avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 341 soluții astăzi
Forum Activitate irina2011

Activitate irina2011

Buna ziua! In ce masura probele obtinute la momentul la care era in vigoare vechiul cod de procedura penala, pot fi folosite in cadrul unui proces penal inceput dupa intrarea in vigoare a noului CPP, i conditiile in care noile relementari precizeaza ca anumite actiuni se pot desfasura doar dupa inceperea urmaririi penale?
Multumesc mult! Inseamna ca nu prea are sanse. Mai ales ca viciile de procedura s-au acoperit la fond. Dar multumesc inca o data !
Care ar putea fi solutia pentru un inculpat , care s-a prevalat de art. 320 in.1 Cod Penal, fiind sfatuit in mod gresit de primul avocat si in conditiile in care , daca ar fi mers pe procedura normala ar fi avut sanse mari pentru o pedeapsa cu suspendare?
Omul nici nu a stiut ce recunoaste exact, si a fost condamnat la o pedeapsa de 5 ani cu executare in urma unui flagrant organizat de o persoana cercetata pentru trafic de persoane, in vederea creerii unei situatii mai favorabile? Se poate cere in apel macar schimbarea de incadrare juridica? Sau ce alta solutie s-ar putea gasi pentru reducerea pedepsei sub 4 ani? mentionez ca a fost condamnat pentru doua fapte, din care una nu a fost dovedita fara dubiu, insa procedura speciala l-a condamnat sdi i-a facut mai mult rau decat o procedura obisnuita. Multumesc!
Buna seara, ma poate lamuri cineva daca pentru recuperarea taxei de poluare mai este necesara cererea de restituire adresata organului fiscal care a calculat taxa sau se poate introduce direct actiune in instanta? La administratia financiara mi s-a spus ca nu mai este necesara o astfel de cerere, dar nu am gasit temeiul juridic. Va multumesc !
Răspuns la discuția creante banca
Multumesc mult, asta inseamna ca bancile nu vor putea urmari si bunurile de pe noua societata, ci doar veniturile asociatului, daca acestea vor exista.
Discuție creante banca
Buna ziua, as avea nevoie de ajutor in urmatoarea speta. clientul X, actionar unic la o societate comerciala are doua credite cu garantii ipotecare la doua banci. In situatia in care, nu mai are posibilitatea financiara achitarii creditelor, cu acceptarea riscului ca bancile sa valorifice garantiile prin vanzare la licitatie, ce consecinte ar avea infiintarea unei firme noi, fara activitate si venituri pe ea, dar pe care sa cumpere si sa -si construiasca alta locuinta? ar putea fi urmarita noua firma de catre bancile la care are credite vechea firma ?
Buna ziua! Am urmatoarea speta: fiul,are de la tatal lui prin contract de vanzare-cumparare un teren in suprafata de 2400mp(suprafata in acte). In momentul efectuarii inscrierii in cartea funciara,din masurartori s-a constatat existenta in plus 1 suprafetei de 150 mp. Eu l-am sfatuit sa facem o actiune in uzucapiune si sa invocam jonctiunea posesiilor.(tatal este in viata). Nelamurirea mea priveste momentul achitarii si modul de calcul al taxei de timbru. Facem noi o evaluare estimativa in functie de valoarea data de fisc si apoi la termen asteptam sa vedem daca exista necesitatea completarii ei? Pentru ca banuiescca nu putem introduce actiunea netimbrata..... Probabil e o intrebare stupida dar sunt foarte incepatoare> Multumesc!
Răspuns la discuția schimbare de nume
Multumesc mult pentru lamuriri,mi-au fost de real folos!!!!
Speta: femeie cu un copil,recasatorita. Actualmente baiatul are 30 de ani,si parintii doresc ca fiul sa ia numele tatalui vitreg(mentionez ca nu s-au facut demersuri pentru adoptie atat timp cat a fost minor). existavreo cale legala? Multumesc!
Discuție asociat unic
Buna ziua,ma poate lamuri cineva cu privire la o problema? Conform legii de exercitare a profesiei de avocat stiu ca pot fi actionar sau asociat la o societate comerciala cu raspundere limitata. Textul nu precizeaza nimic cu privire la calitatea de asociat sau actionar unic . sa inteleg cadaca nu este interzis este permis? Si in cazul acesta pot numi un administrator?