Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Recalificările fiscale - riscuri pentru companii. Lectori: EY România. Marți, 19 Octombrie, ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate dara3923

Activitate dara3923

Eu am achitat integral onorariul avocatului si cheltuieli de judecata. Ma interesa doar in cate zile voi sti numarul dosarului sau cum se zice. Ingrijorarea mea vine din faptul ca au trecut deja 7 zilesi inca nu s-a facut contestatia, desi am depus si toate documentele. Atat
Va rog sa-mi spuneti cat dureaza, in instanta, sa se dea numar de inregistrare unui dosar. Am contactat un avocat si am cazut de acord, eu m-am achitat de obligatii, el urmand sa depuna o contestatie la o decizie ANRP (are un termen). Inca nu a depus-o, mi-a zis ca luni o va face si marti sau miercuri imi va comunica numarul dosarului, asa cum i-am cerut eu. Dureaza o zi sau doua ca sa se dea numar unui dosar dupa ce se depune contestatia? Mi-e frica sa nu treaca termenul pentru ca timp de o saptamana nu a facut nimic si mai bine apelez la un alt avocat in timp util. Multumesc!
Matusa mea a decedat in februarie 2019 si o mosteneste verisoara mea. Va rog frumoas sa-mi spuneti daca pentru un teren agricol extravilan pentru care matusa nu platea impozit fiind urmas de veteran de razboi trebuie platit in 2019 impozit. Eu am inteles ca anul acesta se platesc impozitele pana pe 30 septembrie de catre cei care au detinut teren in 2018, deci pentru terenul pe care l-a detinut matusa mea si pentru care se va face succesiunea zilele astea se va plati impozit in 2020 pentru 2019. Daca nu am inteles bine, ca rog, sa-mi spuneti.
Buna seara! Am fost la o banca unde am vrut sa deschid un depozit la termen pentru ca au dobanzi bune si am fost refuzata pe motiv ca nu sunt nici salariata, nici pensionara. Pentru a putea depune banii, am cerut deschiderea unui cont curent unde sa se faca transferul banilor si mi-au spus ca nu se poate si nici alta solutie nu mi-au oferit, doar m-au refuzat pe motiv ca astfel se evita fraudele. Cred ca politia, DIICOT, sau nu stiu ce institutie se ocupa cu asa ceva si pot face verificari la sesizarea bancii, dar mie nu mi se pare in regula sa nu imi pot deschide cont la acea banca doar pentru ca nu imi gasesc de lucru la 58 de ani.
Intrebarea mea este daca asta e discriminare sau doar bataie de joc.
Metionez ca
1 - am fost si la alte banci din orasul meu, am intrebat daca pot deschide un cont curent in care sa se faca transferul banilor, apoi sa constitui un depozit si mi-au spus ca se poate fara nici o problema chiar daca nu am servici
2 - am trimis o sesizare online bancii respective si mi s-a spus sa ma duc la agentia respectiva si sa 'urmez pasii' pentru deschiderea contului ceea ce am si facut; doar am completat cererea si urmeaza sa o aprobe o comisie, dar nu se stie cand si uite asa pierd oferta care ma interesa
Tata a avut un cont bancar, el era titular, iar fratele meu imputernicit. Mama a fost de acord, ei s-au gandit ca daca nu mai pot ajunge la banca sa poata face anumite operatiuni fratele meu. Acum cateva luni, tatal meu a cazut, a avut o lovitura la cap si si-a fracturat coloana cervicala. Nu a paralizat, dar nu a mai fost ca inainte (este imobilizat la pat, are perioade cand nu este constient, trec zile intregi si el nu stie nici cum il cheama, apoi isi revine o perioada). Urmeaza tartament cu medicamente recomandate de psihiatru, neurolog, cardiolog, nefrolog, etc.
Acum fratele meu a scos toti banii si i-a depus la o alta banca pe numele lui. Poate ca nu am fi aflat, dar i-a zis mamei ca a gasit o alta banca care ofera conditii avantajoase la depozite, ca a facut un cont pe numele lui si i-a spus o valoare a depunerii la jumatate fata de cat erau in vechiul cont si cand mama l-a intrebat unde sunt restul de bani a balbait ceva despre niste titluri si ca va veni cineva de la banca ca sa inchida contul, pentru ca nu se poate face decat cu acordul titularului. Tata oricum nu mai judeca, nu e rational decat perioade scurte de timp.
