avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1309 soluții astăzi
Forum Activitate hotumattua

Activitate hotumattua

Mi-am făcut testamentul cu mulți ani în urmă. Deși eram personal aeronautic, cu vizită medicală anuală obligatorie, notarul mi-a recomandat să aduc, de la medicul de familie, un certificat medical cum că "am toate țiglele pe casă". Nu este obligatoriu dar, notarul încearcă să facă actele lui cât mai beton posibil. Testamentul este, oricum, legal, atacabil.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Și pe urmă se mai trezește un locatar că nu plătește. Și ce faceți, mai trageți conductă?
Eu cred că aici este vorba de nesimțire, Fata "s-a certat de la distanță" cu mama, a văzut că merge, așteaptă ca datoria să se prescrie, ceilalți locatari "vor găsi o soluție" să nu rămână fără apă. etc.
Trebuie imediat declanșată procedura de recuperare în instanță, care se poate încheia cu scoaterea la licitație a apartamentului. Și să vedeți cum, de îndată ce vine citația, mama și fiica "se reconciliază", și vin cu banii. Numai că la restanțe se vor adăuga cheltuielile de judecată.
Eu zic ca, pentru început, asociația de proprietari să-i trimită o notificare scrisă, cu un termen până la care, dacă nu plătește, urmează să se declanșeze procedura de recuperare în instanță a datoriei. Știți, există o vorbă populară: "nu-i prost cine mâncă șapte pite, e prost cine le dă!"
Păi depinde de ce scrie în contract. Dacă scrie că sunteți obligată ca, la notificarea primăriei, în termen de n zile, să refaceți starea inițială a terenului, atunci este legal. Dacă nu scrie asta, în funcție de ce scrie, vă puteți adresa justiției. În zona blocului meu, vreo 8 garaje, format modular, au trebuit să fie înlăturate; primăria a fost drăguță și, pe cheltuiala ei, a venit cu platforma și le-a dus nu știu unde. Pe locul lor, s-a făcut o parcare. Și, într-o bună zi, primăria a venit și, pe spațiul unor locuri de parcare închiriate, a făcut o groapă și a instalat containere de gunoi. Așa este când terenul nu este al tău.

Alinka201805 a scris:

Bună ziua,am o întrebare pentru dvs și poate ma sfătuiți ce sa fac.Mama mea are un garaj de mai bine de 20 ani,făcut cu proiect,aprobat de primărie,impozit pe an 700lei...și primește citație ca în 30 zile sa îl demoleze și tot ea plătește 1800lei demolarea. ASTA e bătaie de joc,nu se poate face nimic sa nu rămână fără el.
Sunt în nr de 10 garaje în situație.Multumesc!

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Să vă spun cum se vede situația din cele relatate de dvs. Angajatorul nu vă mai vrea în postul pe care-l ocupați. Nu spuneți de ce, nu ne spuneți dacă vă reproșează ceva, vă oferă un alt post, despre care nu precizați de ce nu vă convine. Angajatorul, dacă nu avea gânduri ascunse, putea face asta simplu, la cererea dvs. scrisă de pildă. Nu face asta, vă cere demisia mai întâi, cu o serie de consecințe păguboase pentru dvs., rezervându-și astfel și dreptul de a uita promisiunea de angajare pe noul post.
Deoarece ați refuzat soluția cea mai comodă pentru el, a activat "planu B". Acum trece la desfacerea contractului de muncă, reproșându-vă clar deficiențe în activitate, despre care nu spuneți nimic, cât de îndreptățite ar fi acestea. Vi s-a respectat dreptul de a fi ascultat, chiar dacă i-ați "speriat" cu înregistrarea discuției, ceea ce mă face să cred că argumentele lui sunt beton. Mai mult, ați refuzat să dați o notă explicativă care, nota bene, era un drept al dvs. nu ceva în dezavantajul dvs., deci nu ați fost cooperant deloc.
În acest stadiu, cu contractul de muncă desfăcut, aveți o singură soluție: instanța. Acolo, puteți ataca pe formă, la asta se pricep avocații, Cornel Vasile v-a enumerat o parte din motive, sau pe fond.
De regulă angajatorii pierd procesele fiindcă EU are o orientare preponderent socialistă, orientare despre care, comparativ cu ce se întâmplă în State de pildă, nu știu ce să spun, dacă e bine sau rău.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ca să nu trageți cu tunul în vrăbii, vă sugerez să începeți prin a trimite o notificare reclamantei, prin scrisoare cu confirmare de primire, în care îi stabiliți un termen până la care, dacă nu va face plata, veți începe procedura de executare silită. În scrisoare furnizați-i și un IBAN. Dacă nu se conformează, av. Niculescu Ionuț v-a spus ce aveți de făcut.
O sentință definitivă nu se pune în executare automat, cel care a câștigat mai are libertatea de a nu o pune în aplicare: poate ați dorit doar să dovediți că aveți dreptate, poate nu doriți să evacuați o văduvă cu 3 copii, etc. De aceea, notificarea arată hotărârea câștigătorului de a pune în aplicare sentința.
2 din 12 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mai trebuie să adăugați că, probabil, într-o zi s-a uitat urât la dvs., sau a scos limba. Pe ce lume trăiți? Mutați-vă la o mănăstire, dar și acolo sunt multe orgolii și conflicte.
Patronul dvs. se pare că vrea să scape de dvs. și vă face mizerii. Dacă ați fi în State, pur și simplu v-ar spune să treceți pe la casierie... Dar noi, în UE, cu orientarea socialistă, nu permitem asta, Puteți să vă adresați justiției, o să cheltuiți niște bani, cu șanse minime de reușită.
Dragoste cu sila nu se poate. Cel mai bine ar fi să vă căutați alt job.
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fiind vorba de "o procedură" desfășurată în timpul practicării unui cult, ar fi fost firesc să vă adresați ierarhiei cultului respectiv, nu instanței civile. Ce o să-i reproșați preotului? Ați acceptați să vă supuneți interogatoriului Dumnezeului dvs., prin intermediul "omului lui Dumnezeu", știind că nesinceritatea la spovedanie este "păcat de moarte", sună hazliu, în anul Domnului 2025, deci puteați, pur și simplu, să vă sculați din genunchi, și să plecați. Adică să aplicați procedura folosită în cazul în care, pe stradă, fiind femeie, vă fluieră un derbedeu.
Două luni este puțin, mai aveți de așteptat, gândiți-vă numai la câte procese în civil a generat aplicarea noii legi a pensiilor.. După ce veți primi termen, începe procedura. Și cum o să dovediți cele afirmate? Dacă ați înregistrat cu telefonul "procedura" numită "spovedanie", depinde de instanță dacă acceptă sau nu proba. Părerea mea este că o să vă alegeți cu plata cheltuielilor dvs. de judecată, plus ale preotului, fiindcă aveți șanse nule de a câștiga.

