avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1046 soluții astăzi
Forum Activitate cretu06

Activitate cretu06

Buna ziua ,
Am fost citat la politia rutiera pentru un accident rutier minor , dupa ce m-am prezentat agentul constatator m-a acuzat ca am plecat de la fata locului sanctionanduma cu amenda si retinerea permisului ptr 30 zile .
Mentionez ca a facut afirmatii calomnioase la adresa mea si s-a transformat in aparatorul celui care a reclamat , a facut poza la masina mea pe partea opusa unde s-a declarat ca eu as fi lovit masina cealalta unde eu am niste zgarieturi minore ( aproape invizibile ) de care eu nici nu stiam si culmea cu telefonul mobil( posibil personal)- nu trebuie sa aiba aparat foto omologat?
Ulterior am constatat ca nu mi s-a emis autorizatie de reparatie .
Intrebarea mea este daca Agentul constatator avea obligatia de a imi emite autorizatie de reparatie si care este legea pentru a putea face dovada de abuz in instanta.
Multumesc!
Buna ziua,

Functionar public , angajat de catre primarie

Cornel Vasile a scris:

Sunteti functionar public sau contractual?

Buna ziua ,
Daca esti angajat ca jurist la o institutie a statului se poate sa prestezi servicii de consultanta juridica la o firma privata?
Multumesc!
Buna ziua ,
In cadrul unui proces parata a avut terme de 25 zile de la comunicare sa depuna intampinare mai concret a primit pe data de 26.01 2021 ( data postei , procesului verbal de inmanare )comunicarea si depus intampinare in data de 22.02.2021 dupa calculul meu sunt 28 zile ( 21.02 a fost duminica).
Intrebarea este daca este corect calculul si pot cere exceptia tardivitatii la primul termen?
Buna Ziua,

Am facut reclamatie la OPC impotriva unui dezvoltator imobiliar cu care am incheiat un antecontract de vanzare si contract de vanzare cumparare imobil pentru nerespectarea acestoara inclusiv prioiecte si autorizatie de constructie , institutie care l-a sanctionat si dat masuri de refacere a lucrarilor si returnare de bani ptr lucrari neefectuate, dezvoltatorul a contestat amenda in instanta pierzind irvocabil, eu am actionat in judecata dezvoltatorul pe comercial castigind instanta obligandul sa returneze o suma de bani ( el mai poate face recurs)
Cum ma pot asigura in baza hotararii din procesul cu OPC ( eu fiind pagubitul) si hotararii de la comercial ca imi pot recupere suma de bani el avand propritati si bani in banca.
Multumesc!

Am facut o reclamatie la Opc in legatura cu nerespectarea
unui contract imobiliar(constructie casa) de unde am
primit raspuns ca se constata nerespectarea contractului
si intocmeste un proces verbal in care il obliga pe
constructor sa repare si sa returneze diferents de bani
Constructorul a contestat i instanta amenda si masurile
dar pierzind procesul fiind hotarare judecatoreasca definitiva.
Eu am facut si expertiza extrajudiciara din care reiese o suma de aprox 40.000 eur
In calitate de pagubit avand si hotararea judecatoreasca
cum pot sa-mi recuperez preudiciul, ma pot duce la un executor?
Multumesc!
Buna Ziua,
In urma cu aprox 2 ani am cumparat o casa intr-un asa zis cartier rezidential,dupa ce m-am mutat am descoprit lucrari neefectuate conform proiectelor si m-am adresat primariei care a dat autorizatia de constructie si a semnat pe procesul verbal de terminarea lucrerilor " ca sunt conforme cu proiectele si se accepta receptia"
dupa multe petitii la primarie ne raspunde ( in luna iulie 2011) ca constructorul a construit fara autorizatie si proiecte ( este vorba de sistemul de canalizare) si in consecinta il vor actiona in judecata ( mai fusese amendat) .In luna ianuarie fac o noua petitie la primarie in care intreb ce masuri sau luat , si culmea primesc raspun ca , constructorul a depus docum ptr obtinerea autorizatiei( culmea pe o lucrare facuta in 2008.Mentionez ca dezvoltatorul a fost sanctionat de catre Apele Romana pentru nerespectarea proiectului depus pentru a obtine aviz.
Catre cine ma pot adresa ptr a controla primaria care pur si simplu isi bate joc.
Multumesc!
Buna Ziua,
Sunt in situatie in care sunt facturat abuziv( facturi de apa,electricitate ,iluminat public fara a avea autorizatii si neavand nici in codul CAEN ca obiect de activitate comertul) de catre un dezvoltator imobiliar fara a avea contract cu el , facand reclamatie la ANPC dindu-mi dreptate sanctionand
dezvoltatorul si masura sa restituie banii platiti anterior ,dupa care am sesizat Politia
care nu a facut nimic .Mentionez ca sunt platitor de impozit (inclusiv iluminat public)
INTREBAREA MEA ESTE CARE ESTE INSTITUTIA CARE IMI POATE RASPUNDE FOARTE CLAR CA ACESTA INCALCA LEGEA SI SA ACTIONEZE IN CONSECINTA.

MULTUMESC!
Discuție santaj
Buna Ziua,

Sunt in situatia in care am facut mai multe petitii la intitutiile statului fata de nerespectarea proiectelor, avize, contracte etc , de catre un constructor imobiliar,
petitii la care am primit raspuns favorabil( prin care i sau dat amenzi si masuri constructorului) . Ca urmare acest constructor impreuna cu avocatul sau imii trimit prin executor o somatie prin care imi cere o suma de bani daca nu ma duc sa dezmint in presa ca petitiile nu sunt adevarate) .
Consider ca este un act de santaj .
Ce trebuie sa fac?

Multumesc!