avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Activitate aurora_oprescu2009

Activitate aurora_oprescu2009

Partaj judecatoresc
Care este procedura la un partaj judecatoresc daca partile ajung la o intelegere amiabila inainte de primul termen de judecata? Din intelegere face parte si renuntarea uneia dintre parti la dreptul de uzufruct dobandit in timpul casatoriei. Se poate face renuntarea la uzufruct in acelasi timp si loc cu semnarea partajului amiabil pentru a fi aparat de o eventuala razgandire a partii care cere aceasta renuntare?
În caz de deces, bunurile proprii sunt moștenite și de soțul supraviețuitor împreună cu copiii?

Buna ziua. La expirararea duratei unui contract de management, in cazul in care salariatul nu si-a efectuat concediul de odihna pe ultimii doi ani, care este forma juridica prin care se aproba de catre angajator compensarea in bani a zilelelor de CO neefectuate? Act aditional la contractul inca in vigoare?
Donatarul va admite ”culpa sa” in intelegere cu donatorul (nu cunosc care sunt motivele invocate pt anularea acestei donatii, dar niciunul dintre motivele prevazute de lege nu se sustin in mod real in speta data). Iar pt a vedea actele depuse la dosar, trebuie ca tertul sa fie parte in proces. Avand in vedere bunele relatii dintre donator si donatar, nu cred ca este oportuna interventia accesorie. Sper ca interventia voluntara principala sa fie admisa, avand in vedere faptul ca tertul reclama un interes legitim si cere recunoasterea unui drept propriu. Exista vreun trips&tricks?
Interventie principala sau accesorie.
Va rog sa luati in considerare urmatoarea speta: Un donator doneaza un bun imobil unui donatar. Dupa 10 ani, donatarul constituie drept de uzufruct viager unei terte persoane, el ramanand nud proprietar. In prezent, donatorul initial solicita anularea donatiei (in intelegere cu donatarului), precum si a drepturilor reale dobandite cu titlu neoneros in legatura cu aceasta, prin urmare si asupra dreptului de uzufruct dobandit de tert. Ce actiune poate introduce tertul? Interventie principala sau accesorie?
Multumesc
Primesc citatie intr-un proces, pe vechiul nume, pe care l-am schimbat in urma cu 2 ani. Ce trebuie sa fac?
Răspuns la discuția Retragerea uzufructului viager
In completare la cele scrise mai sus: parintii au donat fiului lor un apartament, fara sarcini, in 2010. Fiul a cedat dreptul de uzufruct total fostei sotii (el ramanand nud proprietar) in 2022, iar acum, in 2023, parintii isi retrag donatia pe motiv de ingratitudine. Se anuleaza astfel dreptul de uzufruct viager dobandit de fosta sotie, drept care a fost constituit cu titlu gratuit, neoneros?
Un domn in varsta de 83 de ani, si-a vandut apartamentul unui nepot, cu clauza de intretinere. Nepotul l-a internat pe unchiul sau intr-un centru medico-social. Ce poate face familia pentru a-l ajuta pe batran si pentru a-l obliga pe nepot sa-si respecte clauza de intretinere din contract?
Speță : in urma divortului, fosta sotie opteaza pt a ramane cu numele sotului
Intrebare: in prezent ea doreste sa revina pe cale administrativa la numele din certificatul de nastere. Are nevoie de acordul fostului soț?
Nu, in iunie se implinesc 3 ani

gi-jane2 a scris:

zice ca nu au trecut 3 ani