avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Activitate albertoconstruct

Activitate albertoconstruct

Salut,am o mare nelamurire,ce pot sa fac in cazul in care am emis factura si chitanta catre X care mi-a semnat factura in rosu mi-a inapoiat-o dar "a uitat" sa-mi plateasca?
chiar nu poate raspunde nimeni....
in calitate de constructor am fost in situatia exacta la care faceti referire,acum nu stiu daca s-a procedat corect dar am fost exclus de la procedura in situatia data.
In calitate de constructor am incheiat in urma unei licitatii achizitie publica un contract subsecvent cu o anumita primarie.In cursul anului 2013 am emis catre aceasta o vactura cu o anumita valoare urmand ca in teremen de 30 zile achizitorul sa onoreze cu plata acesteia.In contractul ce sta la baza colaborarii dintre constructor si beneficiar exista o clauza prin care se mentioneaza ca daca in termen de 30 zile de la emiterea facturii beneficiarul nu face plata se percep penalitati de 0.5%/zi de intarziere.
la momentul actual le-am calculat penalitati de intarziere ce depasesc cu mult peste suma facturata (aici datorita procentului de calcul pe zi de intarziere) si am emis o notificare catre acestia.
Doresc sa stiu daca sa fac pasul de a actiona in Instanta si ce sanse am ca sa-mi recuperez atat suma facturata cat si penalitatile calculate .
Multumesc.
Răspuns la discuția Achizitii Publice-Fisa de date.
Ma bucur ca sunteti de parere cu mine,dar asa cum ati precizat garantia de participare a fost facuta prin OP in contul Autoritatii Contractante,si avand mentiunea "GARANTIE DE PARTICIPARE LICITATIE" ..deci normal ar trebuii sa accepte contestatia..problema este sa continue procedura prin desfacerea ofertei mele..caci asi fi fost castigator:D ..Multumesc pentru implicare..
Răspuns la discuția Achizitii Publice-Fisa de date.
Eu azi am inaintat contestatia,am invocat toate motivele,am cerut ca sa anuleze decizia de inacceptabilitate a ofertei mele si sa continue procedura de deschidere prin deschiderea si a ofertei mele.Asta stiind concurenta,asi fi declarat castigator:D,criteriul de calificare este "pretul cel mai scazut",si asi fi avut cel mai mic pret:D .Sper asa sa faca,sau cel putin sa se anuleze.....o sa va tin la curent cu ce se intampla..Multumesc.
Răspuns la discuția Achizitii Publice-Fisa de date.
Am fost inteligent si nu am luat oferta inapoi:D ..aici am decis repede,iar maine o sa inaintez contestatia si am sa o formulez cat de bine si corect am sa pot.Multumesc tuturor.O zi faina si sper sa reusesc.
Contractul este indeplinit de catre mine in totalitate exact asa cum este specificat,fara abateri,pe cale amiabila am incercat,ei zic ca nu au finantare,si ca tot incearca,dar este vorba de 497 000 RON,si am nevoie in perioada asta critica,singura solutie ramane instanta..
Chiar daca am emis catre autoritate o factura proforma,pot calcula,actiona in instanta?
*Da,contractul este de achizitie lucrari constructie"Baza sportiva" ...
Răspuns la discuția Achizitii Publice-Fisa de date.
Am precizat mai sus ca garantia de participare a fost depusa cu OP.in contul specificat in urma discutiei telefonice si atasat la oferta.Problema este ca au zis ca nu este contul bun cel in care am depus,desi este tot contul autoritatii contractante,pe care mi l-au comunicat telefonic..Iar in fisa de date se cere garantie de participare dar nu se da contul,iar singurul cont care este in fisa de date este cel de la garantia de buna executie,care este cu totul altceva.Multumesc.