avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Activitate narcisa_salbatica

Activitate narcisa_salbatica

Buna ziua! Va prezint pe scurt o speta: credit contractat in 2008, achitat rate pana la inceput de 2010; ulterior, banca il cesioneaza unei firme de recuperari creante in 2013, firma pune poprire pe veniturile debitorului in octombrie 2015 (poprirea fiind pana in iunie 2016). Din iulie 2016 debitorul isi schimba domiciliul in alta localitate (poprirea inceteaza), iar in decembrie 2018, firma de recuperari creante cesioneaza altei firme de recuperari creante datoria respectiva, acum (martie 2019) noua firma de recuperari a obtinut sentinta de pornire a executarii silite. ce sanse de castig sunt in cazul unei contestatii la executare? Cu ce pot argumenta? Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Răspuns la discuția Vanzare-Cumparare
Da, puteti.
qwantik a scris:

referitor la competenta teritoriala, raspunsul este afirmativ intrucat, in cazul popririi este competent executorul de la domiciliul debitorului sau de la sediul tertului poprit.


Domiciliul actual sau domiciliul de la data contractarii creditului?
Situatia pe scurt este astfel: institutia la care lucreaza cetateanul X primeste adresa de la executorul judecatoresc prin care se solicita infiintarea popririi. In adresa se mentioneaza, printre altele, ca debitorul a fost instiintat despre poprire, fapt total neadevarat intrucat domiciliul si locul de munca ale lui X sunt la 300 de kilometri de orasul in care functioneaza executorul judecatoresc. In incheierea emisa de Judecatorie prin care s-a admis cererea formulata de executorul judecatoresc se mentioneaza "la solicitarea creditoarei SECAPITAL S.a.R.L., reprezentata conventional de KRUK ROMANIA", dar contractul de credit in baza caruia s-a cerut executarea nu a fost incheiat de domnul X cu SECAPITAL sau KRUK!!! Pe urma, se cere achitarea creditului initial integral, desi omul platise vreo 2 ani, plus dobanzile...acei bani nu se calculeaza? In ce baza solicita KRUK dobanzi, sunt banca?? In sentinta si in adresa executorului, domnul X figureaza cu domiciliul de la data contractarii creditului, desi de peste 2 ani are alta adresa, inclusiv in buletin...competenta teritoriala a executorului este corecta? Va rog mult oferiti-mi un raspuns competent si la obiect vizavi de situatia expusa. Multumesc mult pentru timpul acordat acestui subect!
Nefiind casatoriti, nu o mosteneste pe mama dvs... pe mama dvs o mostenesc copiii ei, pe concubinul sau il mostenesc copiii lui...
Multumesc! Unde se depune contestatia?
Buna ziua! As dori sa stiu daca prin aplicatia REVISAL este posibil sa fie gasita de catre executorul judecatoresc sau firma de recuperare o persoana care are rate neplatite la o banca din 2010 si, totodata, daca sentinta Judecatoriei si solicitarea de executare silita trimisa de executorul judecatoresc pot fi contestate si se poate invoca prescriptia. Mentionez ca atat in sentinta cat si in adresa executorului persoana vizata este inscrisa cu un domiciliu pe care l-a avut in urma cu peste 10 ani... Multumesc!
Fiind casatoriti in regimul matrimonial al comunitatii de bunuri, tot ce cumpara un sot devine si bunul celuilalt sot. Fara a fi necesar acordul expres al acestuia, pur si simplu se mentioneaza in contract ca sunteti casatorita si CNP-ul sotului.
savysb a scris:



Pe principiul asta si faptul ca vezi numele firmei de recuperare creante pe un perete, intrerupe prescriptia. Dupa cum bine a punctat gj-jane2, intreruperea prescriptiei se poate face doar prin cele 3 puncte mentionate de el.




Asa credeam si eu... Multumesc tuturor!
Răspuns la discuția DIVORT de urgenta
JosefC a scris:

Sotia ar vrea sa bage divort la primarie,insa se va ajunge la primaria unde sta sotul si iarasi nu se vor intelege...


Divortul se poate incheia la notar sau in instanta, in nici un caz la primarie...
Casa nu e proprietate comuna a sotilor? Daca da, poate solicita o copie legalizata a actului de proprietate si isi face buletin, fiind coproprietar.