avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Activitate bogdan77m

Activitate bogdan77m

Vreau sa fac o cerere de chemare in judecata impotriva vanzatorului pentru vicii ascunse. Valoarea imobiliului, adica pretul pe care l-am achitat a fost de 160 000 ron. Care este valoarea taxei de timbru judiciar pe care trebuie sa o achit?
Cum se calculeaza aceasta? Multumesc!
Buna ziua! Am intampinat urmatoarea problema: un cetatean al localitatii vine cu hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila potrivit careia a castigat anularea a 4 procese verbale de contraventie (amenzi) si totodata restituirea sumelor achitate de catre persoana respectiva primariei. Sumele de bani au fost incasate anul trecut (2011). La ora actual banii nu se mai afla la noi ci la bugetul consolidat al statului. De unde i se va restituii banii?
Ce documente trebuie sa aduca persoana care revine la munca dupa terminarea concediului de crestere si ingrijire copil ? Contractul a fost suspendat iar acum si-a reluat activitatea. Este necesara vreo adeverinta de la medic ca e apta sau cazier...etc. ?
Sufera modificari salariul unui angajat pe perioada suspendarii contractului sau de munca? Adica pe perioada suspendarii pot interveni majorari de salariu, pot majora si salariul desi in acel moment nu primeste salariu pentru ca are CIM-ul suspendat?
De cate ori poate fi prelungit un contract de prestari servicii ? Contractul initial a mai fost o data prelungit. Prestatorul trebuie sa efectueze masuratori, planuri parcelare care nu pot fi realizate foarte usor pentru ca in teren sunt foarte multe incurcaturi si pana la rezolvarea lor, prestatorul nu-si poate face treaba.
Dar revin la intrebarea mea, in general, de cate ori poate fi prelungit un contract de prestari servicii ?
Discuție revisal sporuri
Suntem o primarie iar salariile sunt foarte foarte mici si de aici si urmatoarea intrebare: Ce salariu trec in casuta "salariu brut" daca fara sporul de vechime, acesta este mai mic decat salariul minim garantat (670 lei) ? Am inteles ca se trece salariul fara sporuri, insa in cazul meu, acesta este sub 670 lei.
Sunt 2 dosare cu acelasi obiect. Reclamantul a introdus actiune prima data la judecatorie si apoi la tribunal. Judecatoria trimite citatii. Tribunalul a inaintat dosarul la CAB dar cred (si asa o sa o lamuresc acum la termenul asta) ca judecatoria nu are habar de hotararea tribunalului.
Buna ziua! Pot eu in calitate de parat (intimat) sa solicit suspendarea cauzei pe motivul ca 2 instante ( o judecatorie si un tribunal contencios) hotarasc ca cealalta e competenta si viceversa sa solutioneze dosarul? Tribunalul a inaintat dosarul Curtii de apel Buc pentru solutionarea conflictului insa judecatoria continua sa trimita citatii cu termene. Pot solicita judecatoriei suspendarea pana la solutionarea de catre CAB, avand in vedere ca in hotararea tribunalului se arata ca dosarul va fi trimis la CAB?
Discuție intrerupere
Cu ce ma afecteaza si in ce mod intreruperea privitoare la raporturile de munca? Cat de mult conteaza sa ai intrerupere 1 zi sau 2, 3 ani? Pensia va fi mai mica?
Răspuns la discuția preaviz
Deci, care va fi perioada de preaviz ? 15 zile calendaristice sau de cel mult 20 zile lucratoare ?