avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Activitate emaa74

Activitate emaa74

O societate comerciala achizitioneaza un bun din Germania in val de 17400 euro.
Plateste prin transfer bancar 13400 euro si 4000 cash.
Este corect avand in vedere reglementarile Legii privind limitarea plăţilor în numerar nr. 70/2015.
Multumesc .
CU CE ARTICOL DIN VECHEA LEGE 85/2006 TREBUIE SA INCHID PROCEDURA INSOLVENTEI IN CAZUL IN CARE DEBITOAREA AVEA O DATORIE CATRE AFP SI A PLATIT-O FOSTUL ADMINISTRATOR PERSONAL?
TREBUIE SA FAC RAPORT FINAL CONF ART 129 SI SA INCHID CONF ART 132 ,ALIN 2 DIN LEGE?
MULTUMESC.
in cazul in care intr-o luna nu am nici o suma de declarat la "Impozit pe venituri din alte surse"-declaratia 100 ,se declara totusi cu 0.
mai exact pana acum am declarat impozitul de 16% de la venituri privind valorificarea deseurilor de persoane fizice .luna aceasta nu am achizitii de la persoane fizice ,declar sau nu declar cu valoare 0-in declaratia 100.
multumesc.
Daca nu sunt intocmite Ordinul de deplasare (delegatie)+Decontul de cheltuieli (pentru deplasari externe) cei de la fisc pot considera cheltuiala cu diurna nedeductibila fiscal sau sa o impoziteze dupa caz,chiar daca exista ca documente justificative bilete avion,pontaje ,acte aditionale la CIM ,prin care se vede clar ca acesti salariati au fost detasati ?
as dori si baza legala prin care putem contesta decizia celor de la fisc.
multumesc.
chiar nimeni nu stie raspunsul la aceasta intrebare ,nimeni nu tine contabiltatea la un cazinou?
Pentru un cazinou din Bucuresti taxa este de 25000 lei ,pentru un cazinou din provincie taxa este de 10000 lei.
Intrebarea este :
Aceste taxe se platesc lunar si se declara in declaratia 100 ,pentru anul 2013:
la :"504-Taxa anualã de autorizare a jocurilor de noroc, regularizatã periodic, în functie de realizãri" sau
"510-Taxe pentru organizarea si exploatarea jocurilor de noroc, datorate pana la 01.01.2014

pentru anul 2014
"504-Taxa anualã de autorizare a jocurilor de noroc, regularizatã periodic, în functie de realizãri" sau
" 537-Taxa anuala pt.obtinerea autorizatiei de exploatare a jocurilor de noroc"
multumesc.
o persoana juridica platitoare de tva emite facturi cu deseuri catre o persoana juridica neplatitoare de tva ,
Clar nu se supun masurilor de simplificare .In cazul acesta persoana juridica platitoare de tva colecteaza tva?
Daca am facut o achizitie intracomunitara sub 1000 euro ,nu trebuie sa ma inscriu in ROI ,dar trebuie sa devin platitor de tva lunar ,pana acum depuneam decontul de tva trimestrial?Daca am facut o achizitie sub 10000 euro ,nu trebuie sa ma inscriu in ROI .
am o societate aflata in insolventa.bunul care trebuie vandut este insusi sediul social al firmei.mai exact un apartament .am gasit cumparator ,dar societatea are datorii la intretinere .daca asociatia nu s-a inscris la masa credala ,dar inaintea deschiderii procedurii insolvnetei ,asociatia a dat in judecata societatea si are sen tinta definitiva,au pus executor jud#-oecatoresc dar nu a avut ce sa execute.din cate stiu eu executorul judecatoresc trebuia sa ia legatura cu lichidatorul si sa se inscrie la masa credala in momentul in care a fost deschisa procedura insolventei.
societatea la care lucrez trimite salariati la o societate din CE .acesti salariati sunt transportati de la aeroport la sediul societatii respective.clar li se emite o factura .la randul lor societatea din CE refactureaza societatii din Romania suma respectiva.acesta suma se trece in declaratia 390 ca achizitie intracomunitara sau se trece doar in declaratia 300 ca achizitie intracomunitara scutita sau neimpozabila.acelasi lucru se intampla si cu anumite certificari ale salariatilor.
unii salariati sunt certificati la societatea din CE si societatea respectiva refactureaza societatii din Romania.aceste sume se trec in declaratia 390 sau doar in declaratia 300 la randul achizitii scutite sau neimpozabile.