avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Activitate saftmiki

Activitate saftmiki

Buna seara.
As dori sa stiu daca din punct de vedere legal se poate actiona in judecata un administrator al unui blog pentru calomnie, si daca da, care sunt legile in baza carora poate fi acuzat administratorul sau creatorul articolelor. Mentionez ca in unele articole sunt si amenintari atat la nivel personal, dar nu numai.
Sunt in concediu de crestere a copilului pana la 2 ani, pana in luna iulie 2014,dar urmeaza sa nasc al doilea copil in luna februarie.Stiu ca se suspenda indemnizatia pentru primul copil si voi beneficia pentru al doilea.Intrebarea este ce acte trebuie facute pentru intocmirea dosarului?Mentionez ca eu am beneficiat de indemnizatie pentru ca am fost studenta la master, la zi.
Buna ziua.As dori sa ma ajutati cu cateva informatii.Socrii mei au casa cu etaj si mansarda,proprietatea lor personala cu toate actele in regula si vor sa ne dea mie si sotului(baiatul lor) acte pe etaj si pe mansarda ca sa putem investi bani acolo, sa facem conditii pentru a locui acolo.Am pus aici o intrebare si mi s-a spus ca trebuie facut ori act de vanzare ori act de donatie.Imi puteti explica va rog care este procedura intocmirii actelor si ce costuri ar implica?
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste informatii.Socrii mei, cu care nu am avut o relatie foarte apropiata de la inceput, dar acum e mai ok au casa cu etaj si mansarda.Vara asta ei si-au construit o anexa in care vor sa locuiasca cu cumnata mea si vor sa ne lase noua etajul si mansarda casei, sa ne facem noi toate utilitatile necesare pentru a putea locui.S-a pus problema de acte, pentru a avea o siguranta ca intr-o zi dupa ce voi investi acolo sa nu ma dea afara, pentru ca in ziua de azi se intampla multe, plus ca, cumnata mea e necasatorita si cine stie cu cine se va casatori si va avea si ea cine stie ce pretentii, desi pentru ea au zis ca lasa anexa noua.Eu sunt Toma necredinciosul #-o si as vrea sa stiu daca legal este vreun document care se poate face, un acord ceva la notar sau nu stiu, ceva sa imi ofere o siguranta pana ne vor da totul cu act de vanzare cumparare.Noi am vrea sa ne apucam sa investim bani acolo dar am vrea ceva sa avem ca si suport de siguranta.Este ceva?Va multumsc pentru ajutor
Dar dupa ce termin CCC1 intru in somaj? Mentionez ca beneficiez de CCC pentru faptul ca am fost studenta.
Sunt in concediu pentru cresterea copilului din data de 14 iulie 2012 si voi beneficia de indemnizatie pana implineste 2 ani, adica pana in 14 iulie 2014.Beneficiez de indemnizatie pentru faptul ca am fost studenta la zi, la cursurile de master.Dupa acesti doia ani de indemnizatie ce se va intampla?Daca raman insarcinata cu al doilea copil si nasc dupa data de 14 iulie 2014, voi mai putea beneficia de indemnizatie?(de ex.daca nasc in luna august 2014, la o luna dupa ce termin concediu pentru primul copil).
dar conform legii daca eu mi-as da demisia ce s-ar intampla?
M-am angajat la o societate in baza legii 116/2002 prin care timp de 2 ani societatea primeste de la bugetul asigurarilor de somaj contravaloarea salariului meu de incadrare. Care sunt posibilitatile prin care as putea renunta la acest loc de munca pana la implinirea celor 2 ani conform conventiei incheiate pentru o oportunitate in alta parte?
Inca o intrebare ca sa ma lamuresc in totalitate:este vreo problema daca la data nasterii si inclusiv a absolvirii studiilor de masterat(luna iulie 2012) eu figurez ca angajata?
La data nasterii copilului eu nu am cele 12 luni premergatoare nasterii copilului in care sa fi obtinut venituri salariale. Eu voi avea doar 10 luni lucrate, dar voi absolvi in luna iulie, adica luna nasterii copilului, studiile de masterat. In aceasta situatie pot beneficia de concediu pentru cresterea copilului?