avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Activitate Mihaela Caracoti

Activitate Mihaela Caracoti

Răspuns la discuția fondul Mihail Kogalniceanu
Ba da, din pacate este adevarat. Avand in vedere ca decontarea alocatiei financiare nerambursabile se va face intr-o singura transa pentru toate activitatile pe baza Cererii tip de eliberare a alocatiei nrambursabile si ca beneficiarii sunt obligati sa efectueze activitatile pentru carea au solicitat finantare in maxim30 de zile lucratoare de la data semnarii ctr, de finantare de catre beneficiar, deci ceea ce ati scris, d-le "cerlas" este "realitatea" desfasurarii acestui program. Asta in cazul si in speranta in care acest aspect se va modifica pana la lansarea lui. Un astfel de program ar trebui sa se bazeze pe principiul egalitatii de sanse :D Oare, sub aceasta forma cui ii este lui adresat?! Cu siguranta nu celor care au intradevar nevoie de sprijin, si care sunt corecti:D
Imi cer scuze ca intreb, dar aceasta informatie are si baza legala sau care este sursa informatiei, in sensul ca intradevar se vor aloca aceste sume? In caz afirmativ, carui organism se pot adresa potentialii beneficiari? Pun aceasta intrebare deoarece MADR Constanta afirma ca aceasta informatie este un simplu zvon, iar pentru indeplinirea ei este necesara o Lege/Ordonanta, etc. Va multumesc, si astept cu interes raspunsul dvs.
Răspuns la discuția fonduri europene cultivare grau
Pentru accesarea fondurilor europene prin Masura 112 "Instalarea tinerilor fermieri" si Masura 121 "Modernizarea exploatatiilor agricole", exploataţia agricolă trebuie să fie înregistrată de solicitant, în nume propriu, în Registrul unic de identificare înainte de solicitarea sprijinului pentru instalarea tinerilor fermieri. Avand in vedere sa aceasta este conditie de eligibilitate, din pacate nu puteti depune proiect in cadrul acestei sesiuni pentru Masura 112. Sfatul meu este ca incepand cu 15 martie 2012 sa faceti demersurile pentru inregistrarea suprafetei cultivate la APIA, si in cazul in care indepliniti si restul conditiilor de eligibilitate puteti accesa fonduri in sesiunea urmatoare. Pentru a accesa Masura 112, suprafata de 30 de ha cultivata cu grau nu este suficienta (este necesar ca exploatatia agricola sa aibe minim 6 UDE), avand in vedere ca ati mentionat ca lucrati cca 50 fa, trebuie sa declarati la APIA toate culturile.
Răspuns la discuția Masura 112
Avand in vedere faptul ca sesiunile de depunere a cererii unice de plata pe suprafata la APIA se realizeaza in perioadele: 1 martie-15 mai; si 16 - 10 iunie (cu penalitati pentru fiecare zi de intarziere), dosarul de finantare pentru accesarea Masurii 112, sesiunea 28.11.2011-13.01.2012 se poate depune doar daca exploatatia agricola este infiintata sau in cazul in care preluati o exploatatie deja infiintata. Teoretic, in cazul in care este inregistrata cultura la APIA, si exista sesiune deschia pentru accesarea Masurii 112, chiar daca cultura nu exista faptic la momentul depunerii dosarului de finantare, puteti accesa aceasta masura, deoarece perioada de timp de la depunerea proiectului si pana la evaluarea lui este suficienta si pentru demersurile necesare plantatiei. Dar in situatia dvs., nu puteti depune dosarul in aceasta sesiune deoarece nu se mai pot face inscrieri la APIA.
Răspuns la discuția masura 112
Cu privire la majorarea sprijinului pana la suma de 40.000 euro/exploatatie, conform Ghidului solicitantului aceasta modificare va fi valabila sub rezerva aprobarii ulterioare de catre Comisia Europeana. Avand in vedere faptul ca evaluarea proiectului nu a fost finalizata, este posibil ca valoarea UDE-lui pentru anul tinta sa fie calculata in functie de coefincientii MBS 2008. Din pacate acesta informatie nu o pot sustine cu surse sigure, ci doar din experienta.
In conditiile in care doriti sa accesati fonduri nerambursabile pentru o ferma de subzistenta (exploatatii care produc exclusiv pentru consumul propriu, a caror dimensiune economica este de 2 UDE) sau de semi-subzistenta (dimensiunea exploatatiei agricole este cuprinsa intre 6 si 8 UDE), prima conditie este ca aceasta sa fie infiintata (sa existe) la momentul solicitarii sprijinului si sa fie inregistrata pe numele solicitantului in Registrul agricol/Registrul fermierilor, respectiv in Registrul Unic de Identificare de la APIA pentru sectorul vegetal si in Registrul Exploatatiei al ANSVSA pentru sectorul zootehnic. Cu privire la actele si autorizatiile necesare pentru inregistrarea exploatatiilor agricole (ferma de semi-subzistenta sau de subzistenta) la APIA si/sau ANSVSA, va puteti adresa Registrului Agricol sau Directiei Agricole pentru Dezvoltare Rurala.
Răspuns la discuția plata eronata
Răspuns la discuția Fonduri europene pentru firme
Activitatile de investigatie si protecte, cod CAEN 80XX, sunt activitati eligibile prin POR, DMI 4. 3 "Sprijinirea dezvoltarii micro-intreprinderilor", mai multe detalii privind prevederile Ghidului Solicitantului puteti gasi pe ..........(editat-adresa link inexistenta). Mentionez faptul ca este important ceea ce doriti sa realizati cu aceste fonduri, avand in vedere ca nu sunt eligibile decat anumite tipuri de investitii (chiar daca codul CAEN este eligibil) si doar in mediul urban, prin acest Program.
Buna ziua,

Infiintarea unui camin pentru batrani este activitate eligibila in mediul urban, prin POR, DMI 3.2 "Reabilitarea /modernizarea / dezvoltarea si echiparea infrastructurii serviciilor sociale". Pentru demararea unei investitii de acest gen trebuie respectate prevederile Ghidului Solicitantului, mai multe informatii puteti gasi pe [ link extern ] .
Buna ziua,

Va rog sa ma informati cu privire la urmatoarea situatie: in cazul incetarii perioadei aferente concediului de maternitate, conform Noului Cod al Muncii, angajatorul era obligat sa pastreze postul vacant? Daca pe durata concediului de maternitate, relatiile cu angajatorul s-au deteriorat, iar persoana ce beneficia de indemnizatia de crestere a copilului si-a gasit un alt loc de munca, dar inca nu a fost incadrata/angajata ce demersuri trebuie sa intreprinda pentru a renunta la vechiul loc de munca fara a fi prejudiciata in nici un fel. Este responsabilitatea ei, sau poate angajatorul sa o elibereze din functie? In cazul in care va fi necesar sa-si dea demisia sau sa renunte la post va fi nevoita sa respecte perioada de preaviz? Va multumesc!