avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate laura1964

Activitate laura1964

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Socrii dumneavoastra trebuie sa faca actiune in instanta prin care sa dovedeasca ca nu sunt intretinuti conform contsctului, si sa revina la forma initiala adica de proprietari.
5% DIN SALARIU PE 3 LUNI
acest răspuns util
Va puteti pensiona la limita de virsta dupa anul 2030 luna August la virsta standard de pensionare de 65 ani daca indepliniti conditia stagiului minim de cotizare contributiv de 15 ani. Stagiul complet de cotizare este de 35 ani.*

Va puteti pensiona la limita de virsta dupa anul 2025 luna August la virsta de 60 ani daca indepliniti conditia stagiului complet de cotizare contributiv de 35 ani depasit cu 5 ani.*
Stagiu de cotizare care depaseste stagiul complet de cotizare contributiv poate fi: stagiu de cotizare contributiv, stagiu de cotizare necontributiv, stagiu de cotizare asimilat sau stagiu de cotizare suplimentar pentru stagiile lucrate in grupele de munca

Va puteti pensiona cu pensie anticipatata diminuata dupa anul 2025 luna August la virsta de 60 ani daca indepliniti conditia stagiului de cotizare contributiv de 35 ani.*
Buna ziua! In cazul in care un functionar public care este sanctionat se suspenda pe motive medicale, cand si daca se aplica sanctiunea la revenirea in activitate?

Multumesc!
Doar prin partaj puteti rezolva. Eu asa am rezoplvat. Cu un avocat care a stiut foarte bine legea si cum sa se raporteze la ea. Succes.
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din cate stiu cred ca pentru ultimii trei ani a intervenit prescriptia, Si cum nu este greseala dumneavostra nu vad de ce sa platiti penalitati.
acest răspuns util
Nu , doar faceti o informare catre angajator si aduceti de la medicul de familie o adeverinta care atesta starea dumneavoastra de graviditate. Puteti chiar sa aveti program de lucru redus, iar angajatorul are obligatia sa va asigure conditii optime de lucru.
Buna ziua! O nelamurire pe care o supun atentiei dumneavoastra. Unui asistent maternal care are atestat valabil in acest moment 3 ani si varsta standard de pensionare , i se aplica dispozitiile art 4 si 26 din ordonanta 27/2024 privind conditiile de obtinere a atestatului amp?
Buna ziua! O persoana care este pensionata, cu reducerea varstei de pensionare (grupa) si cumuleaza pensia cu salariul din iunie 2021 pe o perioada de 3 ani, insa conform varstei standard de pensionare ( iulie 2023)De cand se calculeaza perioada in care poate sa mai fie salariat cu cumul pensie conform noii legi? Se calculeaza din iulie 2023 inca 3 ani sau trebuie sa renunte la pensie daca doreste sa fie salariat in continare?
Exista o incompatibilitate intre functia de sef centru( contractual) si faptul ca acesta este incadrat in grad de handicap grav ? In baza carui articol al carei legi ?