avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Activitate catimicu

Activitate catimicu

Buna ziua ,

As vrea sa stiu cum se procedeaza in cazul acordarii de liber atunci cand s-a lucrat in zi de sarbatoare legala in tura de 12 h.

Va multumesc
Discuție clasa 0
Buna ziua,
Fata mea a implinit 6 ani pe 15 martie si automat a fost inscrisa la clasa 0(conform procedurii) Intrebarea mea este daca ma pot razgandi in acesta privinta adica sa mai ramana un an la gradinita si abia la anul cand va avea 7 ani jumate sa intre la clasa zero.

Va multumesc.
Buna ziua,

Socrii mei sunt proprietarii unei case .Acestia au 2 fii : sotul meu care locuieste cu mine la o alta adresa si fratele mai mic al sotului meu (35 ani) acesta locuind impreuna cu parintii. El nu este casatorit deoarece prezinta un handicap mintal(nu stiu exact diagnosticul)adica nu are discernamant, nu poate vorbii si are o capacitate minima de intelegere.Intrebarea mea este daca socrii mei pot lasa proprietatea respectiva fiului cu handicap fara ca sotul meu sa beneficieze de ceva. Care ar fi procedura.
Va multumesc
Buna seara,
De trei ani locuies impreuna cu parintii mei(inainte locuiam la bloc dar tatal meu s-a imbolavit de cancer si a trebuit sa ne mutam cu ei). proprietarul locuintei este chiar tata. Doresc sa stiu care sunt etapele pentru a devenii proprietarii locuintei.Mentionez ca mai am o sora care sta in aceasi localitate cu noi

Multumesc frumos
Discuție angajare
Buna ziua,


O persoana care a iesit la pensie anticipat mai are posibilitatea de a mai ocup un loc de munca?
Sub ce forma?(contract de munca, PFA......)
Buna ziua,

La firma care lucrez seful meu nu mi-a acordat concediu de odihna pe motiv ca nu are cine sa ma inlocuiasca dar totusi m-a pus sa fac o cere de concediu ca sa fie acoperit in caz de control si ca ''vedem cum o s-o rezolvam, probabil c-o sa iti platesc concediul''.Acum la sfarsit de an a venit cu codul muncii si mi-a spus ca nu se platesc concediile decat in caz de demisie si ca cine nu a luat concediu pe parcursul anului l-a pierdut.Intrebarea mea este daca eu mai pot face ceva in acest sens?Vreau sa va spun ca exista posibilitatea de a-mi recupera cererea de concediu de odihna deoarece am acces la o parte din acte.
Va multumesc si va doresc SARBATORI FERICITE!
Buna ziua,

De curand am achizitionat un autoturism din Germania si am platit taxa de poluare care a fost de 1255 ron.Am luat legatura cu un domn avocat dar in urma discutiilor purtate cu dansul sunt complet derutata. Domnul avocat imi percepe un onorariu pe care dansul spune ca nu-l va depune la dosar si nici alte taxe pentru ca statul roman '' plateste numai taxa auto nu si cheltuielile de judecata''iar in instanta ma voi reprezenta singura...................Nu stiu daca nu cumva in recuperarea acestei taxe nu ma rup mai rau decat sa ma carpesc sau nu am nimerit avocatul care trebuie.
Va multumesc
Răspuns la discuția oug nr 1/2012
Buna ziua,

Va multumesc pentru raspuns dar din cate inteleg(nu sunt de specialitate) nu s-a schimbat nimic. Si inainte se proceda la fel, oamenii plateau taxa dupa care (cei care aveau bani si curaj) actionau statul in judecata pentru recuperarea ei. Nu vad rostul acestei ordonante.............sau poate s-a inteles gresit.
Discuție oug nr 1/2012
Buna ziua ,
De curand am achizitionat un autoturism opel corsa an de fabricatie 1998. euro 2 adus din Germania. Vreau sa- l inscriu in circulatie. Din cate am inteles s-a publicat in Monitorul Oficial o ordonata de urgenta prin care se suspenda taxa de poluare numai ca nu-l pot inscrie pana nu platesc aceasta taxa. Care este realitatea si cum ar trebui sa procedez.
Va multumesc.
Sunt asistenta medicala si am un pfa .As dori sa stiu care sunt cheltuielile deductibile.
Multumesc