avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Activitate Crissa C

Activitate Crissa C

Răspuns la discuția Uzucapiunea si medierea
Medierea este posibila in toate cazurile in care partile pot dispune.
Poate daca il invitati pe d-nul avocat la o cafea pentru o informare corecta cu privire la materia medierii isi va schimba parerea. Nu uitati ca intr-un mediu conflictual atacul direct nu face decat sa irite.De aceea se recomanda comedierea in echipa formata din femeie si barbat. Poate o femeie l-ar face pe d-lul avocat sa fie mai receptiv la mesaj si sa-l convinga ca medierea nu ii pune in pericol actuala meserie, ci il avatajeaza.Cat priveste aprecierea fata de un mediator nu trebuie sa concluzionam ca este valabila si pentru meseria in sine. Oare avem doar avocati de elita?
Simplul motiv ca citeste mesajele din acest topic imi da convingerea ca este interesat, iar interesul poate fi directionat catre nevoi.
Cred ca s-a creeat o confuzie. Medierea nu este obligatorie, ci doar informarea privind medierea si asta doar in cazul in care una din parti doreste sa se prezinte in instanta. Dar si aceasta obligativitate sub sanctiunea inadmisibilitatii actiunii va intra in vigoate la 1 februarie 2013.In instanta judecatorul iti cere informarea, nu contractul de mediere. Depinde de mediator daca este destul de abil sa-si pastreze partile in birou si sa realizeze o mediere finalizata cu un acord comun al partilor. Reiterez faptul ca informarea privind medierea este gratuita.
Cat priveste acel numar de 700 de medieri nu pot sa judec daca este sau nu corect insa malpraxisul trebuie sa-l si declare cineva oficial. Ori din cate stiu comisia pt malpraxis se intalneste doar pentru a socializa.
Concluzionand fiecare cetatean are dreptul de a-si alege procedura dorita.O informatie trunchiata poate creea confuzii emitand judecati gresite.
Pana la urma confidentialitatea este principiul de baza si la medic, iar daca bolnavul doreste sa divulge ce s-a intamplat in cabinetul medical e problema lui. Prin analogie si in cazul medierii nerespectarea confidentialitatii de catre parti il afecteaza personal, insa mediatorul este obligat sa-l respecte.
Răspuns la discuția Card de asigurare de sanatate
Suntet asigurata pe perioada CCC cu conditia sa nu fi avut alte venituri impozabile.
Răspuns la discuția concediu boala cod 06
Certificatele medicale cu cod de indemnizatie 06 (urgenta) se deconteaza intotdeauna de FNUASS. Tot ce este pe urgenta....asistenta medicala, certificate medicale se deconteaza din FNUASS.
OUG 158/2005 cu modificari si completari
ART. 12
Indemnizaţia pentru incapacitate temporară de muncă se suportă după cum urmează:
A. de către angajator, din prima zi până în a 5-a zi de incapacitate temporară de muncă;
B. din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate, începând cu:
a) ziua următoare celor suportate de angajator, conform lit. A, şi până la data încetării
incapacităţii temporare de muncă a asiguratului sau a pensionării acestuia;
b) prima zi de incapacitate temporară de muncă, în cazul persoanelor asigurate prevăzute la
art. 1 alin. (1) lit. C şi alin. (2).


Certificatul in continuare trebuie sa aiba codul de indemnizatie 01 si ambele certificate se deconteaza din FNUASS
Răspuns la discuția card sanatate European
Nu puteti deveni coasigurat la asigurarea mamei.
[ link extern ]
Doar in cazuri de urgenta.In momentul de fata nu sunteti asigurat, beneficiati doar de pachetul minimal de servicii medicale.
Poate va este de folos link-ul de mai jos:
[ link extern ]
Răspuns la discuția majorare pensie intretinere
La dosarul de majorare pensie teste necesar sa depuneti cu 5 zile inainte de termenul stabilit pentru judecata copii xerox a certificatelor de nastere a celor doi copii minori ce tatal ii mai are in intretinere precum si documente ce dovedesc faptul ca nu are niciun venit. Cuantumul pensiei de intretinere se stabileste in functie de cei trei copii pe care sotul dvs. ii are in intretinere. Daca nu puteti depunde aceste documente in termenul de 5 zile inaintea termenului de judecata, sotul sa se prezinte personal la termenul stabilit pentru a inainta judecatorului aceste documente prin care il informeaza ca mai are doi minori in intretinere si documente ca nu realizeaza venituri.In cazul in care pana la termenul stabilit nu poate obtine aceste documente sa ceara personal in instanta sau prin intampinare amanarea termenului pentru a face dovada cu inscrisuri.

ART. 527
Debitorul întreţinerii
(1) Poate fi obligat la întreţinere numai cel care are mijloacele pentru a o plăti sau are posibilitatea de a dobândi aceste mijloace.
(2) La stabilirea mijloacelor celui care datorează întreţinerea se ţine seama de veniturile şi bunurile acestuia, precum şi de posibilităţile de realizare a acestora; de asemenea, vor fi avute în vedere celelalte obligaţii ale sale.

ART. 528
Dovada stării de nevoie
Starea de nevoie a persoanei îndreptăţite la întreţinere, precum şi mijloacele celui care datorează întreţinere pot fi dovedite prin orice mijloc de probă.

Stabilirea şi executarea obligaţiei de întreţinere

ART. 529
Cuantumul întreţinerii
(1) Întreţinerea este datorată potrivit cu nevoia celui care o cere şi cu mijloacele celui care urmează a o plăti.
(2) Când întreţinerea este datorată de părinte, ea se stabileşte până la o pătrime din venitul său lunar net pentru un copil, o treime pentru 2 copii şi o jumătate pentru 3 sau mai mulţi copii.
(3) Cuantumul întreţinerii datorate copiilor, împreună cu întreţinerea datorată altor persoane, potrivit legii, nu poate depăşi jumătate din venitul net lunar al celui obligat.
ART. 530
Modalităţile de executare
(1) Obligaţia de întreţinere se execută în natură, prin asigurarea celor necesare traiului şi, după caz, a cheltuielilor pentru educare, învăţătură şi pregătire profesională.
(2) Dacă obligaţia de întreţinere nu se execută de bunăvoie, în natură, instanţa de tutelă dispune executarea ei prin plata unei pensii de întreţinere, stabilită în bani.
(3) Pensia de întreţinere se poate stabili sub forma unei sume fixe sau într-o cotă procentuală din venitul net lunar al celui care datorează întreţinere.

ART. 531
Modificarea şi încetarea pensiei de întreţinere
(1) Dacă se iveşte o schimbare în ceea ce priveşte mijloacele celui care prestează întreţinerea şi nevoia celui care o primeşte, instanţa de tutelă, potrivit împrejurărilor, poate mări sau micşora pensia de întreţinere sau poate hotărî încetarea plăţii ei.