avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Activitate micutu50

Activitate micutu50

Buna ziua,

Am o intreprindere individuala care imi poarta numele, de angajat nu ma pot angaja dar pentru abilitare ca serviciu extern trebe sa am contract de munca, alta metoda nu exista pentru a ma abilita pe Intreprindere Individuala?

Va multumesc pentru raspuns
Răspuns la discuția Angajare pe SRL
Multumesc frumos de raspuns, aveam ceva dubi atat timp cat mi-au spus ca eu ca si asiciat unic la srl nu pot sa ma angajez si mi-au spus ca trebe sa deleg ca si administrator pe alcineva care apoi o sa ma angajeze si o sa emita decizii in cadrul srl.
Discuție Angajare pe SRL
Buna ziua, sunt administrator unic la SRL, vreau sa stiu daca pot sa ma angajez cu 2 ore si daca ma angajez pot sa emit decizie unde eu sa fiu emitentul si eu sa fiu si numitul al acestei decizii?
Discuție Lacatus mecanic
Buna ziua,

Doresc sa intreb daca este undeva reglementat ca un lacatus mecanic sau un mecanic de intretinere are voie sa sudeze cu arc sau este necesar autorizarea lui ca sudor pentru a suda in atelierul de mentenanta (mentionez ca nu sudeaza instalatii sub presiune, nu sudeaza utilaje)

Va multumesc.
Buna ziua,

Vreau sa fac productie de tinctura,ceai,gem, nectar, suc, suplimente alimentare din fructul Goji. Intrebarea care sunt conditia de a ma autoriza la Directia de Sanitar Veterinar si Siguranta Alimentelor?
Ma refer exista o reglementare care sunt conditiile pe care trebuie sa le indeplinesc pentru a produce si depozita aceste produse?
Ord 975/1998 sau Reguli generale pentru igiena produselor alimentare din 11.08.2005 sunt pentru productia de alimente, Norma de igiena privind productia, prelucrarea, desfacerea, pastrarea, transportul si desfacerea alimentelor din 16.12.1998 , sa i-au in considerare aceste reguli sau exista si alte reglementari?

Va multumesc.
Discuție S.E.P.P.
Buna ziua,

O intrebare am, daca depun dosarul pentru abilitare ca SEPP la ITM, dar comisia se intruneste in noiembrie, eu pot presta pana la inrunirea comisiei pentru abilitare ca serviciu extern de prevenire si protectie, sau trebuie sa astept sa primesc abilitarea?

Va multumesc,
Multumesc pentru raspuns, ii de folos mare ajutorul dumneavoastra.
Numai bine!
Multumesc frumos pentru raspuns.

In cazul in care nu infiintam inca CSSM putem fi amendati? sau ajunge ca cei de la ITM sa se sesizeze si sa dispuna aceasta masura ?

Multumesc
Buna ziua,

Lucrez la o firma care are la sediu 120 persoane unde se organiza CSSM, am deschis pct de lucru in alta localitate acelasi judet, unde avem 70 persoane angajate cu tot cu personalul TESA.

Intrebarea este : Trebuie sa organizam CSSM pentru fiecare din locatii sau poate sa ramana un singur CSSM? Luand in considerare ca este acelasi profil.

Va multumesc,
Buna ziua,

Doresc sa va intreb urmatoarele:
Am facut un curs de pregatire profesionala. Durata 2 saptamani, m-au pus sa semnez un act additional fara a face referire la Ordinul 129/2000 si nici a legii 167/2013 cu modificari Ordin 129/2000.
La asticolul 38 al Ordinului 129/2000 este specificat urmatoarele: "Salariatii care, la cererea angajatorului, participa la programe de formare profesionala pe o perioada de cel putin 3 luni incheie cu acesta acte aditionale la contractele individuale de munca, prin care sunt stabilite drepturile si obligatiile dupa absolvire"

Intrebarea ar fi: este legal ca angajatorul sa ma puna sa semnez un act additional care nu face referire la legea 167/2013 modificari si completari la Ordonanta 129/2000?

Adica daca plec de la firma ma poate obliga sa platesc acest curs?

Va multumesc,