avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Activitate hotumattua

Activitate hotumattua

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Avea dreptate cineva când spunea că viața bate filmul. Aveam impresia că revăd filmul "Moscova nu crede în lacrimi", unde un bărbat, ca să salveze cariera TV a soției face ce ați făcut dvs.: își asumă vina unui accident auto grav. El ajunge la închisoare, ea își continuă cariera și, evident, uită total de el. Cu amănuntele de rigoare.
Eu zic să o lăsați cum a căzut. Un avocat o să vă coste și ce ar putea face? Să alegeți între dosarul pe care îl aveți deja, și cel de inducere în eroare a justiției? Nu cred că vă avantajează. O să luați ceva cu suspendare și o să vă alegeți cu o lecție de viață.

Rominajwndns a scris:

Iubitul meu era băut și a condus prin oraș, eu eram în dreapta lui și încă un amic în spate. L a oprit politia ,iar noi doi am făcut schimb de locuri ca să nu îl bage pe el la închisoare am luat vina asupra mea . Eu aveam permisul suspendat pe 3 luni . Mi s a făcut dosar penal . După ceva timp noi doi ne am despărțit, vreau sa îmi schimb declaratia la politie și sa spun adevărul. Pot păți eu ceva dacă îmi schimb declaratia ? Pentru ca am mințit?

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamnă, primul semn că un animal este bolnav este că refuză mâncarea. Asta fiindcă digestia implică efort, consum de energie, iar organismul rezervă totul pentru activitatea de însănătoșire. Acest lucru elementar, nu-l știu mulți părinți, "hai mămică, mănâncă să te faci bine!". Mă întreb ce piramide erau în farfuriile dvs., soțului, "copilului bolnăvior" de nu ați reușit să faceți față?
Ce puteți face? Păi ați făcut deja, ați plătit. După ce vă informați care este politica localului, cereți explicații, dacă nu sunteți mulțumită, reclamați la OPC și, în final, vă puteți folosi de dreptul constituțional de acces liber la justiție. Dreptul la ridicol nu este trecut în constituție.

RUSUALIN87 a scris:

Bună, am fost intr-un local all you ca-n eat și copilul a fost bolnăvior nu a mâncat din farfurie și pentru lucrul acesta a taxat cu un meniu de adult în plus, pentru risipa , pe junior la taxat la jumate ca era Jr . Ce pot face ?

7 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se pare că aveți foarte mult timp de pierdut. Cât de mult costă o scrisoare cu confirmare de primire? Ce-ar fi să-l dați în judecată pe președinte?! Și emailul "costă", nu? Nimic nun e gratis. Știți că ANAF nu mai întreprinde nimic când e vorba de datorii mai mici de 30 de lei? Și mai sunteți și agresiv, că nu vă răspund "AVOCAȚII".
Nu rămâne decât să vă adresați justiției. Baza? Păi în ultimă instanță puteți invoca articolul din Codul Civil, nu-mi mai amintesc numărul, "cel ce creează altcuiva o pagubă, are obligația de a o îndrepta".
1. Faptul că cineva, service-ul, a încălcat legea, cum spuneți dvs., nu dă dreptul altcuiva de a încălca și el legea.

4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ori de câte ori am avut vreo problemă la serviciul auto am rezolvat-o la conducerea acestuia. Odată am avut nemulțumiri la revizia anuală, legat de schimbarea uleiului. și am trimis o reclamație, prin email, conducerii. Managerul mi-a răspuns imediat, m-a contactat la telefon, și-a cerut scuze, și mi-a propus ca viitorul schimb de ulei să fie din partea casei. Așa procedează un service serios, fiindcă un client se câștigă greu și se pierde ușor. Iar conducerea nici într-un caz nu aprobă matrapazlâcurile mecanicilor.
Așa că eu aș zice "să nu tragem cu tunul în vrăbii", să începem cu reclamație la conducerea service-ului.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru transmiterea unei notificări nu este nevoie de avocat, se poate face în nume propriu, eventual prin scrisoare cu confirmare de primire. Avocatul te reprezintă, nu are nicio calitate în plus față de tine, că nu ești decăzut din drepturi.

