avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Activitate MONICA ROXANA Voinea

Activitate MONICA ROXANA Voinea

Inainte de orice demers urmeaza sa intreprindeti, trebuie sa cunoasteti exact care sunt limitele imputernicirii notariale facute de tatal dvs, pentru mandatara sa, in persoana surorii acestuia. Daca aceasta procura ii ofera mandatarei posibilitatea sa si instraineze cota de proprietate a tatalui dvs, atunci dvs nu puteti sa faceti altceva decat sa cereti curatela (sa fiti curatorul tatalui dvs), intrucat acesta este diagnosticat cu o boala ce i-a afectat capacitatea de dispozitie legala, mai ales ca, actualmente, acesta bolnav fiind, este si internat intr-un centru de ingrijire a persoanelor varstnice. In aces fel, dvs veti putea administra toate bunurile ce formeaza patrimoniul tatalui dvs, aflat intr-o stare in care, capacitatea de exercitiu i-a fost afectata, prin insasi simptomatologia bolii de care sufera.
Un mostenitor legal are in proprietate o cota parte dobandita prin mostenire dintr-un imobil amplasat in mediul rural. Imobilul este constituit din casa si teren aferent de jur imprejurul acesteia si este amplasat in vatra satului, deci intravilan. Mostenirea respectiva, reglementata prin certificat de mostenitor autentificat de un notar public, mai cuprinde si alte doua suprafete in extravilanul localitatii rurale respective, una fiind teren arabil, iar cealalta teren impadurit. Acest mostenitor legal, impreuna cu ceilalti mostenitori de acelasi rang sunt de acord sa vanda proprietatea respectiva (casa si terenul de langa ea si cele doua suprafete din extravilan) vecinului situat pe latura vestica a proprietatii intravilane, astfel incat, acesta din urma sa-si extinda proprietatea pe care o detine actualmente.
Intrebarea, pe care o adresez, in primul rand unui notar public, este urmatoarea:
Pot acesti mostenitori legali, sa vanda proprietatea respectiva (casa, teren aferent acesteia din intravilanul localitatii cat si cele doua suprafete - arabila si impadurita - din extravilanul localitatii respective), acestui vecin, fara a detine intabulare si carte funciara deschise pentru imobilele mostenite si anterior enumerate?

