avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 330 soluții astăzi
Forum Activitate bratu nicolae

Activitate bratu nicolae

Buna ziua , lucrez ca functionar public (inspector) taxe si impozite intr-o comuna .Pentru a ma inscrie intr-un partid politic de a candida pe o lista de consilieri locali . care este procedura fiind functionar public ?Pot lua concediul de odihna pe perioada campaniei electorale.
Va multumesc.
Buna ziua.Lucrez functionar public in cadrul unei primari de comuna cu aproximativ 2500 locuitori, in functia de inspector .As dori sa stiu daca este legal , ca prin dispozitia ordonatorului principal de credite se poate acorda sporul de dispozitiv (25%) pentru functionarii publici.Avem colegi la alte Primarii din zona care beneficiaza de acest spor.:O
Buna ziua.Se mai poate acorda functionarilor publici sporul pentru conditii vatamatoare sau periculoase (antena si calculator) conform masuratorilor Radiocom?/ ?Ne puteti ajuta cu o baza legala???
Răspuns la discuția Zile libere deces in familie
Ok. sunt multumit de raspuns .Dar la serviciu (sunt functionar la o Primarie de Comuna) ei merg pe Hotararea de Guvern nr.250/1992 cu modificarile si completarile ulterioarela art.24 litera c.si imi spun ca nu ma incaderez .Care este adevarata lege ?? Daca puteti sa ma ajutati doresc un raspuns.Cu inmormantarea la tara chiar am pierdut 3 zile din concediul de odihna.Va multumesc.
Buna ziua, vreau sa stiu daca pentru decesul socrului functionarii publici beneficiaza de zile libere cu ocazia inmormantarii???
Buna seara.As dori ca prin intermediul dumneavoastra sa primesc un raspuns.In urma unui proces de partaj fratele meu are de dat o sulta de circa 15000 lei.El are o pensie pe caz de boala si o suma fixa in cupon pentru intretinator si pe alt cupon pensie de handicap grad accentuat.In cazul unei executari silite poprirea se va face pe toate cele trei categori de venit sau doar pensia de boala????Cat ar fi procentul de poprire .
Buna ziua, ma adresez dumneavoastra deoarece intodeauna mi-ati fost de folos.Lucrez la o primarie de comuna referent superior 2 cu sal de incadrare 889.lei*(anexa nr.4M.O.nr.80/01.02.2008).Am terminat de curand studiile superioare de scurta durata si doresc transformarea postului de pe studii medi pe studii superioare, la care nu am nici o obiectie , pana aici toate sunt bune.Intrebarea mea este ce salariu o sa am din luna Octombrie mi se spune ca ma va incadra pe asistent 1 cu salariu de 866 (anexa de mai sus) este corect ????Atunci ce sens are sa trec pe studii superioare. Mi s-a spus ca a telefonat la Bucuresti la Agentia Functionarilor Publici si nu se avanseze decat pe asistent 1.Va rog mult daca se poate un raspuns .
Partile in dosar sunt ;cumnata reclamanta, fratele parat, parinti impreuna cu mine si sotia inervenientii.In cererea de chemare in judecata spune partajarea lucrurilor TV.frigider,plapuma etc...locuinta in cote egale 50-50 anexa 50-50 ,autoturism Matiz pe care il foloseste din 2009 de cand a plecat, a insirat un pomelnicde la perdele pana la aparat de sudura .Noi ca intervenientii si parartul nu am fost de acord cu cele cerute dar reclamanta a avut un martor mituit prin care a spus ca reclamanta si paratul a edificat casa , anexa s.a.m.Casa si anexa este construita cu autorizatie de constructie pe numele parintilor din anul1995 luna mai ( aavut tremen 12 luni) eliberata de primarie iar ei sau casatorit in anul 1996 luna octombrie si sau mutat in cele 2 camere locuibile. Paratul a fost supus unui interogatoriu sa raspunda cu DA sau NU , nici nu il lasa sa gandeasca va dat seama ce a insemnat pentru un om adus mai mult pe brate la instanta ,handicap gradul1 cu dereglare de memorie.Dupa ce am devenit noi proprietari ca intrervenienti, la locuinta am adus unele imbunatatiri rigips intr-o camera, tras glet,vopsit etc; toate facute cu o firma eliberand factura fiscala deviz de lucrari la care instanta nu a tinut cont de inscrisurile depuse la dosar.Pe 10 iunie s-a emis o incheire citez;reclamanta si paritul au dobandit , in timpul casatoriei, urmatoarele bunuri ;canapea colt, masina de spalat, congelator, butelie, motor ,aparat de sudura etc. -Contravaloarea urmatoarelor lucrari de constructie si imbunatatiri , aduse la casa parintiilor paratului.
- edificat si finisat bucatarie, edificat si finisat debara edificat grajd din 2 incaperietc.inchei citat.edificat inseamna CONSTRUIT casa a fost construita cu camere despartite doar a adus imbunatati
Buna ziua si imi cer scuze dar vreau sa va explic o situatie cam incurcata.Avem un dosar pe rol partaj bunuri comune,fratele meu este in partaj cu sotia .Cand sau casatorit tata cu mama le-au oferit un teren si o casa cu numai 2 camere locuibile, 2 camere neterminate fara acte doar ca sa le foloseasca , la cele 2 camere au fost aduse imbunatatiri de catre frate si cumnata,ei au mai construit si o anexa (grajd ) ,dupa cati va ani fratele sa imbolnavit (screloza multipla) sotia la parasit a urmat divortul .Tata cu mama fiind proprietari, autor.const.casa - anexa si teren ,toate documentele si actele pe numele parintilor , au vandut printr-un contract de vanzare cumparare fara clauze mie baiatului cel mic.Intrebarea mea este la imbunatatiirile aduse de cei doi soti cine o va despagubi pe fosta cumnata fratele meu parintii sau actuali proprietariii??? Avem termen luna sepembrie pentru propunere lotizare finala cu venirea expertului la fata locului.