avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Activitate croitoru raluca

Activitate croitoru raluca

sa inteleg ca se tine contabilitate ca pentru orice persoana juridica inregistrata in scopuri de tva din pc. de vedere al TVA
ce se intampla cu cheltuielile pentru construirea caselor
multumesc frumos
buna ziua,

o persoana fizica care o sa construiasca case care ulterior sunt vandute , ce obligatii declarative are ?
cum se tine contabilitate persoanelor fizice inregistrate in scopuri de tva

multumesc
buna ziua

o societate inregistrata in scopuri de tva in Romania achizitioneaza echipamente de la o societate din Italia pe care ulterior le vinde clientilor din Romania .
Ulterior societatea din Romania incheie un contract de comision cu societatea din Italia in baza caruia societatea din Romania ii gaseste clienti pentru echipamentele comercializate de societatea din Italia (echipamente merg direct la client , facturile sunt emise pe numele clientilor)
in baza contractului de comision societatea din Romania trebuie sa emita factura de comision catre societatea din Italia , factura se emite cu TVA SAU FARA TVA ? se pot face astfel de intermedieri avand in vedere ca codul caen este 42..?


multumesc
BUNA ZIUA ,

sc la care lucrez detine o autoutilitara a carei masa maxima autorizata este de 3500 kg, cu aceasta autoutilitara se transporta marfa de la sediul nostru la sediul beneficiarului. De cele mai multe ori transportul este inclus in pretul marfii , dar se intampla ca sa apara si pe factura separat 'transport de la pana la ' .
in actul constitutiv societatea nu are ca obiect de activitate transport de marfa .

credeti ca ar trebui sa detinem un certificat de transport in cont propriu sau este suficient ca pe parcursul transportului marfa sa fie insotita de aviz si cmr.


multumesc
buna ziua,

In ominia dumneavoastra, se mai poate deduce tva si mai sunt considerate cheltuieli deductibile, cheltuielile de intretinere si reparatii respectiv combustibil pentru autoutilitare (asa cum reese din cartea masinii) care au o masa totala sub 3500 kg .


multumesc

Răspuns la discuția Bilant iunie 2012
daca la sfarsitul anului 2011 ai inregistrat o cifra de afaceri sub pragul de 35000 euro nu mai depui bilantul la 30.06.2012.
cursul de schimb valutar folosit este cel de la BNR valabil in ultima zi a anului 2011.

vezi si ordinul 879/2012
Răspuns la discuția redeventa echipament
multumesc frumos

buna ziua

se opreste redeventa 10% pentru un echipament inchiriat din Germania?

Perioada de inchirierii a echipamentului este de 3 luni , chiria se plateste lunar in baza unei facturi primite de la societatea din Germania , la baza facturii de inchiriere este un contract in care se mentioneaza ca toate taxele vor fi suportate de societatea noastra .

multumesc


buna ziua,

ma confrunt cu urmatoarea problema

in balanta la 31.12.11 am sold creditor la 5328 , in ian. 2012 am dat tichete de masa angajatilor pentru luna decembrie 2011) , soldul se regularizeaza in luna ian.2012 cand am achizitionat si tichetele.
impozitul si consumul mi le duce programul in luna decembrie 2011 ,impozitul apare pe stat la luna decembrie
daca nu as avea consumul cu tichetele de masa in luna decembrie soldul ar fi debitor , acelasi sold care il am si in fisa de magazie ( nr. de tichete efective * 9 lei ) la 31.12.2011
cum ar trebui sa procedez ? este in ordine sa las sold final creditor 5328

multumesc
Răspuns la discuția DECLARATIE INTRASTAT
declaratia intrastat se depune pentru fiecare flux de introduceri sau flux de expedieri separat.
daca s-a depasit limita pentru introdureri atunci declari intrastat pentru fluxul de introduceri .