avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate BARBU ANA

Activitate BARBU ANA

Răspuns la discuția CIBS RETINERE SALARIU
Va rog sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu ceea ce am specificat mai sus!
Buna ziua,
Am observat pe fluturasul de salariu ca mi se opreste un anume CIBS, as dori sa stiu ce inseamna acest CIBS, mentionez ca lucrez la o institutie de stat!
Discuție raspundere
Buna ziua,
In ce masura este raspunzator un contabil pt faptele administratorului, mai precis societatea are mai multi asociati, unul dintre asociati este administrator si a adus la contabilitate facturi care de fapt erau pt sine si nu pt societate, contabilul le-a luat de bune, le-a inregistat ca ulterior sa afle acest lucru.
Buna ziua,
De curand m-am casatorit si implicit mi-am schimbat si numele,in prezent sunt contabila la o societate si mi-am luat semnatura electronica de la DIGISIGN pe vechiul nume(acum 3 luni nu eram inca casatorita),am intrebat la DIGISIGN si mi-au zis ca din partea lor nu este nici o problema daca nu modific numele dar credeti ca voi intampina probleme la ANAF ?
Multumesc mult!
Răspuns la discuția REVENIRE CONCEDIU CRESTERE COPIL
Imi puteti da si mie legea,va rog frumos!
Angajatorul mai este obligat ca timp de 6 luni sa nu dea afara o persoana care s-a intors recent din concediu de crestere copil pana la implinirea varstei de 2 ani. Daca da, adica este obligat ,va rog sa-mi dati si mie legea!
Multumesc anticipat!
P.S este urgent!!!!!
Persoana angajata in locul celei care trebuie sa se intoarca are alta functie si durata nedeterminata in CIM. Adica cea care a plecat era functionar economic iar cea angajata are functia de contabil perioada nedeterminata.
Deci angajatorul fie le pastreaza pe amandoua fie renunta la cea care a fost angajata in locul celei din concediu pt ca pe cea care revine nu are dreptul sa o concedieze 6 luni, desi cat timp a stat ea acasa si si-a facut treburile ei altcineva se straduia sa fie totul bine si acum ea vine si isi vrea inapoi postul.Nu este corect,dar asta este Romania si acestia sunt angajatorii din Romania! nu sunt recunoscatori
Buna ziua,
Peste cateva zile trebuie sa se intoarca la serviciu,din concediu crestere copil pana la 2 ani,o salariata. Daca intre timp postul ei s-a ocupat, angajatorul poate sa nu o mai primeasca? sau este obligat ca timp de 6 luni sa o pastreze?
Ce acte se intocmesc pt reintoacerea ei la serviciu? Cand a intrat in concediu contractul de munca i s=a desfacut,se face un nou CIM?
Multumesc anticipat!
Buna ziua,
Se face act aditional la contractul de munca daca o salariata in urma casatoriei si-a schimbat numele si implicit si datele din cartea de identitate?
Buna ziua,
Am si eu o mica intrebarica,am inteles ca nu se mai suporta de societate 5 zile din medical ci mai nou se suporta doar 3,este adevarat?
3 zile lucratoare nu calendaristice!
Caz practic:am un medical acordat in perioada 28-31.01.2011,societatea suporta tot,28 fiind vineri,am dreptate?
Multumesc mult !