Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 6187 soluții astăzi

Anul acesta, avocatnet.ro împlinește 20 de ani și, pentru că ne citești, îți oferim un voucher aniversar pe care îl poți utiliza la serviciile noastre. Descarcă voucherul

Forum Activitate Mircea Cristian

Activitate Mircea Cristian

Multumesc pentru raspuns!
Buna ziua!
Cind decizia pensiei de invaliditate este mai mica decit pensia sociala minima de 704 lei, se ia intra in plata valoarea conform deciziei sau valoarea pensiei sociale minime?
Va multumesc!
Discuție Calcul pensie
Platile compensatorii primite la incetarea contractului individual de munca pentru reducerea activitatii firmei, intra in procedura de calcul a pensiei ?
Buna seara !
Care este termenul pina la care se poate cumpara vechime de munca conform Legii 186/2016, prin achitare contributie sociala ?
Va multumesc !
Buna ziua !
1.Se iau in calcul vechimii de pensie pentru femei perioada de incetare a activitatii pentru cresterea copiilor conf. Legii 1/1970-art. 9K ?
2. Zilele de concediu de odihna fara plata se iau in considerare la calculul vechimii anilor de pensie ?
Va multumesc !
Buna ziua!
Care este Legea care reglementeaza inlocuirea unui consilier local care a demisionat din formatiunea politica pe care a reprezentat-o si ce proceduri trebuie indeplinite de formatiunea politica pentru a completa locul vacant ?
Va multumesc!
Am o camera(una singura) pe care vreau s-o inchiriez in regim turistic.
Ce optiuni legale am pentru a demara o astfel de activitate?
Care este forma legala si cu ce for trebuie luata legatura, pentru a gasi posibilitatile de retribuire oficiala a unei persoane care se ingrijeste de curatenia intr-o institutie de cult(romano-catolica)?
Urmare a unei operatii de adenocarcinom la colon,in mai 2012,am fost pensionat de boala cu gradul 2 de invaliditate.Acest statut a fost valabil mai intii pentru un an si apoi revizuiut si prelungit doi ani.
Din februarie 2014 am si certificat de handicap accentuat-permanent.
Astazi,la termenul de revizuire al pensiei de invaliditate,dupa ce am prezentat toate certificatele medicale(referate chirurgicale,oncologice,tomografe,program recuperator),mi s-a adus la cunostiinta ca indeplinesc doua cerinte obligatorii(in 12 aprilie a.c. am implinit 60 ani si stagiul total de cotizare de 39 ani)si beneficiez de prevederile Legii 263/2010,Art.79,alin (1),lit. c) si termenul de revizuire nu mai este valabil,adica nu mai trebuie sa ma prezint la comisie,iar dupa 12 aprilie 2020(cind implinesc 65 ani),sa ma prezint la Casa de Pensii si sa fac solicitarea pentru calculatia finala a pensiei.
Trebuie sa fac urmatoarele precizari:
-la data deciziei medicale-9 iulie 2012-cauza invaliditatii a fost conf. Legii 263/2010 art. 68,alin.(1),Lit. b),am primit Diagnostic clinic Cod afectiune C18/Z93/0/0, deficienta functionala " Accentuata", capacitatea de munca pierduta " in totalitate " si gradul 2(doi) de invaliditate;
-la data de 10.08.2012 la data stabilirii drepturilor de pensie aveam 57 ani 2luni si 27 zile si stagiul total de cotizare 36 ani 9 luni 10 zile cu un punctaj mediu anual 1,80035 si valoarea punctului de pensie 732,80;
-pentru luna iunie 2015 am punctaj mediu anual 2,10708 si val. punct. 790,7;
-in decizia primita astazi am acelasi diagnostic clinic Cod afectiune C18/Z93/0/0 ,deficienta functionala este "medie",capacitatea de munca "pierduta cel putin jumatate",gradul de invaliditate 3(trei) si termenul "Nerevizuibil" conf. Legii 263/2010,Art. 79,alin.(1) lit. c); si am semnat de preluare,nestiind prevederile legii si ce presupune incadrarea.
Am intrebat ce presupune trecerea in gradul 3(trei) de invaliditate si mi s-a spus ca asa este uzanta medicala si ca nu afecteaza financiar semnificativ actualul cuantum al pensiei,ca diferenta este mica si ca am si avantajul de a avea o jumatate de norma(dar nu mi se recomanda inca asta in viitorul apropiat).
Ma poate ajuta cineva sa inteleg:
1.De ce am fost trecut de la grd.2(doi) invaliditate la grd. 3(trei), asta este uzanta?De ce nu a fost pastrat gradul ?Este o noua incadrare medicala?
2.Care este diferenta financiara? Macar aproximativ?
(Deoarece,la Casa Judeteana de Pensii mi s-a spus ca actualizarea deciziei de pensie de invaliditate va fi facuta in minim 45 zile,iar o eventuala contestatie la Decizia medicala trebuie facuta in termen de 30 zile!!! Deci nu ma incadrez!!!)
3.Incadrarea in grad de handicap accentuat-permanent(cu termen nerevizuibil) este afectata?
Cu multumiri anticipate,
Mircea.

Am primit o comunicare de la o firma de recuperare,prin care mi se solicita plata unei sume restante din anul 2009, de 298 lei,a unui imprumut pe care l-am avut la acea vreme,la o firma nebancara.
Mi se cere sa platesc urgent in maxim doua rate,altfel dosarul meu va fi inaintat unui Executoriu Judecatoresc pentru executie silita.
Dupa atitia ani eu nu-mi mai aduc aminte de relatia cu Provident !!! Eu stiam ca nu mai am nicio obligatie financiara,iar chitantele nu le-am mai pastrat!!!
In prezent sunt pensionar de invaliditate si am handicap accentuat permanent,cu venit in consecinta.

1.Cum este posibil,dupa atitia ani, sa vina cineva cu aceasta imputare si sa-mi solicite mie acte doveditoare ca am inchis imprumutul,altfel voi fi obligat sa platesc de catre Executorul Judecatoresc?
2.Exista termen de prescriere?
Va rog respectuos sa ma sfatuiti ce sa fac in aceasta situatie?Cum pot sa contesc?
Va multumesc,
Mircea.