avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters121575

Activitate ContSters121575

Celalalt co-proprietar beneficiaza de reducere 100% de la plata impozitului.
Are legal reducere de 100% la impozitul pe proprietati imobiliare.
Pe mine ma intereseaza in ce conditii se poate face tranzactie partimoniala INTRE SOTI.
NU suntem in divort.
Nu mergem pe partaj
Buna seara,
in ce conditii pot renunta, de buna-voie, la partea mea dintr-un teren achizitionat in timpul casatoriei.
Renuntarea ar duce la o scutire a terenului respectiv de la plata impozitului anual de 100%, care momentan este scutit 50%.
Multumesc
Răspuns la discuția Proprietatea vecinului
puteti fi mai explicit? am spus ca atunci cand am cumparat terenul fundatia vecinului era construita.
Buna ziua,
as dori sa stiu unde se regasesc conditiile sanitare MINIME pe care trebuie sa le respecte un loc de munca. Este vorba despre un chiosc de ziare stradal.
Multumesc.
Vecinul din spatele terenului meu si-a adus terenul la "nivel", unghiul de panta si de scurgere fiind in scadere spre mine, prin intrarea pe proprietatea mea cu 40cm de fundatie de beton cu tuburi de drenaj orientate tot spre mine. Nu are nicio bordura care sa impiedice apa de pe proprietatea lui sa nu se scurga catre proprietatea mea.
Care este articolul din lege prin care l-a putea pune sa-si colecteze apa rezultata din ploaie sau din menaj si sa nu o deverseze pe proprietatea mea?
Despre "extinderea" proprietatii lui cu 40cm? Eu cand am cumparat terenul constructiile lui erau deja facute. Conteaza acest lucru?
Nu in ultimul rand, am auzit de regula iluminarii sau insoririi: cum calculez distanta minima dintre constructii pentru o casa ce se face la Estul/rasaritul alteia? trebuie sa tin cont si de cel ce ar construi candva la Vest, avand in vedere ca nu exista constructii catre acel punct cardinal?
Multumesc
Buna ziua,
am o mare nelamurire. Ca sa faci comert in Romania trebuie sa ...te ia durerea de cap.
Sa revin la nelamurire:
Cum introduc legal in firma un soft(sistem de operare, antivirus, AutoCAD etc) pe care vreau sa-l cumpar din afara tarii? NON-UE in primul rand. UE in al doilea rand. Ce sa cer de la vanzator pentru a putea fi inregistrat in Romania? Ce pasi trebuie sa urmez eu pentru a-l trece in evidenta firmei sa fiu legal cand vine garda si incepe cu intrebarile? Ceva formulare de facturi ce trebuie completate daca se poate.
Multumesc anticipat.
Buna ziua,
sper sa nu apreciati ca ma bag ca musca in lapte...
Am o mare nelamurire. Ca sa faci comert in Romania trebuie sa ...te ia durerea de cap.
Sa revin la nelamurire:
Cum introduc legal in firma un soft(sistem de operare, antivirus) pe care vreau sa-l cumpar din afara tarii? NON-UE in primul rand. Ce sa cer de la vanzator? Ce pasi urmez eu pentru a-l trece in evidenta firmei sa fiu legal cand vine garda si incepe cu intrebarile. Ceva formulare de facturi ce trebuie completate daca se poate.
Multumesc anticipat.
Vă adresez respectuos rugămintea de a-mi furniza informațiile necesare pentru a lua o decizie cât mai bună referitoare la înființarea unei mici afaceri.
Sunt interesat la care din următoarele forme de business aș putea să mă încadrez: P.F.A., I.I., I.F., S.R.L., cea mai mică formă de firmă posibilă, la început sau ulterior fără angajați. Sau orice alt sfat pe care Dvs. îl considerați de ajutor în luarea deciziei.
Datele problemei ar fi cam următoarele:
- Afacerea va consta în import produse finite din spațiul comunitar și mai ales extra-comunitar și re-vânzarea produselor importate(intenționez să import și revând pachete cu produse software sau alte produse finite, exclusiv alimentare, băuturi, țigări);
- Comerț electronic, prin intermediul site-urilor de pe internet;
- Vânzarea sau intermedierea vânzării de pachete turistice ale unor firme străine;
- Promovarea altor afaceri, activitate care va fi plătită de deținătorul acelor afaceri, fac referire aici în mod direct la loteriile internaționale și nu numai;
- Să fie înființată pe persoană fizică sau juridică, care momentan este în creșterea copilului, cu activitatea de bază asistent medical(precizare în cazul în care este necesar atestatul profesional).
Multumesc
Multumesc.
La
www.avocatnet.ro/content/for...
, ce sfat imi puteti da? Va fi cineva de incredere oficial si eu voi fi cu munca.