avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Activitate viorel77

Activitate viorel77

În perioada 1.07.1998-1.07.2002 am lucrat, fără întrerupere, la SC Observator de Constanța SRL Constanța ca operator PC. În cartea de muncă este înregistrat toată această perioadă, dar în buletinul de calcul de la Casa de Pensii, perioada 1.05 - 1.08.2001 nu apare că am lucrat. Menționez că în această perioadă am fost remunerat.
Am fost la arhiva societății și nu s-a găsit niciun act pentru perioada lipsă.
Cum pot rezolva această problemă?
Locuiesc într-un bloc cu 4 nivele. Pe scara noastră 5 apartamente au montat repartitoare la fiecare calorifer, celelalte apartemente au centrale ermice. La un singur apartament nu s-a montat repartitoare.
Cum se calculează căldura celui fără repartitoare?
Am fost la Casa de Pensie să depun acte pentru recalcularea pensiei de la 1 septembrie, acte ca diploma de master. Mi s-a spus că nu se știe dacă legea va rămăne nemodificată.
Dacă depun după 1 septembrie, pierd o perioadă din pensie până îmi recalculează pensia cu noile acte depuse!
Nu ar fi normal să le primească?
La tv, prof. Anton Hadăr a spus că și masterul se ia în calcul.
Sunt pensionar de invaliditate din 15 martie 2017. Am câteva întrebări la noua lege a pensiei:
1. Când m-am pensionat în 2017, nu s-a luat în considerare doi ani de masterat terminat la cursuri de zi și cu diplomă de masterat. Acum pot să depun actele doveditoare pentru perioada de masterat pentru recalculare?
2. Tot în 2017, după calculele actelor pe care le-am depus trebuia să am vechime 12 ani, 6 luni și 3 zile, dar mi s-a calculat la 12 ani și 2 luni, fiindcă 4 luni apăreau în cartea de muncă, dar nu erau plătite contribuțiile. Acum, după noua lege, pot să depun cererea pentru a fi luat în considerare la vechime? Dacă este cazul sunt de acord să plătesc contribuțiile aferente celor 4 luni.
3. În anul 2007, de la 1 ianuarie 2007 până la 1 ianuarie 2008 am lucrat cu contract de cesiune, perioadă care nu a fost trecută în cartea de muncă deoarece nu am plătit contribuțiile. Mai am vreo șansă acum dacă plătesc contribuțiile?
Dați-mi un exemplu de calcul fiindcă stăpânesc matematica, am studii superioare.
Vă mulțumesc!
Am montat repartitoare de căldură pe calorifere, cu termostat, în fiecare camere, cu citire de la distanță, model Techem FHKV Radio4.
Pe monitor îmi arată seria repartitorului și un număr care crește după un anumit timp și reglaje a termostatului. Ce reprezintă numărul pe care îl citesc pe monitor și cum se calculează costul facturii?
Am încălzire termică.
Vă mulțumesc!
Am primit cardul de energie electrica pe numele meu, dar contractul cu distribuitorul este pe numele tatalui meu. Adresa mea este aceeasi cu a tatalui meu. Pot plati factura tatalui meu cu cardul respectiv?
Va multumesc!
Are voie în timpul cât merge căldura, 15 ianuarie 2023?
La asociația noastră admnistratorul a sigilat caloriferele dintr-un apartament nelocuit, oprind caldura in plin sezon rece, mai precis, pe 15 ianuarie 2023, fara avizul RADET-ului. Administratorul a procedat corect?