avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Activitate emilia19p

Activitate emilia19p

Răspuns la discuția MARTOR LA TRIBUNAL
Multumesc de raspuns.. amenda nu stiti aproximativ cam ce valoare ar avea?
Buna ziua! As dori sa intreb daca in cazul in care sunt chemata sa depun o marturie la tribunal prin citatie sau fara citatie nu prea stiu cum este procedura exacta si eu nu doresc sa merg sa depun marturia respectiva ma poate obliga sa merg sau e obligatoriu sa merg sa depun si ce se poate intampla in cazul in care refuz sau in cazul in care nu ma prezint...va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns. Va multumesc
Răspuns la discuția Pensie anticipata
Va multumesc pentru raspuns m-am nascut in 29.08.1956, saptamana viitoare implinesc exact 56 ani
Buna! am lucrat pana acum jumatate de an la posta romana din care am iesit in ordonanta iar apoi in somaj. Am 56 ani si un total de 36 de ani lucrati pe cartea de munca ...somajul fiind de doar 550 ron as dori sa imi spuneti daca pensia anticipata nu ar fi mai mare mai avantajoasa cam cata penalizare as avea si cum se calculeaza ..... in mana salar luam pe luna 1200 ron ati putea va rog sa ma ajutati cu un calcul.
Va multumesc
Buna! as dori sa ma ajutati cu un sfat .. tatal meu vrea sa isi treaca partea lui din casa pe mine (casa e cumparata si trecuta la ora actuala pe parinti pe mine si sotul meu),tatal avand un fiu din casatoria anterioara si nu vrea sa avem probleme cu impartitu casei dupa moarte, m-am interesat la notar cum ar fi mai bine sa facem sa fie si tatal meu multumit si impacat ca va putea ramane in casa si va fi ingrijit asa cum se cuvine dar si eu sa nu am probleme mai tarziu sa ma atace sa incerce sa ia ceva din casa si la notar mi s-a propus un contract de intretinere fara uzufruct care zicea ca ar fi bun pentru linistea amandurora dar totusi sa ma consult si cu un avocat sa cer o parere cum ar fi mai indicat asa ca daca puteti sa-mi spuneti cam ce ar fi mai potrivit si mai sigur pt noi si daca nu ar fi o modalitate sa le facem pe amandoua si vanzare si intretinere. Va multumesc!
Buna! as dori sa imi spuneti si mie daca am o casa cumparata cu parintii si jumatate e pe mine si sotul meu si cealalta jumatate e pe parintii mei...(tatal meu mai are un copil din prima casatorie si nu am vrea ca dupa moartea lui sa ia parte din casa ) nu ar putea tatal meu sa isi faca un testament ca dupa moartea lui partea lui sa ne ramana noua si cat de puternic ar fi acel testament sa nu poate fi contestat si unde l-as putea face la avocat sau la un cabinet de notariat. Va rog mult indrumati-ma cum ar fi mai bine.
Multumesc mult acum m-am lamurit.
Multumesc pentru raspuns...acum sa nu abuzez de rabdarea dumneavoastra dar vreau sa imi spuneti daca am calculat corect faptul ca voi lua somaj undeva la 415 lei....daca nu va rog mult ajutati-ma cu un calcul exact daca se poate .
Buna! am fost disponibilizata de la locul de munca si urmeaza sa imi fac somaj si as vrea sa stiu cum se calculeaza dupa 36 de ani lucrati si cu un salar de 1200 lei in mana e posibil sa iau un somaj mai mare sau va fi somajul normal de 75% din salarul minim pe economie plus 10% cat se da pt un stagiu de cotizare mai mare de 20 ani asta daca am inteles bine. Va rog mult sa ma lamuriti sa stiu la ce sa ma astept. Va multumesc!
Buna! am lucrat la Posta Romana si recent am fost disponibilizata primind o decizie prin care imi vor fi date salarii compensatorii.... de atunci se tot aud discutii cum ca se impoziteaza 16%, 33 % dar nimeni nu imi poate spune ceva concret. Va rog mult ajutati-ma sa ma lamuresc pana la urma cat la suta se impoziteaza aceste salarii. Va multumesc