avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Activitate essteffan

Activitate essteffan

Buna ziua.

Am urmatoarea situatie. Am un cont de salarii la o anumita banca. Intre timp la firma unde lucrez a venit o poprire. Aceeasi poprire a venit si la banca. Am completat un formulat prin care firma isi ia obligatia sa retina si sa vireze executorului cota parte din salariu.

Cu toate acestea, desi banca are documentul fix dupa cerintele interne, atunci cand imi intra salariul, trebuie sa sun la ei sa mi-l deblocheze. Deblocarea este una temporara pana la ora 18 (Adica am deblocat la 16 si cand am ajung la 18 sa scot bani, se blocasera).

In sensul asta am facut o plangere la ANPC insa raspunsul lor este cel putin suprinzator si anume:

"Cu privire la petitia dvs....."

"Institutia bancara in cauza explica necesitatea procedarii reclamate de dvs prin faptul ca acel cont bancar nu este unul destinat exclusv incasarii salariuui, ci prin asta se pot derula orice fel de operatiubni de incasari, altele decat cele exceptate de la executarea silita si care ar putea face obiectul poririi, motiv pentru care se justifica verificarile la care faceti referire in reclamatie.
Avend in vedere acest astept, institutia noastra nu a identificat abateri de la legislatia in viguare"

Mie personal mi se pare ca acea banca ma pedepseste suplimentar, deoarece odata ce o parte din banii mei ajung la executor, de ce trebuie sa cer permisiunea bancii in a folosi banii, de odata ce in incasari scrie: LICHIDARE SALARIU MAI si numele firmei.

Va rog sa ma ajuti cum as putea proceda mai departe

Multumesc anticipat
Răspuns la discuția Regularizare dupa o firma radiata
Buna seara.

Va multumesc pentru raspuns.

II-ul este radiat, pentru ca am dovada acestui fapt. Ce ma sfatuiti sa fac? sa depun o contestatie la fisc? sa fac o plangere penala? va rog sa ma sfatuiti cum ar trebui sa procedez de aici in colo!

Va multumesc anticipat pentru sfaturi
Buna ziua. Am urmatoarea speta.

Am radiat un II in 04.2016. Azi a venit o somatie de plata pentru suma de 683 lei -> Diferente de impozit anual de regularizare.

Am 2 intrebari:
1) e normal sa vina dupa mai bine de 1 an de la inchidere?
2) A fost sotia azi acolo si zic ca de fapt e 1008 lei pentru ca, contine si penalizari. Intrebarea era, inconditiile in care Diferente de impozit anual de regularizare este calculata la data 04.08.2017 cum de vine cu penalizari de 80%?

Ar fi trebuit sa primesc instiintare de plata si nu direct somatie nu?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri
Răspuns la discuția Blocare / Deblocare cont salariu
Mergeti la executor si cereti deblocarea (cred ca termenul este desfiintarea popririi). Executorul va emite o adresa in acest sens si cu ea mergeti la banca unde contul va fi debloca.

Mult succes
Daca ar sti d-l cati vad in traffic folosind proiectoarele fara sa fie necesar...ehee..si inca cat deranjeaza...mai ales daca masina este mai joasa si farul nu este bine reglat...

Ma asteptam de mult ca politia sa ia atitudine..cine stie..poate chiar incep sa faca si ei ceva bun
Buna seara.
Ne confruntam cu urmatoare problema.

Avem o microintreprindere nou infiitata cu unic asociat.
Noi am vrea sa avem amandoi CIM-uri insa contabila zice ca asociatul unic nu poate fi si administrator.

Am gasit in Legea nr.31/1990
art. 196^1.
......
(3) Asociatul unic poate avea calitatea de salariat al societăţii cu răspundere limitată al cărui asociat unic este.

Insa cu toate astea contabila noastra zice ca s-a interesat si ca nu poate avea CIM

dvs din experienta, ce parere aveti?

Va multumesc anticipat de raspunsuri
Răspuns la discuția Blocare / Deblocare cont salariu
Pot sa va spun experienta mea.
Oarecum similara cu a dvs, in sensul in care nu mi se permitea, de ex, sa scot bani de pe card ci doar de la ghiseul bancii. Am sunat si mi s-a comunicat ca banca nu poate face nimic in acest sens, pentru ca trebuie de la executor hartie de deblocare (nu stiu terminologia).
Am fost la executor, am vorbit cu ei si dupa ce au primit la randul lor acceptul bancii, mi s-a emis acea hartie de deblocare a contului (deblocare permanenta -> cred ca ridicarea popririi se numeste).

Daca valoarea propririi este pe termen lung, va sfaturiesc sa procedati cum am facut eu.

Toate cele bune.
Va multumesc mult de informatii d-le George.

Toate cele bune
Va multumesc pentru raspuns.
O singuara intrebare mai am: Inafara de completarea acestui formular D201 mai este necesar sa merg la CAS sau se automatizeaza procesul prin acest formular?

Mulumesc anticipat
Buna seara.
Imi cer scuze daca am fost "subtire" in detalii. Prestez sub forma de contract unei firme din USA, si primesc bani per ora, deci in functie de cat prestez.

E corect completarea declaratiei 201?