avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 195 soluții astăzi
Forum Activitate Vlad2013

Activitate Vlad2013

Discuție mosteniri
Buna dimineata ,
In urma deceselor ( soacra,sot) si a unei donatii,din aceeasi avere s-au comis erori,in sensul ca notarul a comis niste scapari.
As vrea sa va intreb daca o inregistrare gresita , la Cartea funciatra a fost inregistrata, MAI POATE FI - in baza actelor doveditoare - CORECTATA.
Eu as vrea ca operatiunea sa fie rezolvata DE UN ALT NOTAR,din afara ultimelor localitati unde defunctii si-au avut ultimele domicilii.SE POATE ?
Cu mare respect !
Răspuns la discuția Legea nr.85 din 2016
Ultima data,am primit in noiembrie,2015 . Contabila scolii mi-a spus ca , in 2017,incasam diste bani din dobanzile sumelor retinute , nedrept, la vremea aceea. E bine sa tinem legatura,pe acesta tema. Cu respect !
Buna seara ,
Sunt pensionara,din invatamant,din septembrie 2010 . Am beneficiat de recuperarea diferentelor salariale,dar , acum ,cu Legea 85/2016 , nu am primit NIMIC .
As vrea sa intreb daca,in 2017 , va fi posibil sa mai recuperez ceva (diferente , dobanzi...) .
Multe multumiri !
Buna seara ,
Sunt din alt judet , decat cel in care ma voi afla la 11 decembrie 2016,cu ocazia alegerilor parlamentare .
Nu am domiciliul si nu sunt nici pe listele de vot,de la Centrul de votare al localitatii,in care ma voi afla .
Va intreb :
Pot vota , pe liste suplimentare ?
Multe multumiri !!!
O seara cat mai placuta !
Discuție Declaratia 394
As dori sa va intreb daca trebuie sa depun , pana luni-ultima zi- , la Fisc, Declaratia 394 , daca nu sunt platitor TVA.
In ceea ce priveste afacerile pe care le desfasor, va aduc la cunostinta urmatoarele : In perioada : februarie , 2015 - octombrie 2016 , am avut , in chirie , o persoana ( pentru care am depus declaratii , la Finante) si mai am o pensiune,cu 5 camere,cu declaratii de puse , in sistem " la norma" , pentru care am platit impozit pe venit.
Deci, trebuie sa depun Declaratia 394 sau nu ???
Multumesc mult !!! O seara frumoasa !
Cu respect , Vlad
Buna ziua ,
O persoana ( femeie) a muncit 36 de ani,cu carte de munca.
Este nascuta la 30 iunie 1959.Are,deci, 57 de ani .

Poate iesi la pensie , anticipat, fara penalitati?
Cu tot respectul !
Răspuns la discuția Donatie
Vreau sa va spun ca succesiunea dupa defuncata ,ea soacra ,avea loc in aceeasi zi , cand scumnata dim Germania a facut donatia ,insa aceasta nu a fost luata in aconsiderare de notar,pentru intabulare , deoarece s-a uitat sa se faca si actele de ACCEPTARE a donatiei,de catre sotul meu si sora,care primea si ea aceasta donatie . Deci sotul meu nu apucase sa se intabuleze pe partea lui de la parintii sai. Normal,sora din Germania,inca nu avea ce sa doneze,la ora aceea .
Acum,abia acum trebuie dezbatuta succesiunea dupa parintii sotului .
Asta va intrebam . Daca trebuie sa merg si eu acolo.
Discuție Donatie
Buna seara ,
As dori sa va cer un raspuns ,intro problema , legata de o donatie .
Socriii mei au decedat .S-a facut succesiunea ,iar sotul meu a primit a treia parte din avere,ei fiind trei frati( el si doua surori).
Apoi,a decedat si sotul meu.Am facut succesiunea dupa sotul meu si ,din mostenirea sa de la parinti , mie mi-au revenit 3/8 , iar fiului nostru , 5/8.
Una dintre cele doua surori ,aflata in Germania, vrea sa doneze partea ei,sorei sale si unicului nostru fiu( deci,urmasul sotului meu ).Va intreb : Poate face aceasta donatie,fara ca eu-ca sotie a fratelui ei- sa fiu de fata ? Trebuie neaparat sa fiu si eu acolo,la aceasta donatie , a partii din mostenire,de la parintii sotului meu si al lor ? Se reia impartania si va trebui sa fiu si eu acolo , ca mostenitoare a sotului meu , alaturi de fiul meu? ( cu care defapt sunt in relatiile cele mai bune ! )
Actele se vor incheia de parte de localitatea in care traim noi,dar , daca va trebui , mergem,


Cu multe miultumiri !
Discuție Proprietati
Buna seara ,
Parintii ne-au dat ,in timpul vietii,fiecareia dintre cele trei fiice terenul cel aveau.
N-am facut cadastru,deoarece Ana-sora mea-,de langa mine, nu a respectat actele de proprietate si apare,in schita , cu terenul ,sub casa mea.
In2013,am inceput un litigiu cadastral,care e pe finalizate.
In 5 martie 2016,am descoperit ca Elena-cealalta sora si vecina Anei - ,si-a intabulat gresit proprietatea sa,intrand abuziv , la Ana. ( Deci: EU - ANA- ELENA).
Nestiind aceasta , de la inceput, Elena nu a fost chemata in proces,cu toate ca EA este vinovata . Experta spune ca trebuie sa-i respectam proprietatea , atata timp cat nici n-a fost implicata in acest proces . Nici avocata Anei nu este de acord cu implicarea Elenei in proces , spunand ca-i prea tarziu.(Actele au fost facute in 1999).
Daca nu o chem in judecata si pe Elena,pierd procesul.
Am deschis,deci , un nou proces,pe 5 mai 2016,chemand in judecata pe Elena si carand conexiunea celor doua dosare.
Cu respect , va intreb :
Cum trebuie sa procedez,ce trebuie sa fac , mai repede,ca primul proces , cu Ana, e pe terminate ?
Multe multumiri !!!
Buna ziua ,

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema .
Ca orice cadru didactic, am primit si eu , esalonat, sumele care mi se cuveneau , in urma castigarii procesului de recuperare a acestor bani , din cauza taierilor salariale,cu 25 % , pe vremea Guvernului " BOC".Intre timp,m-am pensionat.
Dupa cate am aflat,cu acte probatorii,trebuie mers la Casa de Pensii,pentru recalcularea pensiei.
Oare,cum sa procedez? Ce acte trebuie si de unde sa le ridic ?(scoala,sindicat...?)
Cu tot respectul , va multumesc !