Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Activitate ralukdas

Activitate ralukdas

Bună ziua! Am circulat pe Slovenia cu camionul într-o zi cu restricție. Pe bursa transporturilor nu era trecut și E 61 ca având restricție. M-a oprit poliția și m-a amendat cu 1300 euro, 650 dacă plătesc pe loc și bineînțeles că mi-a luat toate actele până plătesc. Întrebarea mea este dacă într-adevăr amenda pentru restricții este atât de mare. Vă rog să mă ajutați cu un răspuns! Vă mulțumesc!
Bună seara
Aş dori, vă rog, să mă lămuriţi într-o problemă. Anul trecut s-a izolat termic blocul în care locuiesc, costul lucrărilor fiind suportat de către noi, locatarii. Am înţeles că există o lege care ne-ar scuti de la plata impozitului pe locuinţă pentru o perioadă datorită faptului că ne-am izolat singuri locuinţele.
Vă rog din suflet să mă lămuriţi şi dacă există această lege ce demersuri ar trebui făcute?
Discuție Rãspuns ITM
Am lucrat la o firmă din Bucureşti şi în urma demisiei nu mi-am mai recuperat drepturile salariale. Am făcut sesizare la ITM Bucureşti prin e-mail deoarece sunt din Suceava. Am primit răspuns de la ei că nu pot soluţiona astfel de conflicte şi că trebuie să ne adresăm instanţei Întrebarea mea este dacă un asemenea răspuns este normal şi care sunt următorii paşi pe care ar trebiu să-i urmăm pt. a-mi putea recupera banii de la respectiva firmă?
Vă mulţumesc.
Discuție sesizare itm
Bună ziua,
Vă rog să mă ajutaţi cu un răspuns. Am făcut o sesizare la ITMBucureşti prin e-mail acum două săptămâni şi nu am primit nici un răspuns.Sesizarea era pt. o firmă din Bucureşti la care am lucrat şi care nu mi-a făcut încă lichidarea pt. ultima lună lucrată la ei pe motiv că nu am stat în preaviz.Menţionez că m-au concediat pe motive disciplinare.Întrebarea mea este : după sesizarea făcută primesc răspunsul după ce iau legătura ei cu firma respectivă sau iau întâi legătura cu mine pt. mai multe informaţii?
Vă mulţumesc!
Bună ziua
Vă rog din suflet să mă ajutaţi şi pe mine cu un răspuns
Mi s-a desfăcut contractul de muncă în firma unde am lucrat pt. că nu am vrut să stau în perioada de preaviz.Pe lângă acest fapt ei mi-au oprit şi lichidarea pe care o mai aveam de luat pt. ultima lună lucrată în firmă.Întrebarea mea este dacă ei au dreptul să-mi oprească salariul atâta vreme cât nu au fost alte probleme decât că nu m-am prezentat în perioada de preaviz.
Vă mulţumesc!
Răspuns la discuția Demisia
dar în condiţiile în care eu mi-am dat demisia din momentul în care nu m-am mai prezentat la servici, ei nu mi-au dat nici un răspuns la cererea mea de demisie, apoi mi-au trimis informarea acasă.E corect modul lor de a proceda? Vă mulţumesc!
Discuție Demisia
Am fost angajat de către o firmă pe o perioadă determinată.Înainte cu o lună de a-mi expira contractul mi-am dat demisia şi am refuzat să stau în preaviz deoarece a trebuit să plec în străinătate după două zile de la data demisiei.Soţia mea a prit acasă după trei zile o informare precum că figurez ca şi absent nemotivat şi că voi suporta consecinţele....că mi se va încheia contractul cu litera i.....etc.Dacă se vor ţine de cuvânt...ce presupune acest lucru?Voi mai putea fi angajat legal?Vă rog din suflet să mă ajutaţi cu un răspuns.
Vă mulţumesc!
Bună ziua,
Am un credit auto la o bancă şi mi-am plătit întotdeauna ratele la timp.Mai specific odată că nu am întârzâiat cu ratele nici măcar o zi şi mă trezesc cu un telefon astăzi de la un recuperator de credite, care mi-a vorbit mizerabil şi care mi-a zis că avem o restanţă de 38 de zile.Noi avem toate chitanţele lde la ratele achitate.Am sunat la bancă pt. că momentan nu am cum ajunge şi mi-au zis că întradevăr figurăm cu o restanţă.
Vă rog să-mi spuneţi dacă banca poate să ne scoată datori din moment ce noi avem chitanţa cum am achitat rata şi ce se poate face pentru faptul că figurăm ca rău platnici dintr-o greşeală a băncii?
Răspuns la discuția moºtenire
Vă mulţumesc pt. răspuns!
Da are doi copii, dar şi aceştia sunt de acord, însă nu se ştie pe viitor.
Dar dacă după aceea mama intabuleză terenul respectiv, mai poate fi contestată donaţia?
Discuție moºtenire
Bună ziua,
Mă numesc Raluca şi sunt din Suceava.Bunicul meu s-a despărţit de bunica şi s-a recăsătorit.Mama mea a moştenit o suprafaţă de teren de 36 ari de la el, dar nu a apucat să facă actele pe ea cât a fost în viaţă.
Acum soţia acestuia ar vrea să o treacă pe mama, ea având titlu de proprietate pe acel teren.Care sunt demersurile care trebuie făcute şi care ar fi cea mai simplă şi ieftină cale ca soţia bunicului meu să treacă terenul pe mama.Ţin să precizez că ea este de acord şi vrea să se descarce de acel teren, numai că am auzit că sunt costuri destul de mari la notar.
Vă mulţumesc!