avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Activitate DiaD

Activitate DiaD

Conform legislatiei, care este documentul justificativ pentru plata salariilor, atat platite in numerar, cat si pe card? Multumesc.
Se deschide un punct de lucru in acelasi judet, in alta localitate decat sediul social.
La punctul de lucru vor fi mai mult de 5 angajati. Va rog sa-mi spuneti daca sunt necesare acte aditionale pentru angajati si daca se depune o declaratie distincta numai cu impozitul pe venit pentru punctul de lucru. Multumesc.
Discuție Marire salariu
Pentru marire de salariu, care este termenul limita de transmitere revisal? Multumesc.
Pentru obtinerea certificatului de rezidenta pentru o persoana fizica, cetatean italian, asociat si administrator al unei societati infiintate anterior, care achizitioneaza un imobil in Romania, care sunt documentele necesare? Multumesc.
Am terminat managementul si vreau sa-mi deschid PFA ca si agent de vanzari, sa inchei contracte cu societati comerciale pentru care sa prestez acest serviciu.
Va rog sa ma ajutati cu cateva coduri CAEN .
Multumesc anticipat.
Pentru o campanie de fidelizare a clientilor, putem acorda tichete de masa? Multumesc.
Dupa data deschiderii procedurii nu se mai calculeaza penalitati, chiar daca este un contract de colaborare intre 2 societati comerciale?
Penalitati se calculeaza de la scadenta pana data intrarii in insolventa si se pot factura ulterior intrarii in insolventa, adica azi? Multumesc.
Pentru un client care a intrat in insolventa si care la data respectiva avea o restanta, cum se procedeaza d.p.d.v. al penalitatilor: cum se factureaza (fara tva?), raportarea se face la perioada de la inceperea procedurii de insolventa si cum se pot recupera aceste sume daca nu accepta aceste penalitati stipulate in contract? Multumesc.
La un contract de inchiriere in care se specifica termen de reziliere 30 zile, se face un act aditional 1 in care se modifica acest termen in 90 zile. Ulterior se incheie un act aditional 2 de prelungire a contractului in care nu se mai specifica nimic legat de termenul de reziliere.
D.p.d.v. juridic, care este termenul de reziliere actual, cel de 30 zile din contractul prelungit sau 90 zile din actul aditional expirat?
Multumesc.
Daca sunt licentiata in economie si vreau sa-mi deschid PFA, ce servicii pot presta conform CAEN si ce drepturi am in colaborarea cu firma pentru care lucrez? Pot sa-i semnez situatiile financiare si sa-l reprezint legal in toate situatiile? Multumesc.