Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Eu sunt in anul 4,la Universitatea Bucuresti.Succesiunile si contractele le-am facut pe NCC.
Astazi am avut curs de procedura civila cu domnul prof. Boroi si ne-a zis ca facem dupa VCPC si ca daca intra in vigoare in februarie,PROBABIL vom dam examenele INM,Barou etc tot dupa VCPC dar zise ca PROBABIL pt ca la INM hotaraste CSM-ul si cine stie cand se intruneste sa decida.
Salutare! Vad ca deja ati intrat in paine cu discutiile..din pacate anul asta n-a fost cu noroc pentru mine..m-am blocat la pozitia 201. Eu va sfatuiesc sa nu va stresati prea tare de acum cu inm-ul, pentru ca din punctul meu de vedere efortul mare trebuie sa fie in ultimele 3 luni. Mult spor!
Si o grila de la mine:
In cazul legii penale mai favorabile:
a - daca legea veche este mai favorabila si atat legea veche cat si legea noua prevad pedepse complementare, se aplica legea veche in privinta pedepsei principale si legea noua in privinta ped complementare.
b - se aplica legea noua in privinta ped complementare intotdeauna cand si ped principala de aplica cf legii noi, chiar daca exista pedepse complementare neprevazute de legea veche.
c - nu se aplica ped complementare din legea noua daca ped principala este stabilita cf legii vechi.