avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Activitate Mariana Trufin

Activitate Mariana Trufin

Răspuns la discuția FISA ANAF

Faceti inregistrarea 6581=4481 cu suma aferenta penalitatilor/accesoriilor
Răspuns la discuția atentionari la D112
Compketati formularul D010, la rubricile cas, cass, impozit salarii si contributia asiguratorie de munca, bifati la sectiunea luare in evidenta incepand cu data...puneti prima zi de activitate a primului salariat angajat, apoi depuneti la ghiseu Anaf. Sa aveti o copie cim si un extras revisal, precum si o copie cui/cif.
Seara buna!
Răspuns la discuția atentionari la D112
Buna seara!
Societatea este luata in evidenta cu salariati? Aveti depusa D010? ( vector fiscal), sau verificati versiunea D112 sa fie corecta.
Răspuns la discuția calitatea de asigurat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!
Drepturile de asigurare încetează după 3 luni de la ultima plată a contribuţiei.
Răspuns la discuția CONCEDIU MEDICAL
Buna ziua!
In cazul angajatului dumneavoastra, nu este suficient ca el sa fi platit cass, ci trebuia sa incheie inca un contract de asigurare cu privire la concedii si indemnizatii, (Dreptul la concedii și indemnziații de asigurări sociale de sănătate este condiționat de plata unei contribuții pentru asigurare pentru concedii și indemnziații în cota de 1% aplicată asupra venitului lunar ales înscris în contractul de asigurare, care se face venit la bugetul FNUASS). In cazul in care salariatul are si un astfel de contract de asigurare, va face dovada platii contributiei pt lunile care trebuiesc luate in calcul si poi puteti constitui baza de calcul cm.
Spor in toate!
Răspuns la discuția Contributie la sanatate
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!
Nu inteleg pentru cine a-ti vrut sa depuneti declaratia unica, (asigurare sanatate) si ce rost avea cuponul de pensie al sotului. Sotul dvs fiind pensionar, este asigurat Cass. Clar ca pentru dvs trebuia declarat, din moment ce nu aveati venituri. Declaratia depusa de dvs reprezinta obligatie de plata, a-ti depus in mod voluntar si ca atare suma va trebui platita.
Sumele achitate, reprezentand asigurari sociale de sanatate, nu au legatura cu pensia dvs, ci reprezinta doar asigurare de sanatate.
Toate cele bune!
Răspuns la discuția Administrator firma
Buna seara!
In calitate de administrator, puteti avea si calitatea de salariat. Se permite ca administratorul sa-si incheie sieși, contract individual de munca.
Daca nu doriti acest lucru, puteti incheia in mod voluntar, contracte de asigurare CAS si CASS.
Răspuns la discuția FISA ANAF
Buna seara!
In fisa dvs apar sumele declarate de dvs prin D100.
Urmariti cu atentie! Suma totala din fisa este compusa din debit (suma declarata de dvs) si penalitati/dobanzi/accesorii
Verificati ca in fisa sa apara la datele cand a-ti depus declaratiile aceakeasi sume cu ce aveti dvs in balanta.(va asigur ca e corect)
Diferentele provin din accesorii/penalitati...(probabil a-ti achitat impozitul cu intarziere)
Nu faceti inregistrarea mentionata de dvs) ar insemna sa denaturati calculul impozitului)

Răspuns la discuția Contract munca 2 ore
Buna seara!
Cu siguranta puteti presta activitate cu timp partial, in baza contractului individual de munca.
Răspuns la discuția factura
Buna ziua!
In mod normal la solicitarea dvs. ar trebui sa sa elibereze factura.
Cod fiscal art 155(7) Prin derogare de la alin. (1) şi fără să contravină prevederilor alin. (3), persoana impozabilă este scutită de obligaţia emiterii facturii, pentru următoarele operaţiuni, cu excepţia cazului în care beneficiarul solicită factura:
a) transportul persoanelor cu taximetre, precum şi transportul persoanelor pe baza biletelor de călătorie sau a abonamentelor;

b) livrările de bunuri prin magazinele de comerţ cu amănuntul şi prestările de servicii către populaţie, consemnate în documente, fără nominalizarea cumpărătorului;

Zi buna!