Despre webinarii
Doar abonații premium au acces regulat la webinariile premium, realizate împreună cu specialiști de top, pe o multitudine de domenii - de la legislația muncii și fiscalitate până la cea de mediu sau GDPR.
Informațiile oferite de specialiști au o utilitate imediată și vin să rezolve probleme reale cu care orice companie se confruntă.
Mentionez ca cele doua societati nu sunt nici afiliate si nici nu au activitatea de creditare in domeniul de activitate. In acest caz, cum poate fi pusa la dispozitie suma de bani?
In urma participarii la o licitatie in care societatea pe care o reprezint a fost sustinuta de un tert (societate economica si aceasta) mi s-a solicitat sa demonstrez modul in care se va materializa sustinerea financiara.(am primit sustinere pentru cifra de afaceri)
Primul mod la care ma gandesc ar fi un contract de imprumut dar acesta nu poate fi purtator de alte costuri intrucat ar modifica valoarea ofertei depuse. Ma poate ajuta cineva cu o sugestie?
Multumesc pentru raspuns ! Contabila imi spunea insa ca de la 1 ianuarie 2014 ar fi fost ceva modificari si prin urmare chiar daca ai calitate de salariat ai obligativitatea de a plati CAS si CASS si pentru acest venit.
As dori sa stiu daca potrivit reglementarilor in vigoare un angajat care a incheiat un contract de cesiune drepturi de autor cu o alta societate- realizare program informatic pentru cea din urma, este nevoit sa plateasca CAS si CASS la valoarea contractului in conditiile in care oricum plateste aceste contributii ca si salariat la o alta societate?
As dori sa stiu ce venituri se iau in calcul pentru indemnizatia de crestere copil (in cazul in care sunt asociat intr-o societate se iau in calcul inclusiv bonusurile primite de la aceasta, inafara salariului pe care il primesc de la o alta societate?), ce procent din venituri, la cat este plafonata si pe ce perioada se poate acorda? Daca nasterea este programata pentru luna iulie, iar in lunile iunie si iulie am fost in concediu prenatal, care sunt cele 12 luni care se iau in calcul?
Sunt angajat al unei societati. In luna aprilie am incheiat un contract de cesiune drepturi de autor cu o alta societate, cu valoare bruta de 60.000 RON. Conform contractului in luna iulie urmand sa primesc valoarea neta a contractului- 54.000 ron. As dori sa stiu daca firma ar trebuit sa retina si alte contributii de tipul celor la somaj, pensie, sanatate? De asemenea in luna iulie urmeaza sa nasc si as dori sa stiu daca acest venit va fi luat in calcul in stabilirea indemnizatiei.
Va multumesc anticipat
Este foarte corect. Una-i una, alta-i alta. Acum sunteti functionar public clasa I; pana acum erati functionar public clasa II. Este normal sa o luati de la capat. In cariera functionarului public, nu se amesteca clasele intre ele. O sa primiti salariu mai mare dupa trei ani de la transformarea postului ( promovarea din clasa II in clasa I).
Pentru promovarea in clasa nu aveti nevoie de raportul de evaluare pentru anii precedenti.Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa depuneti o cerere prin care solicitati conducerii sa va aprobe participarea dv. la examenul de promovare in clasa, dupa ce depuneti diploma sau adeverinta care atesta ca sunteti absolventa de studii superioare cu diploma de licenta, pentru a fi analizata in ce priveste profilul postului pe care il ocupati si utilitatea studiilor absolvite. Succes!
In situatia in care un functionar public, depune un certificat care atesta gradul II de handicap, handicap accentuat, fara dizabilitati fizice, angajatorul ce poate face, este vorba despre o institutie publica, trebuiesc luate masuri in ce priveste modificarea fisei postului, sau consideram ca acesta nu mai poate indeplini conditiile pentru a fi functionar poblic -nemaiavand capacitate deplina de exercitiu ? Multumesc.