avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Activitate owlman

Activitate owlman

Bună ziua,

Am moștenit niște acțiuni, primite de tata în anii '90 prin programul de privatizare în masă. Actualmente societatea respectivă este în procedura de insolvență la Tribunalul București, acționarul majoritar (98%) fiind și creditor majoritar. Unul din ceilalți creditori susține că această insolvență este o mascaradă gândită de majoritar să-i înșele pe minoritari. Eu, având calitatea de acționar minoritar, cum aș putea verifica corectitudinea procesului de insolvență? Următorul termen e în aprilie.
Despre ce termen de 30 iunie 2017 vorbiți? Am tot auzit despre termenul ăsta (am văzut inclusiv o știre ProTV foarte prost documentată), cum că am pierde dreptul la a deschide acțiune în instanță, dar nu reușesc să găsesc baza legală.
Ma intreb prin ce metoda poate un PFA care isi plateste contributia sa demonstreze ca are intr-o anumita luna venituri sub 500 lei, tinand cont ca singurul act doveditor al veniturilor este declaratia anuala de venit realizat (declaratia 200), care se depune pana la 20 mai a anului urmator?
1. Intrebarea mea a fost gresita. Citisem neatent ce ati scris. Scuze.

2. Cineva de la Agentia de Somaj mi-a spus, in intervalul acela tulbure dintre emiterea OUG 58/2010 si emiterea OUG 82/2010, cand contributia la somaj fusese obligatorie pentru PFAuri.

Suntem deja offtopic, dar am gasit raspunsul dvs documentat la linkul urmator, asa ca propun sa continuam discutia de acolo:

www.avocatnet.ro/content/for...
tudorvaleriu a scris:

3. Perioada de CCC este perioada asimilata stagiului de cotizare la pensie si somaj.


La pensie SAU la somaj? Intreb deoarece persoanele ce desfasoara exclusiv activitati independente nu au obligatia de a plati nici una dintre aceste cotizatii. Iar daca la pensii se mai cotizeaza in scopul acumularii de stagiu de cotizare pentru pensionare, la somaj nu cotizeaza nimeni, deoarece nu exista posibilitatea de a beneficia de ajutor de somaj in absenta unui contract individual de munca.

Ideea este ca o persoana poate ajunge in situatia de a avea stagii de cotizare diferite la pensii si somaj, chiar daca in prezent este angajata cu CIM.
neutra a scris:

Dincolo de discutii eu va propun o solutie practica si absolut legala: pentru PFA, II sau AF nu este necesar cont bancar. Eu imi folosesc propriul cont (de persoana fizica) si pentru incasari sau plati pt I.I., fiind doar atenta sa le trec la rubrica potrivita in Jurnal. (asta fiindca sunt in sistem real). Dvs, la norma de venit, chiar nu are rost sa aveti cont pt. PFA, fiindca oricum nu aveti nevoie de evidenta cheltuielilor (sa zicem ca la asta v-ar fi ajutat un cont separat).

Interesanta propunere, prin prisma comisioanelor bancare mult mai mici in cazul conturilor PF. Totusi, nu sunt probleme la incasare, daca platitorul completeaza ordinul de plata cu "Neutra II" cand va achita facturile, in timp ce contul de PF e deschis pe numele "Neutra"?
Răspuns la discuția prescriere datorie banca
@alehandro69: Stati putin ca nu inteleg: ati vorbit initial despre un card de credit care v-a fost acordat fara sa-l doriti. Ce legatura are asta cu "nr in fals", "suma acordata", "valoarea asigurarii"? Din punctul de vedere al legii, daca exista semnatura dumneavoastra pe hartii, atunci acele lucruri exista, si nici o plangere penala nu le va desfiinta. Puteti doar sa pretindeti ca nu ati intrat in posesia cardului daca nu ati semnat de primire.
Răspuns la discuția prescriere datorie banca
alehandro69 a scris:

Stimate domnule..

Eu am cumparat un bun de uz casnic,iar in contactul de consum,au inserat si foi pt un card de credit....insa nu s-a facut un document separat,dar mai tarziu IFN-ul a acordat un numar de serie,care insa nu este legalizat nicaieri,si a cesionat datoria la o firma de recuperari..

Cum pot dovedi ca eu nu am contract card de credit,si sa solicit anularea cesionarii,inclusiv uriasele sume pretinse?

Verificati "foile pt card" inserate in contractul semnat atunci. Daca au semnatura dvs, e cam nasol. Banuiesc insa ca aveti ceva sansa de izbanda daca nu ati intrat niciodata in posesia cardului si a pinului sau. In mod normal, pentru a intra in posesia lor ar trebui sa fi semnat undeva pentru ele. Deci, puteti cere reclamantului sa produca dovada inmanarii cardului si a pinului. Absenta acestei dovezi poate justifica anularea contractului de card.
Pentru situatia 1, eu zic ca registratorul e in culpa. Dupa expirarea domeniului firma Z nu ar mai fi trebuit sa gaseasca datele cetateanului X la registrator, ci pe cele ale cetateanului Y.
degette a scris:

Am fost la CEC cu un cec de economi si raspuns si scurt dupa denominare valoareaza exact .... . Deci? Ce urmeaza?

Ceri lichidarea lui.