avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Activitate adriana2608

Activitate adriana2608

Cum se corecteaza o eroare referitoare la evidentia eronata a contului profit si pierdere din anul 2016 cu bilant depus in 2016
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Suntem o microintreprindere infiintata anul acesta si dorim sa facem o achizitie de utilaje necesare activitatii noastre comerciale din Comunitatea Europeana in valoare de peste 10.000 euro.
Intrebarea noastra este:Ne este necesar un cod special de TVA? Ce obligatii de plata avem catre Anaf in aceasta situatie si daca trebuiesc facute declaratii fiscale.
Mentionam ca factura externa nu contine TVA.
Va multumim
Suntem o societate carei a in luna fefruarie 2015 ni s-a anulat codul tva din oficiu,adica in momentul in care am depus dosarul cu actele aferente ni s-a emis din oficiu decizia de anulare.Dosarul a fost depus in urma depasirii cifrei de afaceri.De la acel moment pana in prezent depunem lunar declaratia 311 cu tva-ul din facturile emise clientilor.
Intrebarea noastra este :ce acte trebuie sa contina dosarul pentru inregistrarea in scopuri de tva la acest moment?
Buna ziua,
Suntem o firma neplatitoare de tva care in anumite perioade achizitionam marfa din Italia pe care o vindem cu amanuntul prin magazin conform activitatii pe care o prestam.Am facut o solicitare la ANAF completand declaratia 091 si ni s-a dat un cod de inregistrare TVA diferit de cel atribuit prin CUI-UL firmei.
Dorim sa stim ce declaratii trebuie sa depunem in lunile in care avem achizitii intracomunitare si ce TVA de plata avem obligatia sa achitam.
Buna ziua,
Avem o salariata care nu si-a luat deloc concediu de maternitate,adica cele 126 de zile ,si as vrea sa stiu cu ce data su suspenda contractul de munca al acestei salariate.Mentinez ca data nasterii copilului a fost 05.12.2016 iar mama nu a avut deloc concediu in perioada graviditatii.
Buna ziua,
Suntem o societate in insolventa al carei administrator a avut contract de munca pe perioada nedeterminata.Doresc sa stiu daca acesta poate solicita sa fie trecut in somaj si cu ce articol de lege i se incheie contractul de munca.
Va multumesc,
BUNA ZIUA,
SUNTEM O FIRMA DE CONSTRUCTII CIVILE,SI DORIM SA STIM CUM PROCEDAM CAND ANGAJAM ZILIERI,CE TAXE SE PLATESC SI CE FORME LEGALE TREBUIE SA INTOCMIM.DE UNDE SE ACHIZITIONEAZA JURNALUL PENTRU ZILIERI SI DACA ACESTA SE EVIDENTIAZA ELECTRONIC.
MULTUMESC,
Buna ziua,
Doresc sa stiu cum trebuie sa procedez juridic si fiscal pentru a muta sediul social al firmei dintr-un sector in altul.Ce documente trebuiesc intocmite la Registrul Comertului si apoi la ANAF-ul celor doua dectoare.Deasemeni doresc sa stiu cat dureaza aceasta mutare de dosar fiscal de la vechiul sediu care este acum in sector 3 la noul sediul care va fi in Ilfov
Buna ziua,
Mi-am deschis un PFA cu activitate de prestari servicii si ma intereseaza ce taxe se platesc la stat,ce declaratii se intocmesc lunar sau trimestrial si daca sunt limitata in a angaja personal cu contract individual de munca.

Va multumesc,
Buna ziua,
Suntem o firma care datorita depasirii plafonului de 220.000 lei trebuie sa devenim platitori de tva.
Dorim sa stim care sunt actele pe care trebuie sa le contina dosarul care se depune la ANAF.