avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2011 soluții astăzi
Forum Activitate anthynidiany

Activitate anthynidiany

În data de 18.08.2019 am circulat fără rovinietă și pe data de 21.11.2019 am primit la vechea adresă unde am locuit cel mai probabil plicul cu amenda.
Eu am CI valabil cu adresa unde stau din ianuarie anul acesta și tot în ianuarie am și viză de reședință la adresa unde stau în chirie.
Cu toate acestea plicul cu amenda a venit pe vechea adresă.
Acesta este motiv de contestație? Adresa unde a sosit plicul și adresa unde am domiciliul sunt în același oraș.
Până la urmă dacă fac contestație înseamnă că am intrat în posesia plicului?
Vă recomand cu căldură să nu faceți prin agenție. Însă dacă nu aveți încotro să fiți foarte atenți.
În primul rând nu semnați nimic și nu dați bani până nu vă informați!
Actele sunt aceleași chiar dacă tranzacția este printr-o agenție.
Agențiile nu pot impune nimic notarilor. Ei își iau comisionul prin semnarea unor acte care nu au legătură cu vânzarea efectivă a apartamentului. De aceea ei au legături cu notari care întocmesc actele pe repede înainte fără a lua în seamă riscurile la care se expun cumpărătorii.
Un exemplu în acest sens este extrasul de carte funciară fără de care vă recomand să nu semnați nimic. Agenta în cauză voia să mergem la un notar care încheia ante-contract fără acest extras. Noi am fi plătit avansul de 2000 de euro, ea își lua tot comisionul și după noi ne-am fi bătut capul.
Orice ar fi nu renunțați la notarul pe care îl vreți dacă sunteți cumpărători.
După experiența prin care am trecut aș face orice să îi evit. M-aş duce chiar să negociez direct cu vânzătorul și să îi scot din schemă.
Au noroc că mulți vânzători sunt comozi și le încredințează vânzarea fără a se interesa cu privire la acțiunile acestora.
Și un alt exemplu al faptului că nu au scrupul - am găsit un apartament pe care urmează să îl luăm, dar în timp negociam cu vânzătorul am fost sunați de un agent să ne propună fix același apartament cu toate că vânzătorul precizase în anunț să nu fie deranjat de agenții.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Noi am renunțat la apartament. Ne-a scos din sărite agentul imobiliar!
Noi îi spuneam că vrem ca notarul să verifice actele ea ne spunea că totul e ok.
Noi îi spuneam că nu semnăm ante-contract fără extras de carte funciară ea ne spunea că la notarul ei încheiem fără extras.
Noi spuneam că așteptăm să iasă actele ea ne spunea că o să pierdem apartamentul.
Deși îi spuneam că nu facem nimic în grabă ea ne chema în jumătate de oră la notar. Chiar dacă notarul nostru i-a spus că nu face cum vrea ea, ne-a sunat ne spună să venim la notarul nostru că i-a spus ei că totul e ok.
Noroc că am intervenit la timp și că am oprit toată nebuneala!ö
Vreau să cumpăr un apartament pe care l-am văzut printr-o agenție acum câteva zile. Eu nu am semnat nimic cu ei, dar vânzătorul are contract de exclusivitate cu respectiva agenție.
Apartamentul este 30.000 și comisionul agenției de 3%. Sincer comisionul mi se pare mare, dar chiar îmi place apartamentul așa că am negociat cu agenția.
Problema a intervenit în momentul în care am cerut să merg la un notar dorit de mine. Mi-au spus că ei au alte relații, că unde vreau eu nu e ok. Au refuzat din start varianta notarului ales de mine.
Apartamentul nu are momentan toate actele și mi-au spus că se ocupă agenția de toate actele, inclusiv de certificatul energetic. Nu prea am înțeles de ce se ocupă agenția, dar nu e neapărat problema mea.
Nu știu deocamdată ce fel de contract are semnat vânzătorul, dar aş vrea să merg să vorbesc cu el ca să știe cum stau lucrurile și poate ajungem la un acord.

