avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: SAF-T și facturarea electronică, obligatorii din 2022. Implementare și impact. Lectori: EY România. Joi, 27 Ianuarie, ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate sub_bass2002

Activitate sub_bass2002

Buna. Un composesorat de padure pasune, la ce se poate sa cheltuie subventiile primite de la APIA?
Buna. Am un composesorat de padure si pasune si au doua tipuri de venit. Venit economic si venitul din subventii ce primesc de la APIA. La ce pot cheltui venitul din subventii? La sfarsit de an trebuie sa dau dividende la membrii composesoratului dar n-mi ajunge venitul economic pentru asta. Au peste 2 milliarde in cont dar n-am putut da dividende. Va rog acuma am inceput cu composesoratul, ajutati daca puteti.
Multumesc.
Buna. Am o intreprindere individuala si nu stiu daca am depasit plafonul la tva sau nu. Daca fac un calcul pe total an , atuncea inca n-am depasit 65000 euro, dar daca calculez pe luna (65000/12 = 5417), atuncea in luna octombrie am depasit la vanzari 5417 euro.
Cum trebuie calculat corect, mentionez ca firma e din 2011.
Buna. Am o intreprindere individuala si nu sunt platitor de tva. Vreau sa aduc marfa din Ungaria si am inteles ca se poate aduce in limita de 10000 de euro fara sa devin platitor de tva.
Stiti ceva despre legea asta, sau daca ma poate sa ajute cineva?
Răspuns la discuția Contabilitate discoteci - PFA
chiar nu poate sa ajuta nimeni?
Buna. Cum sa tina contabilitatea la discoteci, incasarea se face dupa baza de bilet de intrare? Daca am vandut 500 de bilete trebuie sa trec fiecare bilet separat cu numarul pe bilet? Si daca a ramas bilete nevanduta si la evenimentul urmator am alta culoare si alta serie la bilete ce sa fac cu care o ramas?
Buna. Se poate emite un ordin de compensare intre pfa si srl sau intre pfa si pfa?
Buna. Am o firma unde am introdus o factura cu taxare inversa de cereale. Acuma am avut o problema cu decontul 300 si am depus corectare si nu imi vrea sa accepte corectarea pentru ca factura cu taxare inversa apare si la jurnal de cumparari si la jurnal de vanzari. Ce sa fac? Folosesc programul saga si ei spun ca introducerea e corecta. Ce sa fac sa fie bine si la finante?
multumesc
Buna. Se poate angaja persoane in romania pana la varsta de 18 ani, de exemplu cu 6 ora sau cu 4 ore pe zi?