avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Activitate gabihob

Activitate gabihob

Discuție Declaratia 101
O societate a realizat profit in anul 2016 iar in anii precedenti a avut pierdere intr-o valoare ce depaseste cu mult profitul din 2016. In aceasta situatie firma este obligata sa plateasca impozit pe profit pentru anul 2016? Din intocmirea declaratiei 101 rezulta ca ar trebui sa plateasca, desi in balanata de verificare la 31 decembrie 2016,prin programul informatic nu s-a generat impozit pe profit.
Va multumesc.
O persoana care este si salariata si realizeaza si venituri din profesii liberale datoreaza contributie la asigurarile sociale de stat pentru veniturile din profesii liberale?
La o societate comerciala se acorda sporul de vechime stabilit in funcite de vechimea in unitate pe anumite intervale de ani si in anumite procente. De asemenea se mai acorda un spor pentru lucru sambata si duminica si spor de noapte. Toate acestea sunt stabilite prin Contractul Colectiv de Munca. Intrebarea mea esta daca procentul acordat acestor sporuri sporuri poate fi scazut avand in vedere anumite dificultati financiare ale firmei. Daca da va rog sa imi spuneti care este temeiul legal si ce trebuie facut apoi? Va multumesc.
O societate comerciala platitoare de TVA nu a avut activitate 2 trimestre in anul precedent si a fost scoasa din evidenta platitorilor de TVA. In anul curent doreste sa isi reia activitatea, a obtinut din nou Certificatul in scopuri de TVA si doresta sa stie daca poate deduce TVA colectata aferenta facturilor emise catre clientii actuali din TVA de recuperat din perioada precedenta. Precizez ca are TVA de recuperat din anii precedenti intr-o suma apreciabila. Multumesc.
La o firma de panificatie se inregistreaza lunar o anumita cantitate de rebuturi rezultate din nevanzarea produselor in stare proaspata si/sau din proasta fabricatie; cum se pot valorifica aceste produse si care sunt inregistrarile contabile?
Un cetatean a achitat impozitul pe locuinta si pe terenul proprietate personala. Dupa achitarea sumelor corespunzatoare s-a constatat ca sumele au fost calculate gresit de catre Finantele Publice Locale. In aceasta situatie contribuabilul poate solicita restituirea sumei incasate necuvenit? De la biroul respectiv i s-a spus ca suma incasata in plus se va reporta pe anul urmator. Cum este corect si care este temeiul legal? Va multumesc.
In cazul unei firme nou infiintate se aplica scutiri de la plata contributiilor sociale pentru salariati daca firma este o SRL-D? Daca da, despre ce contributii este vorba si ce norma juridica reglementeaza aceasta?
Va multumesc.
Cu prilejul inventarierii de la sfarsitul anului s-a constatat ca sunt sume neincasate de la clienti din anii anteriori anului 2015 si care sunt si inactivi sau radiati conform datelor existente la Ministerul Finantelor. As vrea sa stiu daca in aceasta situatie pot trece sumele respective pe pierderi si daca da, in contextul carui act normativ?
Va multumesc.
Discuție Cote de TVA
O societate a primit de la un partener o factura cu discount aferent anului precedent dar cu procentul de TVA de 24%, conform sumei inregistrate in anul anterior. Cum se procedeaza in anul curent pentru inregistrarea facturii in contabilitate daca procentul de TVA este diferit, dar valoarea trebuie sa ramana aceeasi?
Intr-o firma cu activitate de panificatie se constata ca o parte din produsele finite sunt rebuturi si se dispune vanzarea lor la jumatate de pret. Care sunt inregistrarile contabile in aceasta situatie?