avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Activitate directiajulia

Activitate directiajulia

Buna ziua,

As dori sava intreb daca se poate incheia un contract de creditare intre o terta persoana si o asociatie sportiva?
Buna ziua,

As avea o intrebare privind un drum de acces care in momentul cumpararii apartamentului era pe numele constructorilor si a ramas pe numele lor pentru ca primaria a emis o adresa autentificata la notar si semnata de Primar + serviciul urbanism prin care informa ca acest drum de acces va fi preluat de catre primarie dupa finalizarea lucrarilor.
Acest lucru nu s-a intamplat, adresa este din 2009. Dat fiind ca in acest moment proprietarii drumului de acces sunt tot constructorii si pe cota parte a unuia s-a consituit sechestru pentru neplata TVA in ce conditii ar putea primaria prelua aceste drum? Si ce pot face locatarii blocului pentru a initia acest process? Adresa primariei din 2009 are putere legala sau contructorii vor trebui sa faca un alt act la notar pentru predarea drumului de acces?

Multumes si o zi frumoasa.
Multumesc tuturor pentru raspunsuri.

Intrebarea a venit in ideea in care s-a semnat un contract de munca acum cateva luni, iar in el era stipulat faptul ca salariul se mareste din 14.07.2017, dar anagajatorul sustine ca nu poate acorda marire de salar pe jumatate de luna, ci maririle de salar se pot face doar cu data de 1 a lunii. astfel ar trebui acordat doar din august majorarea de salar.

Mi s-a parut putin dubas, de aceea am intrebat.
Multumesc incaodata pentru raspunsuri si lamuriri.

Weekend placut :)
Buna ziua,

As dori sa va intreb daca intr-un contract de munca se specifica faptul ca din 14.06. se va mari salariul inseamna ca doar din 01.07 intra in vigoare?
Pentru perioada 14.06-30.06 nu se poate plati salariul marit?
Este regelement faptul ca data de modificare a salariului poate fi doar 01 a lunii?

Multumesc.
Weekend placut!
Buna ziua,

As dori sa va intreb ceva in legatura cu casatoria cu un cetatean strain in Romania.

De la primarie, am primit o lista de documente printre care urmatorul punct:
"Dovada privind îndeplinirea condiţiilor de fond cerute de legea naţională a cetăţeanului străin, pentru încheierea căsătoriei în românia:
a) document eliberat sau autentificat de misiunile diplomatice sau oficiile consulare acreditate în România din care să rezulte că sunt îndeplinite condiţiile de fond, cerute de legea lor naţională, pentru încheierea căsătoriei;
b) documente justificative eliberate de autorităţile competente ale statului de cetăţenie, datate recent-maxim 3 luni de la emitere, sau cu termen de valabilitate, pentru cetăţenii statelor cu care România a încheiat tratate, convenţii sau acorduri de asistenţă juridică în materie de stare civilă ori dreptul
familiei şi cetăţenii statelor care nu au misiune diplomatică sau oficiu consular acreditat în România sau a căror ambasadă nu eliberează astfel de dovezi;
c) declaraţia dată pe propria răspundere, autentificată de un notar public, din care să rezulte că viitorul soţ, cetăţean străin sau apatrid, nu este căsătorit şi îndeplineşte condiţiile de fond cerute de legea sa naţională pentru încheierea căsătoriei în România, "

De la primarie mi s-a spus ca sunt necesare documentele de la punctele a) si c), dar persoana cu care am vorbit nu parea 100% sigura.
De aceea as dori sa ma consult cu dumneavoastra si sa imi spuneti daca asa este sau este suficient doar unul din cele 2 documente[ a sau c], pentru ca punctul b) nu se aplica, unul dintre viitorii soti fiind cetatean al Marii Britanii.

Va multumesc anticipat,
Julia Gaspar
Buna ziua,

As dori sa va intreb daca noaptea de revelion poate fi considerata ca si situatie de exceptie de la legea privind programul de liniste la bloc?
Daca nu atunci ce "demersuri" ar trebui sa faca un locatar pentru a putea organiza a petrecere cu prietenii apropiati fara a exista riscul sa fie chemata politia?

Multumesc.
Seara placuta.
Buna ziua,

In hotarare scria ca se acorda dobanda din momentul depunerii cererii, dar ma refer la articolul : [ link extern ]

De aici am inteles ca se va plati aceasta dobanda din momentul in care s-a achitat taxa, indiferent ce scrie pe hotararea primita personal.

As fi interesata daca se stiu pasii de urmat pentru a intra in posesia acestei dobanzi?

Multumesc.
Buna ziua,

Am citit pe internet ca ICCJ a hotarat ca dobanda aferenta taxei de inmatriculare va trebui calculata si restituita din momentul in care s-a achitat taxa.
As dori sa va intreb, in cazul in care deja s-a recuperat taxa, dar dobanda s-a platit numai din data in care s-a depus cererea de restituire, ce ar trebui facut sa se incaseze si diferenta? Am cautat pe internet, dar nu am gasit o anumita procedura de urmat.

Va multumesc.
O zi placuta. :)
Buna ziua,

As dori sa va intreb daca intr-o curte sunt 2 case, cu CF-uri diferite, atunci cand una dintre ele se doreste sa se vanda este nevoie de acordul celuilalt proprietar pentru vanzare?

Va multumesc mult anticipat :)
O zi frumoasa.