avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Activitate Elena 47

Activitate Elena 47

Decaratie unica PFA 2023 .Veniturile din dobanzi bancare se declara chiar daca se capitalizeaza ( nu se incaseaza) ? Daca se declara , la ce categorie se incadreaza?
Practic, nivelul contribuțiilor (pensii - CAS; sănătate - CASS) pentru PFA avem acel plafon de la care apare obligația de plată stabilit la nivelul a 12 salarii minime brute pe țară (12 x 2.550 de lei pentru 2022). Plata CAS-ul obligatoriu ptr. PFA se ia in considerare la calcularea stagiului de cotizare la pensie?
daca la primarie e inregistrat pe persoana fizica, deci il platesc pe persoana fizica ,pot sa deduc partea de impozit pentru spatiul folosit de PFA (cladire nerezidentiala)?
in cazul acesta,in contabilitate se poate inregistra plata cheltuielilor cu impozitul pe cladire nerezidentiala printr-o dispozitie de plata de catre mine ca PFA catre mine ca persoana fizica ?
In cazul unei PFA care are sediul social in locuinta proprietate personala si foloseste o camera pentru desfasurarea activitatii ,se poate deduce partea de impozit platita de PFA pentru suprafaţa din locuinta folosită în scop nerezidenţial?
Buna ziua ! Va rog frumos daca se poate sa-mi spuneti , pentru un pfa ,cheltuielile obligatorii cu CASS si CAS sunt deductibile in 2018?
Daca un salariat temporar pus la dispozitia unui utilizator de catre un agent de munca temporara, sufera un accident de munca la utilizator , cine cerceteaza accidentul de munca, tinand cont ca utilizatorul este cel care raspunde de supravegherea, controlul , asigurarea EIP si a echipamentelor de munca si de instruirea de ssm a salariatului temporar
Va multumesc anticipat !
Va rog sa-mi spuneti daca se pot deduce cheltuielile cu reparatiile la acoperisul de bloc in care detin apartamentul in care locuiesc , acesta fiind si sediul social al PFA-ului .Mentionez ca am factura si chitanta pe PFA .
Multumesc anticipat !
avand in vedere ca folosesc pentru PFA doar o parte din spatiul apartamentului ,aparatul de aer conditionat il trec in registrul inventar la valoarea partiala pe care o deduc ( 38 % din valoarea totala )?
Va rog sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu urmatoarea problema:
Sunt pfa si am ca obiect de activitate cod caen 7490 - activitati profesionale , stiintifice si tehnice ( intocmire documentatie de securitatea muncii , psi si protectie civila pentru diverse societati cu care am contract )
Pot sa deduc cheltuiala cu cumpararea unui aparat de aer conditionat pentru sediul social aflat in locuinta proprietate personala? Daca da , fac deducerea la valoarea lui totala sau doar la un anumit procent ?
va multumesc anticipat !