user725300 a scris:

am chemat in instanta preotul bisericii la care am fost pentru spovedanie pentru intrebari indecente si indiscrete, insa, dupa aproape doua luni, judecatoria nu a oferit nici un raspuns. intrebarea ar fi cine ar trebui sa se ocupe de actiunile acesteia, sau non ? cui ma pot adresa mai departe ?

Depuneți-l la registratura angajatorului. Dacă refuză să vi-l primească trimiteți-i-l prin poștă, cu scrisoare cu valoare declarată - nu mai știu care este denumirea acum, cei de la poștă vă spun, este o scrisoare care menționează ce conține -.
Dar să știți că, nimenea, în afară de justiție nu poate obliga angajatorul să vă reangajeze. ITM dă amenzi, dar nu poate face mai mult.
Dar fiți optimistă, mulți angajatori, abuzivi, se dau bățoși, atâta timp cât salariatul pare slab. După care se dau pe brazdă, nu au chef de justiție, știu că pierd, mai plătesc și cheltuieli de judecată.

Melisaaa a scris:

Astazi urmeaza sa il ridic de la medicul de familie,am scrisoare medicala de la camera de garda.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
"Procedura" este de acum transfrontalieră. Eu am fost sunat, nota bene, de pe un număr local, în limba engleză. Era un mesaj automat, o voce feminină, eu vorbeam, ea continua, îmi spunea că, de pe cardul meu Revolut, urmează să se facă o plată de 80€ și dacă vreau să o anulez să apăs tasta 1, să discut cu cineva. Am apăsat tasta 1 din curiozitate, tot o voce feminină, părea tot mesaj automat, mi-a cerut "codul". Ce cod, am întrebat? Și a închis.
După câteva zile, apelul a revenit. De data asta, știind că este un mesaj automat, am spus că nu sunt nepoliticos dacă-i spun unei "doamne" "fuck off!", și am închis.
Ce mă supără la aceste întâmplări, mediatizate, este că ele scad încrederea oamenilor în sistemul bancar. Nimenea nu te poate apăra de necunoașterea ta, ca să mă exprim în mod eufemistic. Uite Salt Bank de pildă a introdus un serviciu, Help Mama se numește. Odată activat, dacă tu vrei să faci o plată, peste o anumită valoare, este anunțată o persoană, desemnată de tine, care trebuie să valideze ea transferul. Este ceva similar cu propunerea mea, de mai demult, de instituirea "certificatului de prost", un fel de "tutelă".
Ce puteți face? Plângere la poliție. Eu recomand întotdeauna ca, ori de câte ori suntem victima unei înșelătorii, să anunțăm poliția. Ei adună date, le coroborează între ele și, nu de puține ori, rezolvă cazul, sau cazurile. Nu trebuie să renunțăm, "ce poate face poliția?", fiindcă ei sunt profesioniști. Dar au nevoie și de ajutorul nostru.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De regulă bărbații, în vârstă, văduvi, se "reculeg" în brațele unei tinere, care "îi spală pe creier". Dar acum femeile au drepturi egale cu bărbații... :) Cum nu precizați vârsta "bărbatului", de ce nu ar avea dreptul mama dvs. să-și refacă viața, iar dacă o face, de ce noul ei partener "ia spălat creierul" (SIC)? Inițiativa acestuia mie mi se pare foarte rezonabilă și benefică pentru starea de sănătate a ambilor.
Lăsând gluma la o parte, nu precizați dacă, la moartea tatălui, ați dezbătut succesiunea. Dacă da, sau dacă o faceți acum, mama are 5/8 din masa succesorală, face ce vrea cu ea, poate cere ieșirea din indiviziune, vinde partea dânseii, iar noul cumpărător ar putea avea grijă 'să vă doriți să scăpați" de partea dvs. Adică ar putea să fie tipul acela, știți dvs.,, cu lanț de aur gros la gât, tatuaje, etc, ca să mă exprim "politically correct"... :)
Deci eu vă sugerez să vă bucurați de faptul că mama încă are "o viață", are proiecte, și nu are nevoie de ajutorul dvs.