lui, iar el lucreaza la MApN.

Va multumesc.
Buna ziua ! Am o mica problema si nu stiu cum sa procedez.

In calitate de propietar, am incheiat un contract de inchiriere pe o perioada de 1 an cu o persoana fizica. Problema mea este ca persoana a plecat, iar eu am ramas cu datoriile la lumina, intretinere, etc. In apartament au stat 4 persoane, dar contractul era incheiat doar cu una singura.

Intrebarea mea este, daca in contract nu este specificat ca, chiriasul trebuie sa plateasca cheltuiele apartamentului, eu il pot actiona in justitie pentru a-mi recupera pagubele ?

Iar daca ii intentez proces, am sanse sa-mi recuperez banii in totalitate, sau doar 1/4 din suma, deoarce au stat 4 persoane iar contractul a fost incheiat doar cu una singura ?