Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi

Specialiștii de la Deloitte România, Reff & Asociații, Radu Opriș, Biriș Goran și R&R Partners vin la Conferința avocatnet.ro să clarifice probleme des întâlnite în cadrul departamentelor de HR & salarizare ale oricărei companii. Rezervă loc și participă!

Forum Activitate daia ileana

Activitate daia ileana

Buna ziua, sunt salariat contractual , angajat al unei primarii, bugetar deci. De cateva zile se poarta discutii la servici referitor la acestă majorare a salariului minim prevăzută în HG 4/2021 și înghețarea(plafonarea sau cum o fi mai corect) salariilor bugetarilor. Daca salariul meu de incadrare se calculeaza prin înmulțirea coeficientului aprobat de consiliul local cu salariul minim pe economie la care se adauga apoi sporul de vechime( sau gradația), la acest moment , adica data de azi 10.02.2021, acel coeficient cu ce se inmulțeste cu cel prevazut de hg 935/2019 ( care culmea este abrogată )sau cu cel din HG 4/2021? Inreb pentru ca asa cum am spus parerile sunt contadictorii. Se sustine ca salariile bugetarilor sunt inghetate
Răspuns la discuția Documente uttile
Buna ziua, daca se poate va rog sa imi trimiteti si mie scrisoarea/382/MB/2000, deoarece inca nu am primit-o de la d-l Cornel Vasile . Adresa de mail este daia_ileana @yahoo.com. Multumesc anticipat .
Discuție Prima casa
Buna ziua. Am rugamintea de a ma ajuta in urmatoarea problema. Fiul meu vrea sa isi cumpere o locuinta prin programul Prima Casa. Cel de la care va cumpara locuinta ii cere un avans pentru a fi sigur ca va cumpara locuinta , dar spune ca in cazul in care acest program „cade” ( adica se va trece cumva la celalalt program O familie, O casa) el nu este obligat sa ii restituie fiului meu avansul pe care il plateste el acum. Daca se abroga acest program , la celalalt fiul meu nu se mai incadreaza deoarece veniturile nete ale familiei depasesc plafonul de 4500 lei limita maxima de venituri pt. doua persoane. Ce are de facut in acesta situatie?
Poate nu am postat intrebarea acolo unde trebuie, cer scuze pentru acesta administratorilor forumului.
Multumesc anticipat pentru ajutor.
Răspuns la discuția Documente utile
Buna ziua. Am cautat si eu in zadar sectiunea de documente utile. Si totusi cum as putea gasi un document care a fost pus acolo si de care am nevoie acum, este vorba de Anexa la scrisoarea MMPS nr.382/MB/08.11.2000?
Din pacate nu am nici c.i.m. nici decizia de incetare , de copii nici nu mai poate fii vorba. Mai se poate face ceva?
M-am adresat acestuia, adica celui care a preluat acea unitate( este vorba fosta ITSAIA Caransebes) iar raspunsul lor este ca nu se gasesc statele de plata pentru perioada pe care o solicit eu.
Periada este 1983-1987. Mentionez ca nu este vorba de alcatuirea dosarului de pensionare ci pentru actualul loc de munca pentru a beneficia de sporul de vechime. Multumesc.
"'2. Reconstituire vechime in munca :
Mai intai, este necesar sa declarati pierduta cartea de munca in Monitorul Oficial, prin care sa evidentiati demersurile de reconstituire a actului.

Anuntul privind pierderea carnetelor de munca emise in temeiul Decretului nr. 92/1976, cu modificarile ulterioare, se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a III-a.

Cu o copie a anuntului sa mergeti la toti angajatorii, care sa va dea o adeverinta prin care sa va reconstituie perioada de munca petrecuta in unitate. Aici problema este mai complexa, intrucat o parte din angajatori mai exista , iar unii nu. Astfel:

- pentru perioadele de dinainte de 1990 , va trebui sa mergeti la fostii angajatori sa va elibereze adeverinte de vechime , iar daca acestia nu mai exista trebuie sa incercati la Arhivele Nationale - Directia Judeteana in raza careia a avut sediul fostul angajator"'
Referitor la acest raspuns am si eu o intrebare: fostul angajator nu mai exista, cel care a preluat spune ca nu gaseste statele de plata cu perioada in care am lucrat. Ce este de facut? Arhiva nu s-a predat nici la Arhivele Nationale -Directia Judeteana.
Multumesc.