avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Activitate valentinabitca

Activitate valentinabitca

Buna ziua.
As dori sa va intreb si eu, daca sunt in concediu de maternitate, adica cele 126 de zile, si intru in concediu de crestere copil din 24 aprilie 2017, avand in vedere ca medicalul pe luna aprilie e pana in 23.04.2017.
Deoarece toti angajatii au primit Bonurile cadou de Pasti.Mi nu mi s-au acordat. Mentionez ca in Decembrie, le-am primit pe cele de Craciun, fiind tot in concediu de maternitate.
Eu momentat ma consider inca angajata.
Va intreb: am dreptul la Bonurile cadu de Pasti sau nu?
P.S. O colega de a mea de anul trecut fiind in Concediu de maternitate a primit si Craciun, si de Pasti!
Va multumesc!
Buna ziua.
As dori sa intreb si eu ceva, daca poate sa-mi raspunda un avocat.
Eu am depus dosar pn cetatenie, in Iasi in aprilie 2013. Mi s-a zis sa astept sa ma cheme pn juramant, am depus dosarul sun articolul 11 pn cetatenie. Anul acesta am scris scisori la Autoritatea pn Cetatenie, si am primit un singur raspuns ca dosarul meu e in curs de solutionare.
Momentan eu locuiesc de 4 ani in Romania, si m-am gandit ca la nul fac 5 ani de casnicie, atunci as putea sa depun un alt dosar sub articolul nr. 8?
Sau nu mai pot sa mai depun un dosar? Fiindca atunci cand am depus dosarul a trebuit sa scot de la notar un act precum ca nu am mai depus vreun dosar pn cetatenie?...
Cine ar putea sa-mi raspunda?
Am specificat ca vreau sa-mi pastrez domiciliul in Romania, dar am nu am lasat o copie a certificatului de casatorie din Romania, doar cel Moldovenesc legalizat la notar, fiindca eu am depus sub art. nr. 11.
Cred ca ar fi trebuit sa am deja cetatenie, odata ce am nascut aici, copilul are, locuiesc aici, lucrez s. a.m.d.
M-am uitat pe lista de cetatenie si acolo sunt invitate persoane care au un numar mult mai mare de dosar ar al meu nici nu e acolo...
Va rog din suflet sa ma ajute cineva.
Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția divort
multumesc de raspuns
eu am unde locui in R.Moldova, deoarece casa parintilor mei imi revine mie ca mostenire.
Aici in Romania, stam 4 persoane in doua camere efectiv.Eu, sotul, fiiica lui de 9 ani, care a rams in custodia lui dupa divortul cu fosta sotie, si fiica mea de 6 luni.Va imaginati ca este f. greu.Dar am crezut ca niste eforturi vom depasi momentul si in maxim un an doi vom merge si ne vom stabili la parintii mei in R.Moldova.
Dar..Domnule nu se poate, este un om dificil, si abia acum imi dau seama...
Ce sa fac cand sunt amenintata verbal si chiar corporal? Sa implic aici politia sau mai bine sa plec cand pot in Moldova sa nu ma mai intorc cu fiica mea?...
Ce sa fac eu, daca el nu-mi da divortul? (asa ce-l putin mi-a zis)
Ma ameninta ca capilul va ramane la el cum a ramas de la prima lui sotie, iar eu am sa-i platesc pensie alimentara, ce pot sa fac eu, ca mi-i frica de asta?
e greu sa fii strain printre straini...

Am uitat, fata mea are si certificat de nastere si ramanesc si moldovenesc, si pasaport romanesc, ca am fost de doua ori in vizita in Moldova.
Discuție divort
buna ziua
as avea si eu o intrebare,daca se poate...
cum pot divorta, si daca pot divorta inclusiv in R.Moldova, daca am un copil minor, si eu sunt cetatean moldovean, iar sotul e roman.
Trebuie sa-mi caut un avocat banuiesc, fiindca am copilul mic, iar sotul nu vrea sa renunte la el...
Specific, ca acum ma aflu in Romania.
Ce drepturi am eu aici, avand doar carte de rezident.
P.S. Eu cu sotul avem pur si simplu o incopatibilitate de caractere... si in rest, sunt multe de spus in cuvinte putine.
Va multumesc anticipat.
Am o mare problema.Dupa multe certusri cu sotul meu, in fine eo problema personala, nu-mi da procura s a plec in R.Moldova.Spune-ti-miva rog frumos daca pot pleca in MD, daca am certificat de nastere atat moldovenesc, cat si romanesc, si pasaport Ro pn mica mea fetita de 3 luni. ma pot intoarce acasa fara el, va rog frumos ajuta-ti-ma, sau cam sa fac sa pot scoate fetita din tara...
multumesc
Răspuns la discuția Calatorie cu minor in Moldova
Nu , nu m-am gandit asa.Doar ca sotul avand aici serviciu stabil, ma gandeam ca poate reusesc sa merg singura in Moldova, dar am inteles ca m nevoie de declaratie de la notar.
Merci de raspuns.
Buna ziua. Am avut o mica vacanta in R.Moldova, si am reusit sa-i fac in Chisinau fetitei mele de 3 luni certificat de nastere moldovenesc, ea fiind nascuta in Romania, Bacau anul acesta in august.(Are si certificat de nastere romanesc)
Am si eu o intrebare pot calatori cu ea in R.Moldova fara a fi insotita de sot doar cu certificatul moldovenesc si pasaportul romanesc, eu avand aici in Romania doar carte de rezident.
Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția cetatenie romana
multumesc mult
buna ziua, sunt casatorita cu un cetatean roman de un an de zile, si daca vreau sa depun pn cetatenie romana de ce acte am nevoie.va amintesc ca am o fetita (are 2 luni)din aceasta casatorie si e cetateanca romana. As vrea sa depun dosar in Iasi, dar nu stiu de acte am nevoie.
va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția cetatenie Ro
Am inteles ca pn angajare nu am nevoie.Acum nici nu pot, ca stau cu bebele acasa.Deci eu nu am 5 ani de trai in Ro, si nu am nici o sansa acuma?