avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Activitate valcris

Activitate valcris

Răspuns la discuția Clauza de neconcurenta
Cei de la ITM au spus ca angajatorul, chiar și cu acea specificație în CIM, trebuie sa achite lunar suma respectiva.
Va mulțumesc pentru clarificări.
Bună ziua. În contractul individual de munca, la capitolul Clauza de neconcurenta, exista un ultim paragraf care spune asa:"angajatorul are dreptul de a renunță oricând la aplicarea clauzei de neconcurenta cu notificarea în scris a salariatului sau fostului salariat".
Este posibil ca după incetarea contractului de munca angajatorul să-i transmită o notificare fostului salariat spunând ca renunță la aceasta Clauza? Sau trebuie totuși sa-i achite cei 50% din media veniturilor brute pentru o perioada de 2 ani?
Va mulțumesc frumos pentru ajutor!
Răspuns la discuția ACORDARE TICHETE DE MASA
Multumesc!
Buna ziua. Daca un angajat a lucrat in zi de sarbatoare legala si este platit corespunzator cu spor la salariu de baza de 100%, poate sa primeasca si tichet de masa?
Si inca o intrebare: daca un angajat cu norma intreaga (8 ore/zi) lucreaza intr-o zi 2 ore, mai poate primi tichet de masa pentru ziua respectiva?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Buna ziua,

Am un angajat care astazi mi-a trimis Decizia medicala asupra incapacitatii de munca (capacitate pierduta in totalitate, gradul II revizuibil) emisa cu data de 24.04.2019.
Pot sa-i incetez contractul de munca conform art. 56/1/ lit c) incepand cu data de astazi, 25.04.2019?
Multumesc.
Va multumesc frumos.
Buna ziua. Daca in Actul constitutiv al societatii am codul 2511 (Fabricarea de constructii metalice si parti componente ale structurilor metalice) pot angaja o persoana pe functia Acoperitor metale (Operator acoperiri metalice) cod COR 812216 ? Ma puteti ajuta cu un model de fisa postului pentru aceasta functie? Trebuie acordate anumite sporuri de toxicitate?
Va multumesc!
Răspuns la discuția PREAVIZ DE CONCEDIERE
Va multumesc pentru ajutor!
Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in a lamuri o situatie.
Am un angajat caruia i-am dat preaviz de concediere de 20 zile lucratoare (conform CIM). Motivul a fost restrangerea activitatii pe postul pe care el isi desfasura activitatea. Preavizul expira in data de 18.03.2019. L-am solicitat sa lucreze pe alt post in cadrul societatii, dar el nu a trecut proba de lucru. Ce pot face legal in acest caz? Nu as dori sa-l tin acasa si sa-l platesc pana in data de 18.03.2019, daca el nu a trecut proba de lucru pe alt post. Cum pot sa-i inchid contractul de munca mai repede?
Multumesc pentru ajutor.
Multumesc pentru ajutor!