avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 220 soluții astăzi
Forum Activitate aurora_oprescu2009

Activitate aurora_oprescu2009

Speță : in urma divortului, fosta sotie opteaza pt a ramane cu numele sotului
Intrebare: in prezent ea doreste sa revina pe cale administrativa la numele din certificatul de nastere. Are nevoie de acordul fostului soț?
Nu, in iunie se implinesc 3 ani

gi-jane2 a scris:

zice ca nu au trecut 3 ani

Buna ziua. In anul 2020 am vandut o garsoniera prin mandatar, persoana imputernicita fiind ginerele meu. Banii din vanzare au ramas la ginere si fiica mea, au facut credit ipotecar si au cumparat un apartament. Anul trecut ei au divortat amiabil, fiica mea dand declaratie ca a fost despagubita de partea pe care a investit-o in apartament (desi nu a fost real)
Intrebarea mea este daca acum dupa aproape 3 ani mai pot cere banii din vanzarea respectiva, Care este termenul de prescriptie pt actiune?
Perfect logic, multumesc!
Sulta se impoziteaza?


AV. GABRIELA GERBER a scris:

Era cum zice notarul daca bunul era achitat din surse proprii la momentul cumpararii. Asa, bunul este al dvs insa el este grevat de o sarcina si anume restituirea creditului (activ-pasiv).

Schimbati urgent notarul si asigurati va ca noul notar cunoaste legea.

Ceea ce impartiti este ceea ce ati achitat pana acum pe din 2 (avans plus rate).

Divort si partaj amiabil la notar.
In 2020 am cumparat cu fostul sot un apartament in valoare de 60.000 euro prin credit ipotecar pe 14 ani. Acum el doreste sa renunte la partea lui, banca creditoare si-a dat acordul sa preiau singura ratele, dar notarul imi spune ca eu trebuie sa-l despagubesc pe fostul sot cu jumatate din valoarea apartamentului, adica 30.000 euro!!! Asta inseamna ca eu sa platesc o jumatate de apartament de 2 ori, o data bancii si o data cu titlu de despagubire,iar sotul sa se trezeasca cu 30.000 euro in cont. Despagubirea nu ar trebui sa fie strict pt jumatate din ce am platit pana acum impreuna in cei doi ani, adica cei 15% si ratele platite efectiv?
Răspuns la discuția Retragerea uzufructului viager
Nu ati inteles exact situatia, dar mulțumesc!

Dapix a scris:

E fals ce spuneți dvs. Nu-l ajută cu nimic dreptul la uzufruct viager să obțină o cotă mai mare la partaj.

Nu are nici o legatură partajul cu dreptul de uzufruct viager.
La partaj va primi doar atât cât i se cuvine.

Răspuns la discuția Retragerea uzufructului viager

gi-jane2 a scris:

Ce situație aveti?
Dreptul a fost constituit unuia dintre soti in timpul casatoriei, celalalt ramanand doar cu nuda proprietate. Cei doi au divortat, iar sotul uzufructuar se foloseste de acest drept pt a obtine cat mai mult la partaj
Neoficial.
Cum se poate retrage dreptul de uzufruct viager?
Răspuns la discuția Persoana publica
Mai pe scurt: poate fi filmat in timpul srrviciului? Avand in vedere ca isi executa atributiile de serviciu intr.o institutie publica, dupa spusele dvs., acest lucru este permis?
Functionarul public este persoana publica?
Poate fi filmat in timpul exercitarii functiei publice fara a-si da expres consimtamantul?