avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Activitate Ruxandra Urzica

Activitate Ruxandra Urzica

Pentru 3 zile consecutive de munca cate 12 ore, cate zile de repaos sunt necesare? Cum putem
PV de predare primire nu este suficient?
Ce act ar trebui facut pentru ca o PFA in calitate de prestaror sa conduca masina beneficarului
Răspuns la discuția Platitor sau neplatitor de TVA?
Neplatitorul , factureaza fara TVA.
In schimb daca cumpara ceva de la un platitor de TVA , plateste ptetul+TVA. Corect?
Ce se intampla d.p.d.v. contabil cu TVA-ul platit?
As dori sa-mi explice cineva ce presupune a fi neplatitor de TVA?
Atata timp cat accidentul se petrece in timpul programului de munca (aici includ si pauza de masa si drumul spre casa) , este accident de munca, chiar daca accidentul are loc inafara firmei.
In timpul programului cat si in timpul si pe traseul declarat de la acasa la serviciu si invers, orice accident suferit de catre angajat este denumit accident de munca. Restul accidentelor in timpul invoirilor ce au la baza un bilet de voie semnat de angajat nu mai poate fi accident de munca. Nu conteaza care e motivul pentru care angajatul pleaca din societate, atata timp cat nu este in interes de serviciu si exista un bilet de voie semnat de acesta, firma este acoperita.
Răspuns la discuția REVISAL
Sa nu uitam ca exista o perioada de proba de 30 -5 zile in care CIM-ul poate inceta fara explicatii printr-o simpla notificare.
Răspuns la discuția Litigiu de munca
Orice concediu medical trebuie vizat de medicul de medicina muncii si adus fizic la cunostinta conducerii / dep. HR / conform Regulamentului Intern /Fisa Post etc.
Din momentul in care ati respectat procedurile Legale si Interne ale firmei de care ati luat la cunostinta, va puteti considera protejat in perioada concediului medical.
Neprezentarea la convocator este justificatav de acest concediu medical. Orice Decizie de desfacere a CIM-lui pentru motive disciplinare / desfiintarea locului de munca/ necorespunzator profesional, poate fi contestata in termen de 30 de zile de la data luarii la cunostinta.
Răspuns la discuția Clauza CCM la nivel de unitate
Buna seara,

Zilele de concediu fara plata se acorda la cererea anagajatului dar cu aprobarea angajatorului! Mai mult numarul acestor zile de concediu fara plata si momentul acordarii lor (de ex. dupa terminarea zilelor de concediu de odihna) poate fi stabilit in CCM la nivel de unitate de catre reprezentantii celor doua parti.