Avocat Iofcea Maria-Cristina a scris:

Bună seara!
Dna Mimoza nu are niciun drept să vă rețină mașina.
Puteți:
1. formula o plângere penală
2. transmiteți o notificare prin avocat pentru restituirea mașinii. Dacă refuză, formulați o acțiune la instanța civilă cu obiectul obligație de a face.

5 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vă tentează dobânda mare, nu? Lăcomia asociată cu prostia sunt un cocktail dezastruos.
Ce vrea să facă "semi cunoștința" aceea cu banii? Pentru achiziționarea unei case, automobil, alt bun, sau pur și simplu o nevoie personală, există băncile, cu dobânzi de sub 10%. Dar acolo trebuie să-ți probezi solvabilitatea. Iar dacă nu poate face asta, dvs. cum vă veți putea recupera banii?
Sigur, puteți cere ce dobândă doriți, procedați ca băieții aceia simpatici, cu tatuaje, lanțuri groase de aur, burtă răsfrântă peste curea: îi dați banii dar la sumă treceți totalul, capitalul plus dobânda. Așa fac și băncile din lumea arabă, deoarece în fața lui Allah perceperea de dobândă, nota bene, nu camătă, nici măcar dobândă, este păcat de moarte.
Așa că eu vă recomand să rezistați tentației.
7 din 10 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vă cam jucați cu cuvintele. Aici nu este vorba de "înșelăciune", ci de negociere. Tatăl dvs. este decăzut din drepturi cumva, are nevoie de aprobarea dvs. ca să ia o decizie? De ce nu îl luați dvs. să-l îngrijiți, dacă vreți casa? Dacă nu vreți să faceți asta, atunci de ce vi se pare anormal că este în căutarea unei soluții? Mai rămâne să începeți procedura de punere sub tutelă, eventual să-l duceți la azil, ca să nu mai fie "înșelat" de doamne.
Răspuns la discuția Furt - magazin bijuterii
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu inversați pozițiile. Nu vă jucați de-a Sherlock Holmes. Nu dvs. trebuie să vă dovediți vinovăția ci cel ce vă acuză. În momentul în care vi se vor aduce acuzații o să decideți ce e de făcut. Și și atunci, aveți dreptul "la tăcere". Abia în instanță vă veți apăra, dacă va fi cazul. Poprire pe salariu vi se poate face numai în baza unei hotărâri judecătorești. Nu mai trăim în "Epoca de Aur".

Ioana140297 a scris:

Buna ziua! Lucrez intr-un magazin cu bijuterii argint de 2 luni. La data de 28 februarie s-au furat mai multe obiecte, am observat a doua zi si am anuntat managerul insa nu au avut timp sa se uite pe camere pana acum 2 zile, pe 3 martie. Am solicitat sa faca plangere la politie insa in loc sa ia situatia in serios mi-au spus ca si politia o sa rada de noi si nu sunt sigura ca o sa faca. Cel mai probabil o sa imi solicite sa platesc(in trecut s-a mai furat si angajatele au mai platit) insa nici nu imi permit dar nici nu vreau pentru ca ei au magazinul intr-o zona cu risc si se fura des, produsele furate fiind expuse in magazin, pe vitrina, impreuna cu alte produse. Am cautat legile referitoare la furt insa simt ca am nevoie de putin ajutor. Ce as putea face in cazul acesta? Multumesc anticipat! (Mentionez ca filmarea are calitate proasta, nu se poate distinge foarte bine fata persoanei care a comis furtul)



latka a scris:

Trebuie sa depuneti o plingere contraventionala, impotriva acelui PV, la judecatoria de care apartineti, si sa cereti anularea PV de contraventie, motivul fiind decizia nr. 4 din 2018 a ICCJ.
[ link extern ] /

Am citit linkul furnizat de dvs., nu cred că este nevoie să se invoce această decizie: ea se referă la practica neunitară a instanțelor în materie. Aici întrebarea este: a cui era mașina în momentul în care s-a aplicat amenda? Dacă cei doi au semnat contractul de vânzare/cumpărare într-o zi, la o anumită oră, acela este momentul în care a avut loc transferul de proprietate? Sau transferul de drept are loc de la ora 00:00 a zilei următoare? Forumistul nu ne precizează dacă este ceva menționat în contract. De ținut minte la încheierea unor astfel de tranzacții.

Așa se întâmplă când deținem mașini fără ITP, RCA, rovinietă valabile, pe motiv că nu circulăm.