Fac mentiunea suplimentara ca, locuinta a fost construita in jurul anului 1940 si pana acum, a fost mentinuta in familie de mostenitorii legali, iar toate impozitele datorate catre stat si legate de aceasta proprietate sunt achitate la zi.
Se poate incheia un contract de comodat pentru un bun imobil, care este obiectul unui proces de partaj judiciar, aflat pe rol? Acest proces de partaj se afla la debut, adica, este in faza de citare a paratului, iar cotele de proprietate sunt 73% pentru reclamant si 37% pentru parat. Casatoria a fost desfacuta prin divort, iar sentinta este definitiva si irevocabila din august 2012. La primul termen al partajului (in 26 oct 2012) s-a dat amanare pentru 1 februarie 2013 pentru a se cita paratul la adresa domiciliului stabil, la cea la care a locuit fara forme legale cat si prin mica publicitate. Imobilul respectiv este bun comun supus partajarii si a fost procurat cu credit ipotecar aflat in derulare, pentru care, creditorul are constituita in favoarea sa, ipoteca de rang 1 si interdictie de inchiriere. Cu alte cuvinte poate incheia reclamantul, singur, in mod valabil, un contract de comodat pentru acest bun imobil, cu valabilitate 6 luni, care sa intre in vigoare pana la termenul urmator al procesului, adica, februarie 2013 (paratul nu s-a prezentat deloc nici la divort, cu toate ca si atunci a fost legal citat)? Paratul, pana in aceasta faza procesuala nu a depus intampinare si nu a formulat alte pretentii (se pare ca, este plecat din tara, fara a i se cunoaste locatia si fara ca acesta sa instiinteze instanta in vreun fel asupra resedintei actuale). Mentionez ca, paratul nu a contribuit la plata ratelor de credit si nici la cheltuielile de intretinere ale acestui imobil de la momentul procurarii pana in prezent (nu poate prezenta probe din care sa rezulte contributia sa, intrucat nu a avut niciun venit si nu a prestat munca in gospodarie, intrucat a parasat domiciliul comun la cca 2 luni de la contractarea acestui credit ipotecar).
Răspuns la discuția Reintoarcere de CIC
Multumesc pentru raspunsuri. Copilul s-a nascut in octombrie 2009, deci, pentru CCC am beneficiat de prevederile OUG 148/2005. Pe perioada acestui concediu, angajatorul a desfiintat divizia in care eu am activat pana la momentul la care, am intrat in concediul postnatal (mentionez ca, nu am beneficiat de concediu prenatal, toate cele 126 de zile au constituit concediu postnatal, dupa care, a inceput perioada CCC).
Neclaritatile mele sunt urmatoarele:
1. La revenirea mea la lucru, acest angajator trebuie sa-mi ofere un alt post corespunzator pregatirii profesionale, experientei, fara diminuarea salariului pe care l-am avut pana la intrarea in postnatal (si care a constituit baza de calcul pentru acea indemnizatie lunara de care am beneficiat)?
2. Nu se pune problema de intrare in faliment sau reorganizare judiciara a angajatorului, deci, nu-mi poate desface CIM cu art. 65 din Codul muncii, daca eu voi accepta pozitia care mi se ofera, in conditiile mentinerii salariului la nivelul celui avut anterior inceperii postnatalului. Poate sa-mi ofere ca pozitie una inferioara celei avute anterior intrarii in postnatal (in sens de reducere a salariului fata de cel anterior)? Este posibil sa nu-mi ofere nicio alta alternativa de post?
3. In speta, situatiei mele i se aplica prevederile OUG 148/2005, deci, ramane valabila chestiunea cu imposibilitatea disponibilizarii in urmatoarele 6 luni de la reluarea activitatii, pe motive de necorespundere profesionala?
Este necesar ca, pentru revenirea la lucru, dupa expirarea perioadei aferente CIC, sa notifici in scris pe angajator? Daca trebuie facut acest lucru, cu cat timp inainte trebuie transmisa notificarea catre acesta? Exista, in vigoare, vreo stipulare legala prin care, angajatorul nu te poate disponibiliza pe motiv de necorespundere profesionala in urmatoarele 6 luni de la revenirea la lucru?
ipoteca fiind constituita in favoarea bancii, nu prea mai puteti face altceva decat sa achitati acel credit, pentru a nu pierde nici casa si nici magazinul. asadar, incercati sa mobilizati resursele disponibile, pentru a rambursa aceasta datorie, caci altfel, banca nu va va acorda clementa....
Răspuns la discuția contract imprumut persoana fizica
fiind un titlu executoriu, puteti, ca la scadenta datoriei, sa procedati la executarea gajului general instituit asupra patrimoniului debitorului, dupa ce in prealabil, l-ati notificat. asadar, asa cum vi s-a sugerat si anterior, puteti cere executarea apeland la serviciile unui executor.
Răspuns la discuția Pensie alimentara
trebuie sa aveti mare rabdare cu cercetarile care se efectueaza si mai ales cu corespondenta care se poarta intre organul de cercetare penala si angajatorul fostului sot. orice modificare a cuantumului pensiei de intretinere se formuleaza ca cerere si se adreseaza spre solutionare instantei de judecata, intrucat, politia nu are calitatea de a hotara aceste aspecte si in plus nici nu se erijeaza in executor judecatoresc. trebuie sa incercati sa va clarificati problema afland exact venitul net al fostului sot, apoi cu dovada respectiva va adresati unui executor judecatoresc, intrucat, inteleg ca, aveti deja o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila prin care se stipuleaza care este valoarea pensiei de intretinere pe care fostul sot, este obligat sa v-o achite. oricum, trebuie sa dispuneti de rabdare, pana veti primi un raspuns de la organul de cercetare penala caruia v-ati adresat. :(
Răspuns la discuția Jigniri aduse telefonic
incercati sa luati legatura cu persoana in cauza si poate va explica atitudinea pe care, o manifesta fata de dvs, la telefon. probabil, cunoasteti faptul ca, insulta si calomnia nu mai constituie fapte penale, astfel incat, dvs sa puteti face plangere penala la adresa persoanei respective. :(
Răspuns la discuția Anulare act
ramane sa faceti dovada ca acel document este un fals si nu coincide cu cel initial, pe care, spuneti ca l-ati respectat, dar a devenit caduc intre timp.