Problema este ca abia acum a realizat si mama ca e o „capcana” pe care i-a intins-o fratele meu: a adus un psiholog si a obtinut un referat de la un neurolog despre starea de sanatate a tatalui pentru Asistenta Social (a zis ca incearca sa obtina aprobarea pentru un asistent personal) si ca va veni o comisie acasa sa faca o ancheta sociala. Acum spune ca nu mai se face nici o ancheta sociala pentru ca nu-s indeplinite conditiile, dar uite ca vine un reprezentant al bancii sa obtina consimtamantul tatei pentru luchidarea contului.
Mama spera sa obtina banii inapoi si nu stie daca are vreo sansa. Ce sa faca? Sa nu primeasca reprezentantul bancii pentru a nu se inchide contul? Sa ceara o alta parere medicala in ceea ce priveste starea de sanatate mintala a tatalui meu? Daca tata nu are consimtamant, si o sa incerc sa demonstrez acest lucru, fratele meu poate face orice cu banii doar pentru ca a fost imputernicit?
O sa ajung si la avocat, dar vreau sa stiu daca mama are sanse de a obtine banii care au fost in cont? Adica sa fie tot pe numele tatei, fratele sa ramana imputernicit pe contul vechi. Am uitat sa spun ca tata mi-a spus ca nu e de acord cu ceea ce a facut fratele, dar nu stiu ce poate declara celor de la banca si poate mai reusim sa reparam ceva.
Astept lamuriri. Va multumesc!
Am fost administrator a unui SRL care a fost radiat de catre Registrul Comertului in august 2017. In 2004 societatea nu a avea nici o restanta la plata contributiilor si nici alte datorii, dar nu am cerut radierea, s-a facut dizolvarea din oficiu in 2005 si in august 2017 am primit pe email de la lichidator certificatul de radiere. Acum am primit o notificare de la ANAF ca am de platit o suma (debite + accesorii) si sa ma prezint in termen de 5 zile. Ma voi duce sa vad despre ce e vorba, dar va rog sa ma sfatuiti ce sa fac si cum sa procedez la aceasta intalnire pentru ca de 13 ani nu am primit nici o notificare cum ca societatea ar avea datorii (sigur nu avea si nici pe site-il MF nu apare) si este deja radiata. Cred ca e o greseala sau un abuz. De fapt ce se urmareste? Astept un sfat. Multumesc
Va multumesc!
Am verificat lista datornicilor pe site-ul ANAF la 30.09.2017 si nu apare societatea, o sa merg la ANAF zilele astea si, daca e cazul, voi apela la ajutorul unui avocat.
Se mai afla cineva in situatia mea pe aici? Daca da, va rog sa-mi spuneti la ce sa ma astept de la functionarii de acolo, Am impresia ca e ceva in neregula sau poate ca nu, dar daca la 30 septembrie 2017 nu exista nici o datorie, acum apare un debit de 5 ori mai mic decat accesorii (care presupun ca sunt penalizari ceva) si in 3 luni nu se putea multiplica sume datoriilor de atatea ori + ca nu apare nicaieri pe site-ul ANAF vreo datorie
Pentru un SRL care a fost dizolvat din oficiu in 2004 si radiat tot din oficiu in august 2017 si care nu a avut niciodata datorii la „stat” (absolut niciuna) si care si-a achitat toate celelalte datorii catre banci si alte persoane, am primit, in calitate de asociat (celalalt a decedat in 2001 si de atunci nu a mai functionat societatea) o notificare in care sunt anuntata ca:
- societatea inregistreaza obligatii fiscale restante in suma totala de n lei, din care n1 debite si n2 accesorii
- SC A SRl este declarata insolvabila fara bunuri sau venituri urmaribile, conf PV din 09.03.2017 (eu in martie am primit o notificare de la un lichidator ca va radia SRL ul din oficiu, am vorbit la telefon si apoi in decembrie am primit prin email fisierul cu anuntul de radiere, dar nu stiu despre ce PV este vorba)
- Din informatiile si mijloacele de proba detinute, exista conditiile legale ptr a incepe verificarile in vederea stabilirii daca sunt indeplinite cerintele angajarii raspunderii solidare, in temeiul art. 25 alin (2) lit c) si d) din Legea 207/2015 privind codul de procedura fiscala

De unde poate fi suma datorata, daca eu am mai fost la fisc (in 2003) si am verificat daca societatea are datorii si nu avea? Am verificat si pe site-ul Ministerului finantelor anul trecut. Cel care a facut radierea nu m-a notificat ca am de platit ceva, cred ca ar fi facut-o. Daca exista vreo datorie ma notificau ca sa nu se prescrie, asa presupun, au trecut 16 ani de cand si-a intrerupt activitatea si de atunci am mai primit o amenda (2004) pentru nedepunerea documentelor fiscale pe care am platit-o si am anuntat ca societatea isi intrerupe activitatea. Deci de mai mult de 10 ani cei de la ANAF nu mi-au trimis nimic in legatura cu vreo datorie.
