avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 320 soluții astăzi
Forum Activitate nicxon

Activitate nicxon

Răspuns la discuția abuz politienesc
in cazul dvs.a fost o farsa facuta de cineva care a apelat la 112 iar politisti daca constatau cele sesizate va sanctionau contraventional.Cu privire la amenda penala,aceasta este aplicata de procuror sau instanta nicidecum de ag.de politie.Luati legatura cu politistul de proximitate din sectorul dvs.solicitand ca respectivul sa ia declaratii la vecini din care sa rezulte ca nu a-ti deranjat Linistea si ordinea publica caz care nu va ajuta cu nimic.Cel care a sunat la 112 a folosit o cartela reancarcabila fiind greu de depistat pentru a fi sanctionat.
buna ziua, Prin Ordinul nr.5/din 21.02.2003 a fost modificat contractul-cadru de furnizare a energiei electrice la consumatorii casnici. art.14 va avea urmatorul cuprins: alin.5 Daca factura si penalitatile datorate nu au fost achitate,dupa 35 de zile de la data scadentei furnizorul transmite consumatorului un preaviz(document distinct de factura,care se transmite numai consumatorilor care nu si-au achitat factura in termen legal) iar dupa 45 de zile de la data scadentei dar nu mai de vreme de 5 zile de la data transmiterii preavizului poate intrrupe furnizarea energiei elecrice.In speta de fata consumatorul avea data scadenta la 23.03.2012 si a platit factura respectiva dupa 33 de zile respectiv in data de 25.04.2012.ora 11,30.Lucratorul CEZ in aceeasi zi la orele 15,40 a facut deconectarea consumatorului de la energie electrica., actual CEZ va cere 267 lei pentru deconectare-reconectare.INTREBARE: In baza art.14 alin.5 din Ordinul nr.5/2003 CEZ a respectat prevederile contractuale(avea dreptul sa taie furnizarea energiei electrice consumatorului respectiv)MULTUMESC.
Răspuns la discuția Procedura luarii interogatoriului
i-mi cer scuze,instanta citeaza partile pentru interogatoriu reciproc.
buna ziua, In procesul civil (pretentii) reclamantul solicita interogatoril paratului.Instanta incuvinteaza proba cu martorii propusi de ambele partii si chemarea la interogatoriu a PARTILOR. In aceasta situatie instanta din oficiu adreseaza interogatoriul reciproc luat partilor sau e nevoie ca reclamantul sa formuleze inscris pentru parat intrebarile la care sa raspunda la interogatoriu.Multumesc.
Răspuns la discuția Anulare permis conducere auto
in cazul dvs.permisul a fost suspendat pe,perioada cat s-a judecat cauza ,uramand ca in momentul cand sentinta a ramas definitiva sa fie anulat.actual trebuie sa dati din nou de permis pentru a obtine permis de conducere.
in cazul de fata nu puteti solicita permisul inapoi deoarece este anulat nu suspendat,cred ca la un an dupa perioada de condamnare puteti sustine examen (sala traseu)pentru a obtine permis de conducere.
buna ziua, Am un proces pe litigii de munca,unde urmeaza sa depun inscris interogatoriu pentru intimat (cons.local),vreu sa stiu care este procedura sau daca este un model anume pentru a formula interogatoriu ? Multumesc.
Discuție recurs admis
buna ziua, am avut un recurs la curtea de apel pe litigii de munca unde se admite recursul,se caseaza sentinta cu trimitere pentru rejudecare la instanta de fond.Intreb ,hotararea care se va pronunta in instanta de fond mai poate fi atacata cu recurs , daca intimata poate veni cu alte probe sau poate depune probe daca in apel nua depus?Multumesc.
buna ziua, partea vatamata ,are dreptul sa solicite politiei copii dupa anumite acte din dosar si de a studis dosarul in faza de cercetare penala.Multumesc.
buna ziua, obiectul actiunii consta in restituirea imprumutului,in drept ne putem folosi de art.2164 alin.2 cod civ. Multumesc.