Am vreo șansă să pot negocia direct cu vânzătorul și să lăsăm agenția la o parte dacă tot se pune contra?
Avem un teren care are următoarele dimensiuni:
ieșirea la stradă este de 11.66m și o primă lungime de 26m
o porțiune de lățime 12.52m maxim și lungime 17m
ultima porțiune lățime 5,5m și lungime 15m

Noi am vrea să luăm ultimele două porțiuni pentru a construi o casă în porțiunea 12x17. O să lăsăm pe prima porțiune (cea cu 11.66 x 26) drum de servitute de 3,5m însă nu știm cât de lung trebuie să fie drumul.
Trebuie să străbată toată lungimea terenului? Adică să ajungă la capătul porțiunii cu 5,5m? Sau drumul se poate opri la limita terenului nostru?
Menționez că nu construim casa lipită de niciunul dintre vecini, Dacă ar fi să rămânem cu porțiunea de 12x17 am construi-o pe cât posibil în mijlocul suprafeței.
Am o suprafață de 537 de mp intravilan din care urmează să primesc o parte pentru a construi o casă. Deschiderea la drum este de 11,66 m și eu voi primi partea din spate pentru care îmi va trebui un drum de servitute.
În acest moment drumul de servitute trebuie să înceapă din partea stângă din cauza faptului că pe partea dreaptă există o construcție pe care nu am vrea să o demolăm imediat.
Drumul de servitute ar fi în lungime de 27 de metri și după ce am termina casa am dori să îl mutăm pe partea dreaptă el având practic aceeași lungime și aceeași deschidere la proprietatea pe care construim casa.
Este posibil așa ceva?
Bunicul meu a avut un teren pe care l-a împărțit-o celor 3 fii. Proprietatea unuia dintre fii este mai lată, iar a celorlalți mai înguste astfel că lățimea proprietăților mai înguste adunate fac cât lățimea celuilalt frate. Între aceste 3 proprietăți se află o bucată de pământ care practic le unește pe acestea. Această bucată de pământ a fost cumpărată de bunica prin zdelcă în 1969.
Când au împărțit terenurile în 1997 nu au rezolvat și această problemă a fâșiei cu zdelcă. Ea, de drept, aparține celor 2 frați cu fâșii mai înguste pentru că prin adunarea părților ce li s-ar cuvine ar avea un teren egal cu cel al fratelui cu fâșia mai lată. Asta a fost și ideea doar că nu au dorit rezolvarea acestei probleme în 1997.
Tata vrea să îmi facă acte pentru terenul obținut în 1997 în ideea de a face o casă acolo. Doar că pentru întregul proiect am nevoie și de partea care i s-ar cuveni din terenul cu zdelcă.
Încă din 1997 cei 3 frați și-au împrejmuit proprietățile incluzând și partea cu zdelcă doar că în toți acești ani niciunul nu a plătit impozit pe acea bucată de teren. Sincer nu știu dacă zdelca a fost înregistrată undeva pentru că în descrierea ei orientarea e făcută după situația existentă atunci. De cadastru nici nu poate fi vorba, suprafața fiind exprimată în prăjini fără nicio schiță.
În momentul de față terenul cu zdelcă este încadrat pe celelalte 2 laturi de proprietățile a 2 vecini care încadrează fiecare pe câte o latură proprietățile celor 3 frați.
Cum am putea intra în legalitate? Pe lângă terenul pentru care există acte aș dori să obțin și jumătatea din terenul cu zdelcă pentru a putea construi liniștit cu autorizații, impozite și tot ce trebuie.
Am dat peste o tolomacă la bancă și ne-a spus numai tâmpenii
Mi se pare perfect logic să vindem apartamentul conform noilor modificări
În actul de vânzare cumpărare semnat în 1997 e trecută suprafața de 65,73. Atunci nu a fost făcută nicio schiță, nimic. Cred că suprafeța a fost trecută după niște planuri inițiale. Locuința a fost cumpărată de la Termloc - o instituție a statului.
În actele de la cadastru făcute acum și înregistrate apare suprafața de 64,28.
Dar apartamentul a fost intabulat pe noua suprafață. Am obținut toate documentele de la cadastru.