Daca nu am venituri, conturi bancare (doar unul de credit) si nici un bun pe numele meu, ce se intampla daca nu achit suma n? Chiar o sa primesc condamnare cu executare?
Astept un sfat, multumesc frumos
buna ziua,
va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac pentru a plati un impozit pentru o suma de bani pe care am retras-o anul trecut de pe un site de poker. suma e foarte mica, dar cred ca trebuie sa platesc un impozit. ce formular se completeaza si unde se depune taxa?
va multumesc
ynocentta ai dreptate, ce am scris e prea stufos, dar amvirdan mi-a raspuns clar:
Din comitet nu pot sa faca parte rudele pana la gradul patru si, fireste membrii unei familii: sot-sotie (care nu sunt rude dar sunt o familie).
- acum cateva zile am intrebat daca conform legii 230/2007 poate fi presedinte o persoana care nu este nici membru al asociatiei si care nu este proprietar si am primit raspuns; in urma cu 3 ani cand a fost ales si mi se parea ca nu corespunde conform legii, am intrebat aici si am primit acelasi raspuns, dar si un sfat: daca omul isi face treaba ar fi bine sa ramana acolo unde e; am asteptat si nu a fost deloc asa
- procesul verbal din 24.04.2013 este un fals sau cum s-o zice: nu a fost convocata nici o adunare generala, ci a fost incheiat de catre tata (proprietar si membru al asociatiei) si fiu (presedinte neproprietar); alaturi a mai semnat inca un membru care are dreptul sa fie in comitet, dar care nu locuieste aici pentru a-mi confirma acest lucru.
* la precedentele adunari generale se afisau anunturi pentru convocare si as fi vazut convocarea daca exista
* si nu e numai asta: am tot intrebat cand se mai tin adunari si mi s-a spus ca nu e cazul
* dupa cum vezi aveau si motive sa nu convoace din moment ce 2 membri din 3 sunt rude
- problema pe care as fi vrut s-o vad rezolvata era diminuarea salariului administratorului, deoarece orele de munca nu mai erau aceleasi dupa ce toti am incheiat contracte individuale cu furnizorii; asta era oful meu, dar ce puteam sa fac? nimeni nu m-ar fi sustinut pentru ca din 8 apartamente, 6 aveau datorii la furnizorul de energie termica si sperau sa treaca usor usor 3 ani ca presedintele le-a zis ca se prescriu dupa perioada asta
- la ultima adunare generala toti au tipat ca nu platesc administratorul. ca nu a facut nimic din iulie 2013 si presedintele le-a reprosat: "ati uitat ca v-am dat la toti adeverinta ca nu aveti datorii la asociatie ca sa va puteti instala gaze si centrala?" #-o - no comment
- interesul celor 2 de a fi in comitet exista: lucrari fara acte, doar cu banii in mana fara chitante, fara a fi trecute in contabilitate: igienizare subsol, montare becuri cu senzori pe holul scarii, izolatie termica exterioara a fatadei, etc (sa nu-mi ziceti ca nu e legal ca stiu, dar le-a fost mai usor sa mearga din usa in usa si sa ceara bani, sub pretextul ca daca se dau chitante atunci trebuie platit mai mult pentru ca la o eventuala adunare m-as fi trezit eu sau altcineva sa fim impotriva si probabil si altii); ma saturasem sa fiu Gica Contra si acum nu stiu ce sa fac, logica imi spune sa merg si sa reclam toate astea + altele care nu apar aici pentru ca am dovezi, dar nu stiu daca rezolv ceva.

ynocentta cam asta ar fi, poate am reusit sa fiu mai explicita. Totusi imi permit un mic sfat in ceea ce te priveste: de cativa ani vad ca esti foarte activ pe forum si ai evoluat in exprimare, dar redactarea lasa de dorit si imi este greu sa citesc un text care la inceputul randului are o virgula (vezi mai sus) sau alt semn de punctuatie. Asta nu inseamna ca nu iti sunt recunoscatoare pentru ca te-ai oprit, ai citit lalaiala mea si chiar mi-ai raspuns