avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Activitate beatrice_g

Activitate beatrice_g

Cu multa placere, oricand.
Vedeti, cu titlu de exemplu, si Ordinul MMFPS nr. 115 din 9 aprilie 2003 privind organizarea compartimentului pentru relatia cu asociatiile si fundatiile si aprobarea Criteriilor specifice Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale de acordare a statutului de utilitate publica asociatiilor, fundatiilor si federatiilor.

In anexa nr. 1 la acesta sunt prevazute criteriile specifice Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale de acordare a statutului de utilitate publica asociatiilor, fundatiilor sau federatiilor, iar in anexa nr. 2 puteti consulta Lista documentelor solicitate asociatiilor, fundatiilor sau federatiilor in vederea recunoasterii ca fiind de utilitate publica
Articol din Romania Libera de astazi:

Predoiu: Noile coduri penal şi de procedură penală vor intra în vigoare în 2013

Ministrul Justiţiei a anunţat, astăzi, că va propune aplicarea noilor coduri penal şi de procedură penală de la 1 martie 2013, relatează Mediafax.

"Planurile potrivit studiilor de impact au indicat ca dată rezonabilă pentru punerea în aplicare a codurilor penal şi de procedură penală martie-iunie 2013. Noi vom propune prin legea de aplicare a codurilor data de 1 martie 2013, astfel încât o serie de măsuri prealabile să poată fi implementate pentru pregătirea sistemului judiciar", a precizat Cătălin Predoiu.

El a indicat, printre măsurile care trebuiesc luate acoperirea unor posturi vacante, extinderea schemelor de personal, desfiinţarea unor instanţe care nu funcţionează din cauza personalului insuficient şi ameliorarea bazei materiale a altor instanţe.

Noul Cod civil a intrat în vigoare la 1 octombrie 2011, ministrul Justiţiei anunţând joi că noul Cod de procedură civilă va intra în vigoare la 1 iunie 2012.

[ link extern ]
Buna dimineata tuturor.
As vrea sa supun atentiei Dumneavoastra urmatoarea speta.
Sotul meu si cu mine ne vom muta in curind in locuinta socrilor mei , care de fapt e numai a Socarei, ea nefiind casatorita legal cu Socrul; au trait in concubinaj vreme de peste 25 de ani ea motivindu-i "o sa ma marit cu tine numai cind ai sa te lasi de bautura." Ma rog, nu este treaba mea sa judec si nici nu e asta speta.
Din relatia celor doi Socri au rezultat trei copii: un baiat (Sotul meu - 28 de ani) si doua Fete (de 21, respectiv 19 ani).
In vederea mutarii noastre acolo am facut, Sotul si cu mine, niste investitii in apartamentul respectiv: diverse reparatii, montat usa de intrare care sa asigure o siguranta mai mare, pus geamuri termopan, schimbat partial mobila etc. Am exemplificat putin pentru a va face o idee asupra valorii prezente a investiiilor facute de noi. Ne cam luase valul si vroiam sa facem mai multe insa atunci a aparut intrebarea: stai putin! noi facem aici una si alta, am bagat deja ceva bani in casa asta care nu ne apartine in nici un fel si pe viitor (in perspectiva cind Socra nu va mai fi) Socrul sau Fetele pot oricind sa ne dea afara motivind ca noi nu avem nici un act ...
Si acum intrebarea: ce demersuri se pot face in aceasta situatie? La decesul Soacrei, care va fi ordinea de venire la succesiune? Am si eu, in calitate de Nora, ceva drepturi? Dar Socrul - concubin? Este mai bine, ca masura de precautie ca inainte de ... Marele Sfirsit ... Soacra sa faca un testament (as vrea detalii si despre acesta: se merge la notar sau cum?) in care sa spuna explicit ce anume si cui lasa mostenire?
Ramin in asteptarea sfaturilor Dumneavoastra competente si va multumesc cu anticipatie.
Beatrice

Dragi colegi,

Va rog, daca stie cineva sa ma indrume si pe mine, care sunt pasii concreti pe care trebuie sa ii faca o persoana pentru a ajunge in fata cu o petitie in fata Curtii Europene a Drepturilor Omului de la Strasbourg: ce conditii trebuie indeplinite, ce documente trebuie anexate petitiei, daca trebuie traduse etc. Ar fi utile si maxim apreciate informatii cit mai detaliate, cu eventuale costuri ale legalizarilor/autentificarilor.

Cu multumiri anticipate,

Beatrice
Variatiuni pe acceasi tema: daca nu am liceu economic la baza, dar am studii superioare (nu de Contabilitate) plus un curs de contabilitate absolvit cu diploma recunoscuta de Ministerul Muncii si de cel al Educatiei, am dreptul sa tin contabilitate pentru firme? Am drept de semnatura si de stampila?
Ce pot sa fac cu cursul asta: pot sa fac contabilitate primara macar?
Rog lamuriri de la cunoscatori.

Multumesc frumos! :)
Răspuns la discuția Ce e cu hotarirea asta?
:"> Multumesc frumos inca o data. O zi buna tuturor!

Beatrice

;))
Răspuns la discuția Ce e cu hotarirea asta?
Multumesc. Dar ce inseamna "sa o execute pe cea de -a doua"?
O cunostinta de-a mea se confrunta cu urmatoarea situatie pe care mi-a expus-o cerindu-mi un sfat, dar din pacate, cultura mea generala in materie de drept nu imi permite sa ii dau un raspuns satisfacator, asa ca apelez la ajutorul specialistilor de pe acest forum :).
Despre de e vorba: timp de 20 si ceva de ani a trait in concubinaj cu un tip. In 2001 l-a dat afara din casa pt ca nu se mai intelegeau. Are in acest sens o hotarire judecatoreasca care nu a fost pusa in aplicare nici pina in ziua de azi pt. ca mirsavul a reusit sa o convinga de fiecare data sa nu il dea afara. INTREBARE: ca sa o puna in aplicare acum dupa atitia ani, mai tre sa faca ceva? Eu stiu:-/ sa plateasca un executor? Hotarirea mai e valabila? S-a prescris cumva :-/ Va rog, un raspuns:) Multumiri anticipate :) :D