avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 371 soluții astăzi
Forum Activitate valyyc

Activitate valyyc

Bună ziua!
Pe perioada demisiei (preaviz), angajatorul mă poate obliga să-mi iau zilele de concediu de odihnă neefectuate?
Ai încălcat legea, plătește. Nu are nicio legătură cascheta polițistului cu viteza prin localitate. În Finlanda și nu numai, dacă ,,românești,, ceva te-a luat de moațe și te-a și bagăt în mașină. În Serbia faci pușcărie pentru viteză etc, etc.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu trebuie să renunțați la casă. Primul lucru vă îngrădiți terenul aferent și în cel mai mai rău caz o scoateți la vânzare. Totul se rezolvă numai prin comunicare iar dacă așa nu se poate, doar cu poliția și apoi în justiție.
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, este corect! Cât timp există infractori avem nevoie de oameni ai legii, fie ei chiar și polițiști locali.
Bună ziua!
La instituția unde lucrez nu se eliberează vouchere dar se decontează factura eliberată de operatorul din turism. Plătesc cu banii proprii și depun la instituție pentru decontarea serviciilor turistice, factura și chitanța eliberată de operatorul din turism. Am fost la ski în ianuarie și pe pe 18 ianuarie am depus factura pentru decontare La data aceea (18 ian. 2021) exista un ordin de ministru (probabil ca odată cu viitoarea OUG, să se revină asupra acestui ordin) care prevedea că se decontează serviciile turistice pe 2021, iar acum este posibil să apară o OUG că nu se mai acordă servicii turistice pe 2021. Întrebarea este dacă această viitoare OUG mă va afecta sau nu?
Cu stimă!
Bună ziua! Am fost in concediu in luna ianuarie 2021 si mi-au fost decontate serviciile turistice (voucher). Acum se anunță că vouchere pe anul acesta nu se mai acordă. În situația mea dacă se dă legea sau OUG (că se anulează voucherele turistice) aceasta se aplică și pentru trecut? Va trebui să inapoiez banii?
Bună ziua!
Am cumpărat un produs de la o firma din Cehia. Firma are pagina si in limba romana si chiar un cont la BRD. Produsul primit nu a fost conform cu cel comandat iar firma refuza sa colaboreze pentru returnarea lui. Pe site-lor spune ca in termen de 14 zile trebuie sa ii instiintez ca vreau sa returnez produsul iar ei imi vor trimite curierul pentru ridicare iar cheltuielile le vor suporta tot ei. In conditiile acestea in care nu raspund la email iar telefonul probabil ca este pe robot ca am sunt de zeci de ori si spune ca este ocupat. Cum se procedeaza?
Va multumesc!
Bună ziua!
Firma la care lucrez este in desființare. Patronul intenționează să ne trimită în concediu fără plată și apoi în șomaj. Întrebarea mea este: Din concediul fără plată se poate intra direct în șomaj?.
Cu stimă!
Cu stimă!
Am dat în judecată Casa de Pensii București pentru recalcularea pensiei. Am sentința definitivă data în noiembrie 2018 dar până în prezent Casa de Pensii nu mi-a recalculat pensia. conform sentinței judecătorești Pot sâ apelez la un executor judecătoresc? Cu stimă!