avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Activitate floare de gheata

Activitate floare de gheata

Mergeti la primarie si intrebati daca a fost adoptat un HCL privind amnistia fiscala in baza OUG 69/2020 cu modificarile si completarile ulterioare. Daca este adoptata, hotarare cereti formularele ptr completare: notificare, faceti plata conform calculelor cu scaderea accesoriilor pana la data de 30 iunie 2020 si completati cererea de anulare accesorii. Asteptati ulterior decizia. Succes
Posibil sa fi fost inceputa procedura de executare silita. Orice act de executare silita intrerupe prescriptia.
Răspuns la discuția Impozit auto
Ce treaba are ANAF-ul cu DITL ??? Impozitul pe cladiri , teren , mijloace de transport este calculat si aplicat cu respectarea prevederilor Codului fiscal de Primarie prin Compartimentul de taxe si impozite locale si in baza HCL aprobat de Consiliul Local . Exclus ANAF
Buna ziua,
Amenzile inregistrate la Taxe si impozite locale se indexeaza cu coeficientul de inflatie ? Sau doar impozitele si taxele se indexeaza?
Care este cadrul legal ?
O primarie are contract cu un cabinet de avocatura pentru reprezentare in instanta, consultare. Un cetatean doreste o copie dupa contractul de asistenta cu cabinetul de avocatura pe motiv ca banii cu care este platit avocatul sunt bani publici. Va rog sa /mi spuneti daca:
- contractul cu administratia publica este un contract confidential
- daca poate fi comunicat oricarui cetatean interesat
daca poate fi comunicat unui consilier local la cerere cu riscul de a ajunge in mediul public.
- care este articolul de lege care prevede ca nu poate fi adus la cunostinta publica
Multumesc
Buna ziua ,

Urmare a decesului beneficiarului de teren pe legea 15/2003, sotia supravietuitoare poate beneficia in continuare de teren cu act aditional de schimbare beneficiar contract? Pe teren exista constructie. La carte funciara s-a cerut act aditional cu schimbare beneficiar si in baza certificatului de mostenitor. Urmeaza sa fie cumparat terenul de sotia supravietuitoare dar doar daca se face act aditional ! Exista art in lege care sa reglementeze ce se intampla cu terenul pe legea nr. 15/2003 in caz de deces al beneficiarului ?
Consilierul primarului angajat cu contract de munca poate fi si manager la o societate înființată avand asociat unic consiliul local ? Exista vreo incompatibilitate sau conflict de interese???
Amenda ptr neplata RCA data pe persoana juridica ( societate) se face venit la bugetul de stat sau la bugetul local ? Va rog sa indicati si cadrul lega ( Articol / lege )

Multumesc
Buna ziua,
Dupa obtinerea unei solutii favorabile primariei pentru efectuarea muncii in folosul comunitatii a unui debitor - pentru amenzi neplatite si inregistrate la taxe si impozite locale - acesta nu s-a prezentat in decurs de 2 ani , sa presteze orele de munca. Ce se poate face in aceasta situatie ? Se da la scadere amenda dupa ce se constata ca a intervenit prescriptia sau se introduce o noua actiune in instanta pentru transformarea ei inapoi in amenda si se urmareste executarea pana intervine prescriptia ( este posibil ca instanta sa respinga cererea in acest sens)? Este un cerc vicios si legea este destul de evaziva .
Buna ziua ,
Un functionar public incadrat cu examen pe un post pe perioada determinata ca urmare a suspendarii altui functionar , poate fi incadrat pe perioada nedeterminata pe acelasi post fara sa mai de examen doar cu dispozitie data de primar ? Daca da, va rog sa imi comunicati un articol de lege .