avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Activitate anelecavon

Activitate anelecavon

Discuție Diurna
Buna ziua,
In cazul in care, un cetatean din Republica Moldova vine in Romania (in spatial UE) la invitatia unei institutii publice din Romania care trebuie sa-i achite din bugetul sau cheltuieli de diurna externa pentru perioada de sedere in Romania, care este cuantumul de diurna externa care va fi acordat (35 euro pentru spatial European sau 38$ diurna pentru spatial ex-comunitar) si cadrul legislativ care permite acordarea acesteia?
Hotararea 518/1995 se aplica doar cetatenilor romani platiti din fonduri publice aflati in deplasare in strainatate si nu are referiri directe la cuantumul de diurna pentru cetatenii moldoveni.
Multumesc.
Discuție Perioada diurna
Care este perioada de acordare maxima in decursul unui an
Dupa decesul ambilor parinti am facut succesiunea si am obtinut certificat de mostenitor dupa titlul de proprietate al tatalui meu. Casa si gradina au 26 ari, dar deoarece inainte de 1989 nu aveai dreptul decat la 18 ari atat in titlul de proprietate al tatalui meu cit si in certificatul de mostenitor obtinut apar 18 ari. Dupa 1989 au venit de la primarie si au masurat terenul de la casa si gradina si platesc impozit pe 26 de ari cat sunt in realitate;
Pentru un teren extravilan tata a avut un proses verbal de punere in posesie pentru 45 de ari dar in titlul de proprietate are trecut numai 38 de ari.
Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac ca sa pot intabula 26 de ari casa si gradina (in loc de 18 ari) si 45 de ari teren extravilan (in loc 38 ari)
Multumim.
Bună ziua,
Astazi am primit o poprire la un salariat care a împrumutat 26000 lei (cf.contractului de credit) și are inființată o poprire în suma de 37749,92 euro + 7272 lei .Mă intreb este oare corect de a solicita poprirea în euro cînd împrumutul a fost în lei și moneda este leul în contabilitate s-au poate la executorii judecătoresti guverneaza euro numai.La ce curs oare ar trebui făcută convertirea.
Mulțumesc mult
Răspuns la discuția Raport preluare Revisal
aceeasi problema o am si eu , am transmis pe 09.08.2013 in jur de 18.30 si nu regasesc nimic in raportul de preluari.La mine apare in program ca s-a facut modificarea dar in raportul de preluari nu apare data
Discuție Rabla 2013
Bună ziua,
Vă rog frumos să-mi răspudeţi la două întrebări:
1. Dacă tichetul pentru programul rabla 2013 este transmisibil ?,
2. Dacă remat-ul unde predau maşina şi primesc tichetul trebuie să-mi plătească şi pentru maşină ca fier vechi ?
Cu respect,
Vă mulţumesc.
Ministerul redirectioneaza intrebarea catre unitatea teritoriala nici vb.sa raspunda,s-au sec art.112 indice 7 si te-au lamurit.
Sint trecut la impozit venit incepind cu 01.02.2013 si am venituri obtinute din amortizarea mijloacelor procurate din fonduri europene FEADR prin operatiunea 4751=7584 . Se calculeaza 3% pentru contul 7584 conform art.112 alin.7 din CF? Nu vad cum pot sa fie incadrad la scutiri, cred ca statul nostru vrea sa impoziteze si veniturile din fonduri europene nu?
Răspuns la discuția 390 vies
nu, se depune doar atunci cind ai facturi
Discuție declaratia 318
buna ziua
o societate de transport persoane inregistrata ca platitor Tva in Romania poate deduce tva platit pe extern pentru carburant si taxe drum pentru intreg anul 2010?
pina cind e termenul ?
ce sa fac daca in 2010 l-am contabilizat pe cheltuiala?